Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Viktkoll och viktminskningsprogram

Det finns olika skäl till att övervikten hos våra husdjur ökar, men ofta räcker det att bli medveten om att ens djur börjat få hull för att man ska tänka på att ge rätt mängd kost och motion. Att lägga upp ett viktminskningsprogram kan vara ett sätt att få bukt med övervikten.

Bantning

I en del fall rekommenderar vi att man aktivt bantar sitt djur. Då krävs det att du som djurägare är konsekvent och noggrann och inte låter sig övertalas av bedjande ögon. Kosten spelar en stor roll i viktminskningen och det är viktigt att använda rätt foder och att ge rätt mängd. Det finns bra viktminskningsfoder som personalen i våra butiker kan hjälpa till med.

Viktminskningsprogram

Vi hjälper er gärna med att lägga upp ett viktminskningsprogram. Vi räknar ut ditt djurs idealvikt, ger råd om kost och motion och planerar in möten då ni väger ert djur. Regelbunden och individuellt anpassad motion är naturligtvis oerhört viktigt för alla djur, inte minst för de överviktiga. Genom att strikt följa ett viktminskningsprogram kommer du att förbättra ditt djurs hälsa och välbefinnande. Du kommer få ett piggare, gladare och mer aktivt djur med högre livskvalitet.

Hur vet jag då om min hund eller katt är överviktig?

Undersök genom att känna på revbenen. De ska inte synas men vara enkla att känna under ett tunt lager fett. Om du måste trycka ordentligt för att känna revbenen är ditt djur överviktigt.

Är du osäker på hur du ska göra så boka gärna en enklare viktkoll hos oss.

Det är lättare att förebygga övervikt än att åtgärda den!

Kliniker som erbjuder denna tjänst