Nyheter om Evidensia Häst

48 artiklar

Centrala veterinärteamet en viktig del i Evidensias veterinärmedicinska utveckling

2018 väcktes en tanke hos Marlene Areskog, Evidensia Sveriges då nytillträdda Country Medical Director. Hon såg behovet av kunskapsdelning och utbildning samt att harmonisera företagets arbetssätt inom veterinärmedicin. Det Centrala veterinärteamet föddes och har sedan dess utvecklats till en grupp med unik kompetens som utgör en gemensam kunskapsbas och ger stöd till alla Evidensiaenheter. Teamets medicinska sakkunnighet bidrar till en enklare vardag där det är lätt att göra rätt.

Fortsätt läsa

Evidensias Flemming Winberg finalist till Årets Veterinär 2022

Nu närmar sig det datum då Årets Veterinär 2022 koras. Tisdagen 18 oktober sammanträdde juryn vilket resulterade i tre finalister som nu gör upp om titeln. En av dem är vår egen Flemming Winberg på Evidensia Hästsjukhuset Stav!

Fortsätt läsa

Kejsarsnitt på Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm räddade Supervixi

Det kunde ha slutat illa, den där juninatten då fölet Supervixi kom till världen på Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm. Men både den lilla kämpen och hennes mamma Astrid klarade kejsarsnittet, trots att oddsen kan vara låga. Supervixi (som betyder överleva på latin) har på sina få levnadsmånader visat att trots hennes skakiga start, så är hon långt ifrån uträknad. Nu har hon vunnit Örebro läns fölchampionat. 

Fortsätt läsa

Evidensia 10 år: Tack alla djur och djurägare!

2012 gick fyra av Sveriges största och äldsta djursjukhus samman och bildade Evidensia med målsättningen att skapa framtidens djursjukvård. Nu fyller vi 10 år och vill fira med alla som varit med på vägen.

Fortsätt läsa

Evelina Ögren ny landschef för Evidensia Sverige

Evidensias Johan Wiklund axlar rollen som Regional Director Nordics för IVC Evidensia och lämnar över den svenska landschefpositionen till Evelina Ögren.

Fortsätt läsa

Givande kretslopp för hästsjukhus och ridgymnasium

Det etablerade samarbetet mellan Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet och Evidensia Specialisthästsjukhuset i Helsingborg genererar fördelar för båda parter. Lättillgänglig hästsjukvård och garanterade praktikplatser för skolan, samt tillskott av patienter och extrapersonal för sjukhuset.

Fortsätt läsa

Evidensia har sommaröppet

Sommaren är underbar, men också en av de mest hektiska perioderna för djursjukvården. Evidensia tar emot patienter hela sommaren samt skickar med några goda råd på vägen.

Fortsätt läsa
ponnymatning

Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm håller i ponnymätningar

Fortsätt läsa
evidensia-tavlingsveterinar-2

Evidensia tävlingsveterinärer igen på Longines Global Champions Tour Stockholm och Stockholm Horse Week

Fortsätt läsa