Om Evidensia

Om Evidensia


Evidensia Djursjukvård ger trygg vård för hundar, katter, exotiska djur och hästar. Vi finns över hela Sverige, från den lilla djurkliniken på landet till djursjukhuset i storstaden där vi hjälper patienter med förebyggande friskvård, primärvård, akutvård, kirurgi och rehabilitering. Trots att Evidensia tar emot över 600 000 patientbesök per år präglas varje möte av engagemang och personligt bemötande. Du och ditt djur är alltid välkomna till oss!

Enkel djursjukvård hos Evidensia

Med totalt 79 Evidensiakliniker och Evidensiasjukhus, varav flera dygnet runt öppna djursjukhus, är det lätt att hitta till Evidensias veterinärkliniker. Vi finns där du finns geografiskt men även online. I Evidensia-appen går det att boka ett digitalt veterinärbesök för hjälp och rådgivning via video med Evidensias onlineveterinärer. I samma app gör du även en tidsbokning när du vill träffa veterinär på en Evidensiaklinik som passar dig. Valet är ditt.

Vi har även vårt egna djurapotek, VetApotek, där du kan köpa djurläkemedel, foder och andra djurtillbehör.

Vår vårdkedja – för trygghet hela vägen

Många söker information på egen hand angående symptom och sjukdomar hos djur. Evidensias Djurvårdguiden innehåller artiklar, goda råd och tips. Guiden är en bra digital informationskälla, men oroar du dig för din väns hälsa eller om en olycka inträffat ska du alltid kontakta djursjukvården. Låt det inte gå för långt, utan sök vård i tid.

För oss är det viktigt att du känner dig trygg hos Evidensia. Med Evidensias gemensamma journalsystem har vi ditt sällskapsdjurs hälsohistorik samlad om du har besökt oss tidigare. På så sätt blir kännedomen god även om det skett hos olika Evidensiakliniker. Historiken gör det snabbare att fatta beslut om bästa möjliga åtgärd, vilket ger en trygghet såväl för dig som klinik- och onlineveterinärerna. Dessutom samarbetar och stöttar våra enheter varandra. Behöver din hund exempelvis träffa en specialist på tumörsjukdomar, en skicklig neurolog eller en erfaren ortoped sker Evidensias remittering till den Evidensiaklinik som kan bistå med det. Från första egenhjälpen, videosamtalet, den lokala kliniken och slutligen remissen till djursjukhuset – Evidensia erbjuder hela vårdkedjan.

Evidensias största investering: friska djur och nöjda djurägare

Veterinärmedicinens utveckling möjliggör att vi kan upptäcka och behandla mer, hos Evidensia arbetar veterinärer med djupgående specialistkompetenser inom olika områden. Flera bedriver klinisk forskning och vi har centrala resurser som bevakar och utvecklar de veterinärmedicinska frågorna. För att ligga i framkant och upprätthålla högsta vårdkvalitet investerar vi i både vidareutbildning för Evidensias personal samt i kvalificerad teknisk utrustning. 

Men den största investeringen ligger först och främst i friska djur och nöjda djurägare. 

  • Evidensia Djursjukvård har cirka 2 500 anställda. Vi har 61 djurkliniker och 18 djursjukhus, varav 70 stycken enheter behandlar smådjur och de resterande 9 ger vård åt hästar.

  • Vi är medlemmar i Gröna arbetsgivare, djursjukvårdens arbetsgivar- och branschorganisation, där den egna sektionen Svensk Djursjukvård ingår.

  • För att hålla en oklanderlig vårdhygien har våra djurkliniker och djursjukhus omfattande hygienrutiner där vi hygiensäkrar såväl vårdpersonal, utrustning, städning som lokalerna.

  • I vårt ansvar som djursjukvårdsaktör arbetar vi för att motverka antibiotikaresistens genom infektionsskydd och infektionskontroll.

  • Evidensia satsar på forskning och utveckling, därför pågår det dagligen klinisk forskning inom flera områden på våra djursjukhus och kliniker. 

  • Utbildning och kompetensutveckling är viktigt för oss. IVC Evidensia Academy fungerar som den övergripande leverantören av alla kurser våra medarbetare behöver, både i fysisk och digital form. 

Vill du komma i kontakt med oss?

KONTAKTA OSS

Europas ledande leverantör av veterinärvård

Evidensia är en del av IVC Evidensia, Europas ledande leverantör av veterinärvård. Vi har fler än 2500 djursjukhus och kliniker i 20 länder.

LÄS MER OM IVC EVIDENSIA

Jobba hos oss

Inom vår bransch och hos oss på Evidensia behövs alltid duktiga och engagerade medarbetare. 

Lediga tjänster

Evidensia-appen

Ladda ner vår app och få hjälp och rådgivning för hund, katt och smådjur via videosamtal eller boka klinikbesök.

Läs mer

Artiklar och tips

Djurvårdguiden är en gratis, digital vårdguide för djurägare, framtagen av oss på Evidensia. Nya artiklar skrivs löpande av våra veterinärer.

Djurvårdguiden

Kundklubben

Som medlem i kundklubben Evidensia Plus får du medlemsexklusiva erbjudanden, hälsotips för ditt djur och andra fina förmåner.

Evidensia Plus
Evidensia Djursjukvård
Kliniker
Evidensia Djursjukvård
Smådjurskliniker
Evidensia Djursjukvård
Hästkliniker