Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm ett toppmodernt centrum för avancerad behandling av hästar
Idag: Öppet dygnet runt

Viktig information om smittsjukdom hos häst

Det är just nu högsäsong för smittsamma infektioner hos häst, bl.a EHV-1 på flera platser i Sverige.

Vi på Evidensias hästkliniker vidtar just nu extra säkerhetsåtgärder för att minska riskerna för smittspridning.

Inför ert besök på kliniken vill vi därför att ni DAGEN FÖRE och SAMMA DAG som ert besök TEMPAR er häst samt kontrollerar er egen och andras hästar i stallet noggrant efter näsflöde. Om er häst eller någon annan häst i stallet har feber eller uppvisar tecken på luftvägsinfektion/snuva så vill vi att ni i möjligaste mån stannar hemma om hästens tillstånd inte kräver akut vård. Ring oss bara så hjälper vi er att hitta en ny tid. 

OBS! Om du som anlitar vår hovslagare har misstänkt smitta i ditt stall, meddela hovslagaren innan han kommer ut till dig, så att han kan vidta adekvata smittskyddsåtgärder.

De hästar som bokar besök hos oss kan vid vissa särskilda symptom behöva genomgå en utökad rutinundersökning.  Detta kan t.ex. innebära att någon från kliniken ringer upp inför ert besök och i vissa fall ordineras provtagning. I samband med ankomst till kliniken kan vi även komma att genomföra en extra ankomstkontroll. Detta är till för alla våra hästpatienters säkerhet. På hästkliniker samlas hästar från många olika stall och tillsammans måste vi alla verka för att stoppa spridningen av smittsamma hästsjukdomar.

Tack för er förståelse!

____________________________________________

Välkommen till Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Vi är ett av Sveriges få dygnet-runt-öppna hästsjukhus, ett toppmodernt centrum för avancerad medicinsk, ortopedisk och kirurgisk behandling av hästar.

Hit kommer hästar från hela Sverige för att få specialistvård. Du är välkommen till oss med eller utan remiss!

Du kan även få träffa Evidensias veterinärer online; direkt i din mobil, surfplatta eller dator på en tid och plats som passar dig. Tack vare vårt gemensamma journalsystem kan vi hjälpa dig att boka en tid som passar just dig!

Ladda ner vår app idag och läs mer här: www.minveterinar.se

 

Aktuellt

Min Veterinär – rådgivning direkt i din mobil

Nu kan du träffa Evidensias veterinärer online; direkt i din mobil, surfplatta eller dator på en tid och plats som passar dig. Tryggt och enkelt!

Läs mer, ladda ner appen och boka din tid här: www.minveterinar.se

 

December kommer med nya erbjudanden!

Som kund hos Evidensia får du nya fina erbjudanden varje månad. Och om du är medlem i kundklubben Evidensia Plus så får du dessutom ett exklusivt klubberbjudande. Att bli medlem är såklart gratis.Till alla erbjudanden

Nu kan du boka en tid hos oss online på flera av våra kliniker!

Vi har gjort en rad behandlingar och tjänster tillgängliga för bokning direkt på hemsidan för flera av våra kliniker. Det gör det busenkelt att hitta en tid som passar just dig och din häst.

Efter att ha valt besöksorsak får du själv välja fritt bland lediga tider.

Prova redan idag!

Se om just din klinik har onlinebokning

Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård bidrar till Evidensias satsning att bli klimatpositiva!

Stiftelsen äger de fastigheter i Strömsholm där Evidensia bedriver specialistsjukvård för hästar och sällskapsdjur, och nu satsar man stort på solenergi. Framförallt hästsjukhuset förbrukar mycket ström då avancerad elektronisk utrustning ska vara tillgänglig dygnet runt, åter om. Det är stora lokaler och stora maskiner som är i drift alla dygnets timmar och det innebär att förbrukningen av energi är konstant hög.

Solcellspaneler sätts nu upp på stora delar av hästsjukhusets takytor, som är perfekt lämpade för ändamålet, och detta innebär att sjukhuset inom kort kommer att kunna ta en stor del av sin energi från solen. Stiftelsens investering i sol-el ligger väl i linje med Evidensias egen satsning att bli klimatpositiva, och vi hoppas att fler företag tar efter.

Du som kommer mid din häst till sjukhuset kommer inte att märka någon skillnad, mer än att du kan känna stolthet över att välja en klinik som är klimatsmart.

En stiftelse för djursjukvården!

Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård har sin grund i den verksamhet som bildades 1964 då inriktningen var enbart hästar. På åttiotalet invigdes det nya sjukhuset för smådjur som delvis finansierades av kommuner i närområdet, som bidrog med den hundskatt som varje hundägare då var skyldig att betala. Stiftelsen äger alla byggnader som hyrs ut till djursjukhusets verksamhet i Strömsholm.

Stiftelsens ändamål har varit och är fortfarande att främja djursjukvårdsverksamheten i Strömsholm. Eftersom Stiftelsen är ägare till samtliga byggnader kan Stiftelsen vara med och långsiktigt främja verksamheten genom att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler.

Stiftelsen lämnar också varje år bidrag till verksamheten med inriktning mot att bibehålla och/eller utveckla kompetensnivån, olika utvecklingsprojekt samt större investeringar. Viktiga intäkter för Stiftelsen är hyresintäkter, arv och gåvor samt avkastning på kapital.

Specialisthästsjukhusets utrustning för datortomografi är en gåva från Stiftelsen.

Jura JAZ opererade bort njuren och överlevde!

En CT-scanning av fölet Jura JAZ visade att hans njure behövde opereras bort annars riskerade han att förblöda. Det är ett mycket ovanligt och svårt ingrepp på en häst med stor risk för komplikationer.

Läs hela historien här!

Akutmottagning

Vi har öppet för akut hästsjukvård, dygnet runt-året om. På plats hos oss finns teknik och kompetens för avancerad medicinsk och kirurgisk behandling och vi tar emot ett stort antal akutfall varje år.

Läs mer

Nyhet!

Nu är det enklare att boka tid för operation hos oss. Sedan våra två nya operationssalar invigdes kan vi erbjuda bättre tillgång för både planerade och akuta operationer.

TMS - Unik undersökningsmetod ger svar om neurologiska skador

Specialisthästsjukhuset Strömsholm kan nu som enda hästsjukhus i Sverige erbjuda transkraniell magnetstimulering (TMS) - en ny undersökningsteknik inom elektrodiagnostik. Metoden gör det möjligt att undersöka funktionen av ryggmärgen vid undersökning av hästar med neurologiska problem som vinglighet, hälta utan tydlig ortopedisk orsak eller nedsatt prestation.

Läs mer