Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

ett toppmodernt centrum för avancerad behandling av hästar

Idag: Öppet dygnet runt

Välkommen till Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Vi är ett av Sveriges få dygnet-runt-öppna hästsjukhus, ett toppmodernt centrum för avancerad medicinsk, ortopedisk och kirurgisk behandling av hästar.

Hit kommer hästar från hela Sverige för att få specialistvård. Du är välkommen till oss med eller utan remiss!

 

Aktuellt

Evidensiadagarna 29 augusti!

Den 29 augusti är det dags igen. Då välkomnar vi alla våra klubbmedlemmar till årets bästa dagar. Ta del av spännande aktiviteter och rabatterade produkter.

Är du inte klubbmedlem hos oss? Bli det på plats eller fyll i vårt formulär för medlemskap nedan.

Anmäl dig till kundklubben här

Nu har vi Högsommarkampanj

Från och med den 1 juli till och med den 31 augusti 2019 har vi upp till 20% på bland annat Schampo och hästtäcken från Hansbo Sport. Hitta fler rabatter i vår webbshop.

Till produkterna

Nu kan du boka en tid hos oss online på flera av våra kliniker!

Vi har gjort en rad behandlingar och tjänster tillgängliga för bokning direkt på hemsidan för flera av våra kliniker. Det gör det busenkelt att hitta en tid som passar just dig och din häst.

Efter att ha valt besöksorsak får du själv välja fritt bland lediga tider.

Prova redan idag!

Se om just din klinik har onlinebokning

Hovslageri i Zambia

Just nu befinner sig vår duktiga hovslagarmäster Rickard Svärd i Zambia där han ingår i ett utbildningsprojekt med syfte att utbilda zambiska hovslagare.

Vi är förstås stolta över att få vara en del av detta viktiga projekt och det ska bli roligt att följa Rickard under de veckor han befinner sig i Afrika, långt från sin smedja och de bekvämligheter vi hemma i Sverige så lätt tar för givet.

Boka tid hos vår tandspecialist, få 30 % rabatt på all tandvård!

Knut Nottrott är en av ytterst få Europeiska specialister inom odontologi på häst och vi är mycket stolta över att han är en av oss.

Knut har stor erfarenhet av tand- och bihåleproblematik hos häst, han är frekvent anlitad som föreläsare och han håller regelbundet kurser i odontologi. Dessutom är han en duktig kirurg och ortoped.

Boka in din häst för ett besök hos Knut, eller hos någon av våra andra veterinärer. Mellan 8 april och 10 maj får du 30 % rabatt på all tandvård, vare sig det rör sig om komplicerad endodonti eller enklare vargtandsextraktioner.

Ring 0220-452 00 för att boka tid redan idag!

Kostnadsfri föreläsning/kurs om sårvård och bandage

Kursen vänder sig till dig som har egen häst, eller som sköter om någon annans häst.

Vi inleder med en föreläsning av vår veterinär Camilla Fredriksson. Hon berättar om de vanligaste sårskadorna hos häst, hur man kan förebygga dem och hur man kan hantera dem när de uppstår. Våra duktiga sköterskor kommer också att lära dig hur man lägger två olika bandage, något du kan komma att få stor nytta av att kunna.

Vi bjuder på fika, och du kommer att kunna köpa praktiska sårvårds– och bandagepaket till förmånliga priser.

Maila din anmälan till hast.stromsholm@evidensia.se, ange
ditt namn och telefonnummer samt KURS/1904.

Anmäl dig här

Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård bidrar till Evidensias satsning att bli klimatpositiva!

Stiftelsen äger de fastigheter i Strömsholm där Evidensia bedriver specialistsjukvård för hästar och sällskapsdjur, och nu satsar man stort på solenergi. Framförallt hästsjukhuset förbrukar mycket ström då avancerad elektronisk utrustning ska vara tillgänglig dygnet runt, åter om. Det är stora lokaler och stora maskiner som är i drift alla dygnets timmar och det innebär att förbrukningen av energi är konstant hög.

Solcellspaneler sätts nu upp på stora delar av hästsjukhusets takytor, som är perfekt lämpade för ändamålet, och detta innebär att sjukhuset inom kort kommer att kunna ta en stor del av sin energi från solen. Stiftelsens investering i sol-el ligger väl i linje med Evidensias egen satsning att bli klimatpositiva, och vi hoppas att fler företag tar efter.

Du som kommer med din häst till sjukhuset kommer inte att märka någon skillnad, mer än att du kan känna stolthet över att välja en klinik som är klimatsmart.

En stiftelse för djursjukvården!

Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård har sin grund i den verksamhet som bildades 1964 då inriktningen var enbart hästar. På åttiotalet invigdes det nya sjukhuset för smådjur som delvis finansierades av kommuner i närområdet, som bidrog med den hundskatt som varje hundägare då var skyldig att betala. Stiftelsen äger alla byggnader som hyrs ut till djursjukhusets verksamhet i Strömsholm.

Stiftelsens ändamål har varit och är fortfarande att främja djursjukvårdsverksamheten i Strömsholm. Eftersom Stiftelsen är ägare till samtliga byggnader kan Stiftelsen vara med och långsiktigt främja verksamheten genom att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler.

Stiftelsen lämnar också varje år bidrag till verksamheten med inriktning mot att bibehålla och/eller utveckla kompetensnivån, olika utvecklingsprojekt samt större investeringar. Viktiga intäkter för Stiftelsen är hyresintäkter, arv och gåvor samt avkastning på kapital.

Specialisthästsjukhusets utrustning för datortomografi är en gåva från Stiftelsen.

Jura JAZ opererade bort njuren och överlevde!

En CT-scanning av fölet Jura JAZ visade att hans njure behövde opereras bort annars riskerade han att förblöda. Det är ett mycket ovanligt och svårt ingrepp på en häst med stor risk för komplikationer.

Läs hela historien här!

Akutmottagning

Vi har öppet för akut hästsjukvård, dygnet runt-året om. På plats hos oss finns teknik och kompetens för avancerad medicinsk och kirurgisk behandling och vi tar emot ett stort antal akutfall varje år.

Läs mer

Nyhet!

Nu är det enklare att boka tid för operation hos oss. Sedan våra två nya operationssalar invigdes kan vi erbjuda bättre tillgång för både planerade och akuta operationer.

TMS - Unik undersökningsmetod ger svar om neurologiska skador

Specialisthästsjukhuset Strömsholm kan nu som enda hästsjukhus i Sverige erbjuda transkraniell magnetstimulering (TMS) - en ny undersökningsteknik inom elektrodiagnostik. Metoden gör det möjligt att undersöka funktionen av ryggmärgen vid undersökning av hästar med neurologiska problem som vinglighet, hälta utan tydlig ortopedisk orsak eller nedsatt prestation.

Läs mer