Viktkoll och viktminskningsprogram

Det finns flera skäl till att övervikten hos våra husdjur ökar, men ofta räcker det att bli medveten om att ens djur börjat få för mycket hull för att man ska tänka på att ge rätt mängd kost och motion. Att lägga upp ett viktminskningsprogram kan vara ett sätt att få bukt med övervikten.

Bantning

I en del fall rekommenderar vi att man aktivt bantar sitt djur. Då krävs det att du som djurägare är konsekvent och noggrann och inte låter dig övertalas av bedjande ögon. Kosten spelar en stor roll i viktminskningen och det är viktigt att använda rätt foder och att ge rätt mängd. Det finns bra viktminskningsfoder som personalen i våra butiker kan hjälpa till med.

Viktminskningsprogram

Vi hjälper dig gärna med att lägga upp ett viktminskningsprogram. Vi räknar ut ditt djurs idealvikt, ger råd om kost och motion och planerar in möten då du får komma och väga ditt djur. Regelbunden och individuellt anpassad motion är naturligtvis oerhört viktigt för alla djur, inte minst för de överviktiga. Genom att strikt följa ett viktminskningsprogram kommer du att förbättra ditt djurs hälsa och välbefinnande. Du kommer få ett piggare, gladare och mer aktivt djur med högre livskvalitet.

Hur vet jag då om min hund eller katt är överviktig?

Undersök genom att känna på revbenen. De ska inte synas men vara enkla att känna under ett tunt lager fett. Om du måste trycka ordentligt för att känna revbenen är ditt djur överviktigt.
Är du osäker på hur du ska göra så boka gärna en enklare viktkoll hos oss.

Det är lättare att förebygga övervikt än att åtgärda den!

Kliniker som erbjuder den här behandlingen

Var snäll och vänta medan klinikerna listas