Just nu går det inte att ringa oss pga att Tele2 har drabbats av stora störningar som påverkar både internet och telefoni. 
veterinär häst Boden

Evidensia Hästkliniken Boden

Din veterinär för häst i Boden

Idag: 08:00 ­- 17:00

Mån-fre 8:00-17:00

Välkommen till din veterinär i Boden

På Hästkliniken Boden möter du välutbildad och erfaren personal. Vi har bred erfarenhet vad gäller hältutredningar och behörighet att utfärda FEI-pass. Vi har dessutom en veterinär med specialistkompetens i hästens sjukdomar som är vidareutbildad inom hästtandvård och Norrbottens enda examinerade hästodontolog.

Hästar är stora djur och är de dessutom sjuka kan de vara svåra att flytta. På Hästkliniken Boden erbjuder vi därför ambulerande verksamhet där vi kan komma hem till dig och din häst.

På torsdagar är vi på vår filial på Hertsö ridanläggning (Luleå Ridklubb) där vi har tillgång till 2 ridhus vid utredningar av ridbarhetsproblem.

Smådjur

På Hästkliniken Boden tar vi även hand om smådjur. På smådjursavdelningen utför vi bland annat följande undersökningar/behandlingar:

 • Vaccinationer
 • Besiktningar
 • Avmaskningar och pass
 • Ultraljudsundersökningar
 • Poliklinisk kirurgi t.ex kastrering av katt samt viss mjukdelskirurgi
 • Röntgenundersökningar
 • Blodprovsanalyser
 • Allmän poliklinisk mottagning
 • Kloklippning

Varmt välkommen till oss!


Aktuellt

Evidensia Djursjukvård

Ambulerande veterinär - Vi kommer till dig!

Inom Evidensia ser vi ett stort värde i att kunna erbjuda avancerad hästsjukvård i hästarnas hemmiljö. I vissa fall är det en stor fördel att slippa transportera hästen till ett hästsjukhus eller en klinik. Även för oss veterinärer kan det vara en fördel att undersöka hästen i dess hemmiljö. Därför har vi tjänsten ambulerande veterinär.

Det innebär att våra erfarna hästveterinärer kommer till ditt stall och utför allt från avancerade undersökningar till enklare behandlingar. I våra välutrustade bilar finns utrustning för bland annat provtagningar, hältundersökningar, vaccinationer eller undersökningar med ultraljud och röntgen.

Evidensia Djursjukvård

Är din häst över 16 år? Boka seniorkoll.

Som ägare till en äldre häst finns det naturliga ålderskrämpor som är bra att känna till men det kan också uppstå symtom på begynnande sjukdom eller andra besvär. Genom att tidigt upptäcka eventuella utmaningar kan du öka chanserna till ett så långt och friskt liv som möjligt för din seniora häst.

I vår seniorkoll går en veterinär igenom hela din häst, från rörelsekontroll till munhåleinspektion. Veterinären lyssnar också på hjärta och lungor vilket gör att vi och du får en bra helhetsbild av hur din häst mår. Allt för att du ska känna dig trygg och skapa förutsättningar för ett långt liv tillsammans, med god livskvalité.

*Erbjudandet gäller 1/9 - 31/10 2023. Ord. pris 4175 kr.
Evidensia Djursjukvård

Vi erbjuder delbetalning med Klarna

Ibland kommer en veterinärkostnad oväntat och det kan kännas skönt att dela upp sin betalning. Hos oss kan du skräddarsy din betalningsplan efter just dina behov. Vi erbjuder betalning via Klarna, där du kan välja att betala direkt (via kort eller banköverföring), betala senare (faktura) samt delbetalning. Det ger dig möjlighet att själv välja hur mycket du vill betala varje månad. Fråga mer i receptionen på din klinik eller läs mer på länken nedan hur det fungerar.

Evidensia Djursjukvård

Boka klinikbesök och videosamtal i samma app

Med Evidensia-appen bokar du smidigt både veterinärbesök på klinik och ett videosamtal med en av våra veterinärer i mobilen eller surfplattan. Du väljer det som passar dig och ditt djur bäst. Då de två bokningsalternativen enas i appen finns Evidensia alltid där för er, oavsett tidpunkt eller var ni än är.

Våra recensioner

Håkan Andersson

5

Tillmötesgående och smidigt kundbemötande- både för två- och fyrbenta kunder!

Jonas Jonsson

4

Jag var där och åt mat , det var nå kött ,smakade sådär ,finns andra ställen 3/5 humlor

Marie Bergman

5

Super bra hjälp av kunnig personal.

AMHA Amerikanska Miniatyr hästar

5

Toppen personal, super duktiga vetrinärer , jag är lyckligt lottad som bor så nära 😁

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Mån-fre 8:00-17:00
Helgdagar och andra öppettider

Hästkliniken Boden

 • Måndag
  08:00 ­- 17:00
 • Tisdag
  08:00 ­- 17:00
 • Onsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Torsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Fredag
  08:00 ­- 17:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Maria Wikström

Maria Wikström

Klinikchef / Leg. Veterinär

Maria blev leg vet 1987. Närmast efter det följde en del distriktsveterinärjobb samt jobb på en smådjursklinik i Mora. 1991 påbörjade Maria ATGs specialistutbildning som ledde fram till specialistkompetensen i hästens sjukdomar. Maria har även AI-kompetens på häst (artificiell insemination). Specialintressen är hästodontologi, ortopedi, hudproblem , luftvägsutredningar och gynekologi med mera. Maria blev examinerad hästodontolog 2015 efter att ha gått 3-stegs utbildningen samt avlagt examen. Privat är det familjen, trädgård och hundar och som gäller samt bärplockning när det är säsong! Kompetens Specialistkompetens i hästens sjukdomar Publikationer Listerios diagnosticerat på levande föl, Sveriges veterinärtidning 1992, volym 44, nr 13
Läs mer om Maria
Marie Anglöw

Marie Anglöw

Leg. Djursjukskötare

Beskrivning/bakgrund: Har jobbat inom djursjukvård i mer än 30 år, började min bana vid Hallands Djursjukhus där jag arbetade i 5 år innan jag vände hemåt till Boden. Har före det arbetat som avbytare i ladugårdar, samt som seminör på ko, svin och häst. Har även arbetat på stuteri som seminör med tappning av hingstar ,övervakning av fölning och inkörning av unghästar, även träning av starthästar ingick. Före det så hade jag en egen liten ko-besättning. Nu på min fritid sysslar jag mest med våra 2 travhästar samt att vi har ett årsföl (2018) som vi hoppas ska ge oss många roliga upplevelser. Kompetens Flertalet röntgen och anestesikurser vid SLU Distanskurs djursjukvård Legitimering djursjukvårdare Semin utbildning på ko, gris och häst Lantbruksutbildning samt fd. egen företagare lantbruk
Läs mer om Marie
Våra medarbetare