Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

ett toppmodernt centrum för avancerad behandling av hästar

Idag: Öppet dygnet runt

Välkommen till Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Vi är ett av Sveriges få dygnetrunt-öppna hästsjukhus, ett toppmodernt centrum för avancerad medicinsk, ortopedisk och kirurgisk behandling av hästar.

Hit kommer hästar från hela Sverige för att få specialistvård. Du är välkommen till oss med eller utan remiss. Du kan också kontakta oss för att boka ett hembesök där vi istället kommer till dig och din häst för att göra en undersökning eller behandling.

Akutsjukhus

Under kvällar, nätter och helger tar vi emot sjuka hästar i behov av akut behandling. Vi fokuserar i första hand på att rädda liv och stabilisera patienter så att vidare utredning och behandling sedan kan ske på ordinarie arbetstid.

Föreläsningar och kurser

Vi erbjuder kostnadsfria föreläsningar och kurser för både djurägare och djursjukvårdspersonal.

En stiftelse för djursjukvården!

Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård har sin grund i den verksamhet som bildades 1964 då inriktningen var enbart hästar. Stiftelsen äger alla byggnader som hyrs ut till Evidensias verksamhet i Strömsholm.

Stiftelsens ändamål har alltid varit, och är fortfarande, att främja djursjukvårdsverksamheten i Strömsholm. Eftersom Stiftelsen är ägare till samtliga byggnader kan Stiftelsen vara med och långsiktigt främja verksamheten genom att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler. Stiftelsen lämnar också varje år bidrag till verksamheten med inriktning mot att bibehålla och/eller utveckla kompetensnivån, olika utvecklingsprojekt samt större investeringar. Viktiga intäkter för Stiftelsen är hyresintäkter, arv och gåvor samt avkastning på kapital.

Specialisthästsjukhusets utrustning för datortomografi är en gåva från Stiftelsen.

 

Vi kommer till dig!

Du vet väl att vi gör hembesök också?

Ibland är det inte alltid så lätt att komma iväg. Man har kanske ingen trailer, eller ens en bil. Vi vet att det kan vara besvärligt att komma iväg på den där undersökningen, fast man vet att man borde.

Ring oss och boka tid för "hembesök" så blir det lite enklare. En av våra veterinärer kommer då ut till dig och din häst och du slipper krångla med trailer, köra i snöslask och bråka med en häst som inte vill lastas.

Ring oss på 0220-452 00 och boka tid redan idag. Camilla, Sofie, Laura, Alicia och Elisa står redo att komma och undersöka din häst, hemma.

Du betalar för resan (95 kr/mil), veterinärens arbete, material och medicin - inga dolda avgifter.

Läs mer om våra "hembesök" här.

Ombyggnadsrea

Under några veckor i höst kommer vi att bygga om och förbättra delar av vår operationsavdelning.

Det innebär tyvärr att vi inte kommer att kunna utföra några kirurgiska ingrepp under tiden, men vi tar gärna emot hästar för undersökningar, utredningar och andra typer av behandlingar, precis som vanligt.

Som kompensation för besväret erbjuder vi 50 % rabatt på:
¤ Hälsokontroll/vet-check (ord. pris 2 300:-)
¤ Tandkoll (ord. pris 1 175:-)
¤ Seniorkoll (ord. pris 2 500:-)

Här kan du läsa vad de olika kontrollerna innefattar

Hovslageri i Zambia

Just nu befinner sig vår duktiga hovslagarmäster Rickard Svärd i Zambia där han ingår i ett utbildningsprojekt med syfte att utbilda zambiska hovslagare.

Vi är förstås stolta över att få vara en del av detta viktiga projekt och det ska bli roligt att följa Rickard under de veckor han befinner sig i Afrika, långt från sin smedja och de bekvämligheter vi hemma i Sverige så lätt tar för givet.

Boka tid hos vår tandspecialist, få 30 % rabatt på all tandvård!

Knut Nottrott är en av ytterst få Europeiska specialister inom odontologi på häst och vi är mycket stolta över att han är en av oss.

