Evidensia tävlingsveterinärer på Gothenburg Horse Show även i år

fredag 23 februari 2024
När det stora hästevenemanget går av stapeln finns våra veterinärer som vanligt på plats. 
 
Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. 21-25 februari är det dags igen på Scandinavium i Göteborg och Evidensia är där som ansvariga för veterinärvården av de medverkande hästarna.

Som officiella veterinärer till arrangemanget ställer vi upp med följande:
•    Veterinärer som representerar Jordbruksverket (obligatoriskt vid alla tävlingar i Sverige) och FEI (Världsförbundet för ridsport), inkluderat 24 timmar jour
•    1 assistent 
•    Fullt utrustad ambulerande bil med röntgen, ultraljud och allt som behövs för akuta åtgärder. Remittering sker till Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg vid behov.
•    Hovslagare, en per dag, fördelat på Emil Johansson från Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg och Rickard Swärd – Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm
•    Nära samarbete med Hästambulansen som är på plats 

Våra veterinärrepresentanter består av Flemming Winberg från Evidensia Hästsjukhuset Stav, Sofia Attin – Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg och Karin Lannér från Evidensia Hästkliniken Gävle.

Lotta Persson, sjukhuschef på Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg:
- Uppdraget som tävlingsveterinärer känns lika roligt varje gång trots vår medverkan på Sveriges stora hästtävlingar under många år. Vi driver verksamheter som dagligen hanterar akuta skador och sjukdomsfall, och den erfarenheten är viktig för arrangörerna som vänder sig till oss. Det är vi stolta över.

Starkt jobbat gänget i Göteborg som bidrar med kompetens, vård och trygghet till de tävlande hästarna!