Snabböppning av Norrtälje Veterinärklinik Evidensia väcker uppmärksamhet i Roslagens hjärta

onsdag 22 maj 2024
Snart går våren över i sommar och då står en Evidensiaklinik i sommarstaden Norrtälje redo. Fort har det gått och öppningen välkomnas redan av positiva djurägare.
På bara några veckor har beslut tagits om etableringen av en ny klinik i Norrtälje, och öppning sker näst sista veckan i maj.

Kliniken har ett lättillgängligt läge precis vid infarten till centrala Norrtälje, med McDonalds bredvid och gott om parkering. Det är enkelt att svänga in för fast bosatta och sommargäster eller för de som ska vidare till någon av öarna runt omkring. Den 23:e maj är djur med sina ägare välkomna in, följt av invigningen den 30:e med öppningserbjudanden där alla som blir kundklubbsmedlemmar får 50% på allt i butiken och kan boka in tand- och/eller knölkoll kostnadsfritt.

- Ryktet om att vi öppnar har spridit sig, säger klinikchef Maria Berg. När vi satte upp folieringen på fönstren kom det fram folk och hörde sig för om öppningen. Telefonväxeln har varit i gång ett tag så det går dessutom att boka redan nu, vilket flera gjort.

Det har alltid legat en djurklinik här i de här lokalerna, så hos djurägarna i området är det därför invant att det är hit man åker med sitt djur. Precis utanför går det också en promenadslinga där många går med sina hundar. Upplevelsen så här långt är en nyfikenhet och glädje över öppningen – det är efterlängtat känns det som.

Fastighetsansvarige Emelie Althén har haft fullt upp de senaste veckorna med färdigställandet av klinikens 595 kvadratmeter. Hon berömmer alla som varit inblandade i projektet. 

- Vi har haft en fantastisk relation med hyresvärden. Bara det att de nappade på vår tidsplan som var att öppna en klinik på 6 veckor, vilket normalt sett brukar ta ett halvår! Tillsammans har vi hittat smarta lösningar, men ändå kunnat uppnå väldigt bra resultat.Maria berättar vidare att klinikens öppettider blir 8-20 måndag-torsdag, fredag 8-17 och lördag 10-16. Man kommer att ha akutmottagning alla dagar, så både inbokade besök och tider vikta för akutfall som kräver kirurgi. Vårderbjudandet innefattar det mesta djurägarna förväntar sig, till exempel tandvård. Kliniken har dessutom veterinärer som är specialister i kardiologi för att göra hjärtultraljud och hjärtutredningar. 

- Djurägarna ska känna att vi är tillgängliga för dem, opererar och tar emot akutfall under generösa öppettider. De vi inte kan hjälpa här remitteras till Täby Djursjukhus Evidensia.

Intresset över den förestående öppningen har, som tidigare sagts, varit stort. Emelie avslutar:
Så fort det syntes på utsidan att vi snart öppnar en Evidensiaklinik blev det en snackis på parkeringen. Det är verkligen superroligt!