Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Receptförskrivning

Nu kan du skicka in en förfrågan om att få recept på vissa avmaskningsmedel, fästingprofylax och p-piller till katt* via vårt formulär. Du kan även få recept utskrivet via vår app Min Veterinär. Detta under förutsättning att du besökt oss med ditt/dina djur under de senaste 12 månaderna (gäller ej fästingprofylax). Du kan läsa mer och skicka in din förfrågan här.

För att säkert kunna behandla ditt djur på rätt sätt behöver vi undersöka det innan vi startar en behandling. Därför sker receptförskrivning vanligtvis inte per telefon. Det finns även lagstiftning som reglerar detta. Det är också viktigt för oss att en korrekt läkemedelsanvändning sker när det gäller antibiotikaresistens och smittskydd.

Det finns några undantag för djur som redan är patienter hos oss. Till exempel hundar eller katter som står på mediciner under en längre tid.

Receptförskrivning som kan göras över telefon:

  • P-piller åt katt. P-piller kan leda till biverkningar det är viktigt att p-piller används så kort tidsperiod som möjligt. Möjliga biverkningar är en ökad benägenhet att utveckla juvertumörer, samt en ökad risk för livmoderinflammation.
  • Medel mot parasiter som ges via munnen eller på huden, till exempel fästingmedel.
  • Läkemedel vid kroniska sjukdomstillstånd, som kronisk ledsmärta, om ordination finns av veterinär.
  • Läkemedel vid kroniska sjukdomstillstånd, som vissa hormonsjukdomar, om ordination finns av veterinär.

För din trygghet gör våra veterinärer alltid en individuell bedömning om djuret först måste veterinärundersökas innan vi skriver ut ett telefonrecept. Många behandlingar av kroniska sjukdomar kräver regelbundna kontroller. Vi månar alltid om att följa upp behandlingsresultatet med regelbundna återbesök. Detta för att ha medicineringen under kontroll och för att ditt djur ska må bra.

Fästingrecept direkt i mobilen för 95 kr*

Ladda ner vår app Evidensia Min Veterinär för iPhone eller Android och boka in en tid för fästingrecept. Efter videokonsultationen med en av Evidensias veterinärer får du ett SMS med en länk till Vetapotek. Där du kan beställa fästingmedlet för leverans direkt hem i brevlådan. Enkelt och smidigt!

*Kampanjpris och fri frakt från Vetapotek.se gäller för recept bokat genom onlinekonsultation i appen Min Veterinär t.o.m. 31/8, ord.pris 169 kr. Rabattkod för fri frakt erhålles efter videokonsultation.

Boka onlinetid

 

Kliniker som erbjuder denna tjänst