Hälsa och vård

Det finns ett brett utbud av kosttillskott, medicinska schampon, hudvårds- och tandprodukter som hjälper ditt djur när det är sjukt eller har särskilda behov och kan många gånger komplettera annan veterinär behandling. Vi har låtit våra ledande veterinärer välja ut ett sortiment som bygger på vetenskaplig forskning och hög kvalitet. När du ska ge ditt djur kosttillskott, använda öronrengöring eller tvätta det i specialschampo vill du veta att det är säkra produkter som inte kan skada dig eller ditt djur. Vi är dessutom utbildade för att kunna ge dig de bästa råden och servicen kring denna typ av produkter.

Schampo och balsam

Många gånger kan schampo och balsam vara en del av behandling vid olika typer av  hudproblem. Det kan också handla om att använda ett klorhexidinschampo inför en operation för att bli ordentligt ren eller också vill du bara att din hund eller katt ska få duscha i ett schampo som är extra bra. Hos oss hittar du flera olika typer av medicinska schampon. Dessa är noga utvalda av våra ledande hudveterinärer då de håller hög kvalitet och produktsäkerhet. Då tillverkarna är läkemedelsföretag är de vana vid att ha både forskning och dokumentation kring sina produkter och det ger dig som djurägare en stor trygghet att du kan lita på att det du köper verkligen är tryggt och säkert för dig och ditt djur.

Öron

Öronproblem är ett av de vanligaste skälen att kontakta veterinär. Självklart kan du köpa olika typer av öronrengöring hos oss.

Ögon

Ögonrengöring och ögondroppar behövs ibland när smuts, sjukdom eller annat kräver det. Vi har ett antal olika varianter som valts ut av våra bästa ögonveterinärer.

Stress

Smällare, raketer, resa eller flytt? Det finns många saker som kan oroa din hund eller katt. Ibland kan det vara lämpligt att förebygga och förenkla för djuret genom att ge dem naturligt lugnande preparat. Hos oss hittar du bland annat Zylkene, Adaptil och Feliway.

Leder

Ledproblem drabbar väldigt många hundar och katter. Problemen kommer ofta smygande och är därför inte alltid lätta att upptäcka. Oavsett varför ditt djur drabbats av ledproblem är det lämpligt att låta en veterinär undersöka det. Sedan finns det både foder och kosttillskott som kan underlätta och förbättra ledfunktionen. Vi har valt ut ett antal väl beprövade och dokumenterade produkter. Hos oss hittar du bland annat GlykoFlex, Seraquin och Flexadin.

Mag-tarm

Problem med mage och tarm kan ha många orsaker. Det kan vara ett akut problem som beror på att djuret fått i sig något olämpligt, vara en biverkning av medicinering eller ha andra orsaker. Det finns hjälp att få mot diarré, kräkningar och orolig mage. Vi har valt ut ett antal produkter som genom pro- och/eller prebiotika stödjer din hunds eller katts normala tarmflora. Vi har ett flertal olika produkter – alla tillverkade av ledande läkemedelsföretag. Många gånger är det lämpligt att låta en veterinär undersöka ditt djur så att orsaken till problemen kan utredas.

Vitamin/mineral

Ibland behövs lite extra stöd i form av vitaminer och mineraler. Många gånger räcker ett bra foder, men då det inte är tillräckligt har vi valt ut produkter ur Aptusserien som fungerar väl för din hund eller katt.

Urin/lever/njurar

Många sjukdomar kopplas till urinvägar, levern eller njurarna. Efter att en veterinär undersökt och ställt diagnos kan foder och fodertillskott vara en del av behandlingen.

Fettsyror etc

Fettsyror, bland annat omega 3 och 6, kan göra stor nytta för hud och päls. Du hittar flera olika preparat hos oss och vi hjälper dig att hitta det som lämpar sig bäst för ditt djur. För klåda och småsår finns oilka preparat som lugnar, stödjer läkning och motverkar infektion.

Tänder

Vi har ett brett sortiment av tandvårdprodukter. En sund och ren mun är en bra grund för att slippa eller minska många framtida problem. Här finns bl a antiseptiska preparat, tandborstar, tandkräm mm. Alla tandvårdsprodukter är omsorgsfullt utvalda av våra tandveterinärer.

Kliniker som erbjuder den här behandlingen

Var snäll och vänta medan klinikerna listas