Nyheter om Evidensia Häst

Nyheter om Evidensia Häst

51 artiklar

Vårdhygien och klok antibiotikaanvändning för dig och ditt djurs bästa

Antibiotikaresistens är ett av de största hoten mot den globala hälsan där djursjukvården behöver vara med och bidra till att bromsa spridningen och utvecklingen av resistenta bakterier. Evidensia har tagit fram ett eget program för att värna om hälsan och säkerheten för såväl patienter, djurägare, vår personal som resten av samhället. 

Fortsätt läsa

Stanna kvar på Evidensia, men ändå röra sig vidare

Evidensia vill vara förstahandsalternativet vid anställdas olika livsskeden och önskningar om yrkesmässiga förändringar. Cassandra, Louise och Anna är några som rört sig vidare, men utan att byta arbetsgivare.   

Fortsätt läsa

Många vägar till kompetensutveckling hos Evidensia

Evidensias utbildningsmöjligheter ska möta medarbetarnas vilja till utveckling. Med kompetens nära till hands kan personer, kliniker och sjukhus växa och erbjuda kunskapen till de som bäst behöver den: djuren.  

Fortsätt läsa

Evidensias kundundersökning visade rekordnivåer igen

Under oktober-november gjordes vår årliga kundundersökning. De fina siffrorna för 2022 visar att vi höjt oss ytterligare mot föregående år, tillmötesgått djurägarnas förväntningar och gjort ett mycket bra jobb. Ett undersökningsresultat Evidensia verkligen är stolta över!

Fortsätt läsa

Centrala veterinärteamet en viktig del i Evidensias veterinärmedicinska utveckling

2018 väcktes en tanke hos Marlene Areskog, Evidensia Sveriges då nytillträdda Country Medical Director. Hon såg behovet av kunskapsdelning och utbildning samt att harmonisera företagets arbetssätt inom veterinärmedicin. Det Centrala veterinärteamet föddes och har sedan dess utvecklats till en grupp med unik kompetens som utgör en gemensam kunskapsbas och ger stöd till alla Evidensiaenheter. Teamets medicinska sakkunnighet bidrar till en enklare vardag där det är lätt att göra rätt.

Fortsätt läsa

Evidensias Flemming Winberg finalist till Årets Veterinär 2022

Nu närmar sig det datum då Årets Veterinär 2022 koras. Tisdagen 18 oktober sammanträdde juryn vilket resulterade i tre finalister som nu gör upp om titeln. En av dem är vår egen Flemming Winberg på Evidensia Hästsjukhuset Stav!

Fortsätt läsa

Kejsarsnitt på Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm räddade Supervixi

Det kunde ha slutat illa, den där juninatten då fölet Supervixi kom till världen på Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm. Men både den lilla kämpen och hennes mamma Astrid klarade kejsarsnittet, trots att oddsen kan vara låga. Supervixi (som betyder överleva på latin) har på sina få levnadsmånader visat att trots hennes skakiga start, så är hon långt ifrån uträknad. Nu har hon vunnit Örebro läns fölchampionat. 

Fortsätt läsa

Evidensia 10 år: Tack alla djur och djurägare!

2012 gick fyra av Sveriges största och äldsta djursjukhus samman och bildade Evidensia med målsättningen att skapa framtidens djursjukvård. Nu fyller vi 10 år och vill fira med alla som varit med på vägen.

Fortsätt läsa

Evelina Ögren ny landschef för Evidensia Sverige

Evidensias Johan Wiklund axlar rollen som Regional Director Nordics för IVC Evidensia och lämnar över den svenska landschefpositionen till Evelina Ögren.

Fortsätt läsa