Knut har stor erfarenhet av tand- och bihåleproblematik hos häst, han är frekvent anlitad som föreläsare och han håller regelbundet kurser i odontologi. Dessutom är han en duktig kirurg och ortoped.

Boka in din häst för ett besök hos Knut, eller hos någon av våra andra veterinärer. Mellan 8 april och 10 maj får du 30 % rabatt på all tandvård, vare sig det rör sig om komplicerad endodonti eller enklare vargtandsextraktioner.

Ring 0220-452 00 för att boka tid redan idag!

Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård bidrar till Evidensias satsning att bli klimatpositiva!

Stiftelsen äger de fastigheter i Strömsholm där Evidensia bedriver specialistsjukvård för hästar och sällskapsdjur, och nu satsar man stort på solenergi. Framförallt hästsjukhuset förbrukar mycket ström då avancerad elektronisk utrustning ska vara tillgänglig dygnet runt, åter om. Det är stora lokaler och stora maskiner som är i drift alla dygnets timmar och det innebär att förbrukningen av energi är konstant hög.

Solcellspaneler sätts nu upp på stora delar av hästsjukhusets takytor, som är perfekt lämpade för ändamålet, och detta innebär att sjukhuset inom kort kommer att kunna ta en stor del av sin energi från solen. Stiftelsens investering i sol-el ligger väl i linje med Evidensias egen satsning att bli klimatpositiva, och vi hoppas att fler företag tar efter.

Du som kommer med din häst till sjukhuset kommer inte att märka någon skillnad, mer än att du kan känna stolthet över att välja en klinik som är klimatsmart.

En stiftelse för djursjukvården!

Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård har sin grund i den verksamhet som bildades 1964 då inriktningen var enbart hästar. På åttiotalet invigdes det nya sjukhuset för smådjur som delvis finansierades av kommuner i närområdet, som bidrog med den hundskatt som varje hundägare då var skyldig att betala. Stiftelsen äger alla byggnader som hyrs ut till djursjukhusets verksamhet i Strömsholm.

Stiftelsens ändamål har varit och är fortfarande att främja djursjukvårdsverksamheten i Strömsholm. Eftersom Stiftelsen är ägare till samtliga byggnader kan Stiftelsen vara med och långsiktigt främja verksamheten genom att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler.

Stiftelsen lämnar också varje år bidrag till verksamheten med inriktning mot att bibehålla och/eller utveckla kompetensnivån, olika utvecklingsprojekt samt större investeringar. Viktiga intäkter för Stiftelsen är hyresintäkter, arv och gåvor samt avkastning på kapital.

Specialisthästsjukhusets utrustning för datortomografi är en gåva från Stiftelsen.

Jura JAZ opererade bort njuren och överlevde!

En CT-scanning av fölet Jura JAZ visade att hans njure behövde opereras bort annars riskerade han att förblöda. Det är ett mycket ovanligt och svårt ingrepp på en häst med stor risk för komplikationer.

Läs hela historien här!

Akutmottagning

Vi har öppet för akut hästsjukvård, dygnet runt-året om. På plats hos oss finns teknik och kompetens för avancerad medicinsk och kirurgisk behandling och vi tar emot ett stort antal akutfall varje år.

Läs mer

Nyhet!

Nu är det enklare att boka tid för operation hos oss. Sedan våra två nya operationssalar invigdes kan vi erbjuda bättre tillgång för både planerade och akuta operationer.

TMS - Unik undersökningsmetod ger svar om neurologiska skador

Specialisthästsjukhuset Strömsholm kan nu som enda hästsjukhus i Sverige erbjuda transkraniell magnetstimulering (TMS) - en ny undersökningsteknik inom elektrodiagnostik. Metoden gör det möjligt att undersöka funktionen av ryggmärgen vid undersökning av hästar med neurologiska problem som vinglighet, hälta utan tydlig ortopedisk orsak eller nedsatt prestation.

Läs mer