Receptförskrivning

Receptförskrivning

Hej djurägare!
Här kan du skicka in en förfrågan om att få recept på vissa avmaskningsmedel, fästingprofylax och p-piller till katt*. Du kan även få recept utskrivet via vår app Min Veterinär. Detta under förutsättning att du besökt oss med ditt/dina djur under de senaste 12 månaderna.

Har det gått längre tid än 12 månader behöver vi träffa ditt djur för att bedöma att det är friskt. Har ni aldrig besökt oss tidigare behöver en veterinär enligt lag** träffa er och undersöka djuret innan förskrivning.

Du kan också använda formuläret för att önska förlängning av ett recept om ditt djur står på långtidsbehandling för tex ledproblem, förutsatt att ni följer upp djurets hälsotillstånd och behandling regelbundet på kliniken.

Notera att en veterinär kan behöva ringa dig och att det inte är säkert att ditt önskade läkemedel går att förskriva utan ett besök på klinik. Antibiotika förskrivs inte utan veterinärbesök.

Kliniken kommer att fakturera en kostnad (ca 150 kr) för e-recept. En del kliniker kan också erbjuda kostnadsfri hemleverans från Kronans Apotek.

Vi meddelar dig via mail när e-receptet skickats till apotek.
Hör du inget ifrån oss inom en vecka – ring oss då tekniskt fel kan ha uppstått

*Upplysning, Förskrivning av p-piller till katt:
Långvarig p-pillerbehandling ökar risken för bland annat juvertumörer och livmoderinflammation. Rekommendationen är att låta kastrera katten om detta inte bara är en tillfällig, kortare period av uppskjutande av löp.

Just nu har apoteken svårt att tillhandahålla p-piller för katt och det saknas tidsangivelse för när de åter kommer finnas tillgängliga. Vi rekommenderar att du kontaktar kliniken för att diskutera andra preventiva metoder.

Även fästingmedlet Bravecto kan vara restnoterad hos vissa apotek.

** (SJVFS 2012:32)

Receptförskrivning

 • Genom att kryssa i rutan medger jag att jag läst och accepterar villkoren för att Evidensia hanterar mina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen, GDPR. Jag accepterar även att Evidensia använder mina uppgifter för de syften som anges i villkoren: Webb och Integritetspolicy
 • Information om djuret

  Alla frågor behöver besvaras för att veterinären skall kunna förskriva läkemedel.
 • DjurslagKönRas
 • ÅlderVikt
 • Information om läkemedel

  Alla frågor behöver besvaras för att veterinären skall kunna förskriva läkemedel.
 • (ex. fästingprofylax.)
 • Har du sett några avvikelser från djurets normala utseende eller beteende? (tex avmagring/klåda/kräkning/onormal trötthet, dålig aptit/hosta eller liknande)
 • Upplever du som djurägare skillnad på djurets hälsotillstånd?
 • (gäller ej fästingprofylax/avmaskning/p-piller)
 • (gäller ej fästingprofylax/avmaskning/p-piller)