Två Evidensiamedarbetare finalister i Årets Veterinär

torsdag 26 oktober 2023
Nu har de fyra finalisterna i tävlingen Årets Veterinär 2023 utsetts, och hälften av dem är Evidensiakollegor. Båda två arbetar dessutom på samma ställe, Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva i Stockholm. 

Kollegorna som håller både Evidensias och Södra Djursjukhusets fana högt är:

Lisa Friling

Steg-1 specialist och steg-2 specialist i bilddiagnostik och europeisk specialist (Dip ECVDI).

Motivering:
"Lisa är känd för många genom sina oberoende kurser inom bilddiagnostik på smådjur och sitt outtröttliga driv. Jobbar aktivt för en bättre arbetsmiljö för dem som tar röntgenbilder. Arbetar ständigt med att optimera och utveckla undersökningsmetoder – allt för patientens och personalens bästa. Inspirerande innovatör och grundare till den handfria röntgentekniken, som gör att medarbetare kan jobba strålsäkert." 

Claire Nicol

Steg 1 Specialist som gjort ett certifikat i anestesi och analgesi via Edinburgh Uni (PGCert Anaesthesia & Analgesia) och även ett ECC-internship i USA. Hon gör just nu en residency för ECVAA.

Motivering:
"Claire har på alla arbetsplatser blivit den informella ledaren som alla vänder sig till. Trots tunga meriter gör hon aldrig skillnad på folk och folk, utan behandlar alla – receptionister, diplomates och djurägare – med samma respekt. Månar om att utveckla sina kolleger, både veterinärer och sköterskor, och höjer därmed kompetensnivån på hela djursjukhuset. Claire har även starkt bidragit till uppbyggnaden av IVA på andra arbetsplatser, som AniCura Bagarmossen och Albano."

Nu väntar vi spänt på att få se om det blir Claire eller Lisa som tar hem titeln, båda två är värda den lika mycket!