Hon gjorde det! Evidensias Claire Nicol Årets Veterinär 2023

fredag 10 november 2023
Foto: Penny Lane

På fredagen kom beskedet om att vår suveräna kollega Claire Nicol knep utnämningen Årets Veterinär 2023!
Claire har varit veterinär sedan 2007. Hon är svensk Steg 1 Specialist som dessutom vidareutbildat sig specifikt inom narkos och smärtlindring vid universitetet i Edinburgh. Claire har även genomfört ett ECC-internship, kvalificerad praktik inom akutmedicin, i USA. Samt påbörjat sin väg mot att bli europeisk specialist, ”diplomate”, genom sin residency för European College of Veterinary Anaesthesia and Analgesia. Sedan 2020 arbetar Claire på Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva i Stockholm.

Arbetskamrater beskriver henne som en veterinär som ständigt vill utvecklas samt generös med att dela med sig av all sin kunskap, Claire älskar verkligen såväl djuren som sitt yrke och har förutom på Södra Djursjukhuset också gjort otroligt mycket för uppbyggnaden av IVA på tidigare arbetsplatser.

En toppenveterinär helt enkelt, som Evidensia har förmånen att få kalla vår kollega! 

Så löd juryns motivering: 

"Claire har på alla arbetsplatser blivit den informella ledaren som alla vänder sig till. Trots tunga meriter gör hon aldrig skillnad på folk och folk, utan behandlar alla – receptionister, diplomates och djurägare – med samma respekt. Hon månar om att utveckla sina kolleger, både veterinärer och sköterskor, och höjer därmed kompetensnivån på hela djursjukhuset. Claire har även starkt bidragit till uppbyggnaden av IVA på andra arbetsplatser, som AniCura Bagarmossen och Albano."

Hyllas av kollegorna

Som sig bör så utbröt jubel på Södra Djursjukhuset när vinnaren offentliggjordes. Claire överöstes av gratulationer och firandet blev en festlig början på helgen.

Hela Evidensia stämmer in i samma jubel. Du är en sådan värdig vinnare, Claire!

Läs mer och se intervjufilmen här.