Nyheter

Nyheter

Hos Evidensia händer det ständigt saker. På den här sidan hittar du de senaste nyheterna där vi berättar om vad som pågår ute på våra djurkliniker och djursjukhus, eller saker som berör Evidensia på central nivå. Pressmeddelanden finns på pressidan.

122 artiklar

Snabböppning av Norrtälje Veterinärklinik Evidensia väcker uppmärksamhet i Roslagens hjärta

Snart går våren över i sommar och då står en Evidensiaklinik i sommarstaden Norrtälje redo. Fort har det gått och öppningen välkomnas redan av positiva djurägare.

Fortsätt läsa

Evidensia tävlingsveterinärer på Gothenburg Horse Show även i år

När det stora hästevenemanget går av stapeln finns våra veterinärer som vanligt på plats.   

Fortsätt läsa

Bättre veterinärbesök för rädda djur med Fear Free

Fear Free-programmet grundades av den amerikanske veterinären Marty Becker och är utvecklat av experter inom beteende, medicin och hantering. Syftet är att minimera negativa upplevelser för hundar och katter i samband med veterinärbesök. Evidensia Djursjukhuset Västerort har under en längre tid arbetat med metoden och ser tydliga effekter hos patienterna.  

Fortsätt läsa

Evidensias paketlösningar kan berätta om ditt djurs hälsotillstånd

Att våra sällskapsdjur har hälsoproblem utan att kunna säga till är en oro för många djurägare. Hundar och katter kan av naturliga skäl inte svara på hur de mår samtidigt som de är specialister på att dölja sina sjukdomar. Det kan ta lång tid tills det blir tydligt att ditt djur är sjukt och behöver åka till veterinären. Ju längre veterinärbesöket dröjer, desto mer omfattande och kostsamma riskerar vårdinsatserna bli. 

Fortsätt läsa

När andra tar helg står Täby Djursjukhus akutteam redo

Olyckan kan vara framme 365 dagar om året och gör ingen skillnad på om det är vardag eller helg. I sin vilja att upprätthålla djurskyddet har Täby Djursjukhus Evidensia tagit beslutet att hålla öppet på sin akutmottagning under lördag och söndag. Från februari finns sjukhuset tillgängligt alla veckans sju dagar för akut sjuka djur. 

Fortsätt läsa

Evidensias nutritionsansvariga veterinär: Rätt kost kan förhindra övervikt och andra sjukdomar

Veterinären Mirjami Mattila är nutritionsansvarig på Evidensia och stöttar våra kliniker, patienter samt djurägare när det gäller foder och nutrition. Hennes fokus ligger på att med rätt kost såväl behandla som förebygga sjukdomar och ge en bra grundläggande hälsa hos hund och katt. 

Fortsätt läsa

Hon gjorde det! Evidensias Claire Nicol Årets Veterinär 2023

Foto: Penny Lane På fredagen kom beskedet om att vår suveräna kollega Claire Nicol knep utnämningen Årets Veterinär 2023!

Fortsätt läsa

Två Evidensiamedarbetare finalister i Årets Veterinär

Nu har de fyra finalisterna i tävlingen Årets Veterinär 2023 utsetts, och hälften av dem är Evidensiakollegor. Båda två arbetar dessutom på samma ställe, Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva i Stockholm. 

Fortsätt läsa

Internationella IPC-veckan 15-21 oktober – så arbetar Evidensia med vårdhygien och antibiotikaanvändning

International Infection Prevention Week uppmärksammar varje år det viktiga världsomspännande arbetet med att förebygga och kontrollera infektioner. Evidensia har tagit fram ett eget program för att värna om hälsan och säkerheten för våra patienter, djurägarna, klinikpersonalen och i längden resten av samhället. 

Fortsätt läsa