Fölens tid är nu

Fölens tid är nu

Öppet dygnet runt - vi bjuder på akutavgiften

Vänta inte för länge med att söka vård för ditt föl, särskilt de nyfödda fölen är mycket sköra. Våra team står redo att ta hand om vårens nykomlingar, och då vi vill säkerställa snabb vård bjuder vi på akutavgiften*. 

På specialisthästsjukhusen i Helsingborg och Strömholm tar vi emot dygnet runt, årets alla dagar, och under fölsäsongen är vi extra på tårna. Alla andra hästar är förstås också välkomna, precis som vanligt. 

Ring oss för att boka en tid, eller lasta och åk - vi väntar på er! 

Så fungerar det på våra fölavdelningar

Under fölsäsongen har vi specialutbildade veterinärer och djursjukskötare som enbart arbetar med fölen. För optimal vård och kontinuitet i behandlingen eftersträvar vi efter att ha samma personal i fölstallet under vardagar hela säsongen. De nyfödda sjuka fölen tenderar att komma in jourtid och tas då emot av vår akutpersonal som också har stor erfarenhet av intensivvård av föl. Läs mer om fölarbetet på Helsingborg och när kejsarsnittet på Strömsholm räddade ett föl.

Tips och råd kring föl


*Gäller 1/4-31/8 2024 på Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm och Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg och kan inte kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Ord. pris från 4200 kr. Lokala prisavvikelser kan förekomma.

Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Telefon 0220 - 452 00
Adress Djursjukhusvägen 9, Strömsholm

Hitta till oss

Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Telefon 042 - 16 80 00
Adress Bergavägen 3, Helsingborg

Hitta till oss

Artiklar, tips och råd

På Djurvårdguiden kan du söka på symptom och snabbt hitta svar och läsa på om olika sjukdomar och åkommor.
DJURVÅRDGUIDEN