Nyheter

Nyheter

Hos Evidensia händer det ständigt saker. På den här sidan hittar du de senaste nyheterna där vi berättar om vad som pågår ute på våra djurkliniker och djursjukhus, eller saker som berör Evidensia på central nivå. Pressmeddelanden finns på pressidan.

109 artiklar

Mycket wow när Arninge Djurklinik blir Täby Djursjukhus Evidensia

Med högtflygande planer hos klinikchef, dedikerade medarbetare och välvilliga djurägare är allt möjligt. Till exempel att göra om en för liten djurklinik till ett djursjukhus med wow-känsla.     

Fortsätt läsa

Nytt ramavtal: Evidensia blir leverantör av veterinärtjänster till Tullverket och Kriminalvården

Tullverket och Kriminalvården får samma avtal som Polisen redan har med oss.

Fortsätt läsa

Marlene ger energi till Evidensia

Marlene Areskog är Evidensia Sveriges Country Medical Director och ytterst ansvarig för det veterinärmedicinska arbetet. Hon kan beskrivas som en djurälskare som kastar sig in i det mesta samtidigt, men framför allt för att vara en energisk profil inom svensk djursjukvård.

Fortsätt läsa

Södra Djursjukhusets kattklinik pratar katternas språk

Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens kurva genomgår en transformation. Sjukhuset bygger om, renoverar och blir ännu större. Bland förändringarna finns en satsning på en separat kattklinik, helt anpassad efter katternas behov och trivsel. 

Fortsätt läsa

Evidensia leverantör av veterinärtjänster till Polisen

Veterinärvård för polishundar upphandlas av Polisen. Med de färdiga ramavtalen som upphandlingarna lett till kan Evidensia nu hjälpa polishundar på flera platser i Sverige.

Fortsätt läsa

Vårdhygien och klok antibiotikaanvändning för dig och ditt djurs bästa

Antibiotikaresistens är ett av de största hoten mot den globala hälsan där djursjukvården behöver vara med och bidra till att bromsa spridningen och utvecklingen av resistenta bakterier. Evidensia har tagit fram ett eget program för att värna om hälsan och säkerheten för såväl patienter, djurägare, vår personal som resten av samhället. 

Fortsätt läsa

Stanna kvar på Evidensia, men ändå röra sig vidare

Evidensia vill vara förstahandsalternativet vid anställdas olika livsskeden och önskningar om yrkesmässiga förändringar. Cassandra, Louise och Anna är några som rört sig vidare, men utan att byta arbetsgivare.   

Fortsätt läsa

Många vägar till kompetensutveckling hos Evidensia

Evidensias utbildningsmöjligheter ska möta medarbetarnas vilja till utveckling. Med kompetens nära till hands kan personer, kliniker och sjukhus växa och erbjuda kunskapen till de som bäst behöver den: djuren.  

Fortsätt läsa

Evidensias kundundersökning visade rekordnivåer igen

Under oktober-november gjordes vår årliga kundundersökning. De fina siffrorna för 2022 visar att vi höjt oss ytterligare mot föregående år, tillmötesgått djurägarnas förväntningar och gjort ett mycket bra jobb. Ett undersökningsresultat Evidensia verkligen är stolta över!

Fortsätt läsa