Specialisthästsjukhuset Strömsholm
Idag: Öppet dygnet runt

Välkommen till Strömsholm

Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Specialisthästsjukhuset Strömsholm är ett toppmodernt centrum för avancerad medicinsk, ortopedisk och kirurgisk behandling av hästar.

Vi är också ett av Sveriges få dygnet-runt-öppna hästsjukhus.

Hit kommer hästar från hela Sverige för att få specialistvård. Du är välkommen till oss med eller utan remiss!

25 % rabatt på friröntgen av unghästar!

Har din unghäst blivit gallig i en hasled? Då kan det bero på en så kallad lös benbit. Detta kan orsaka inflammation i leden och leda till besvär för din häst. Diagnosen ställs genom kliniska symptom och friröntgen. Eventuell operation åtgärdas med modern titthålskirurgi.

Just nu erbjuder vi 25% rabatt på friröntgen för unghästar (ord. pris 2 500 kr). Skulle det bli aktuellt med operation så drar vi självklart av kostanden för friröntgen från operationskostnaden (ord. pris på operation från 13 500 kr) om du bokar operationstid hos oss innan den 30 november 2018.

Du betalar alltså 1 875 kr för friröntgen och endast från 11 625 kr för eventuell operation t o m 30/11.

Varmt välkommen att boka tid för undersökning på 0220-452 00.

Nu erbjuder vi 50% rabatt på professionell Vet-check!

Hur mår din häst efter tävlingssäsongen? Det finns många fördelar med att upptäcka eventuella problem i tid. Skador som upptäcks tidigt hinner aldrig bli lika allvarliga, eventuell behandling kan sättas in i tid och träningen kan anpassas till lämplig nivå. Passa därför på att göra en vet-check inför lågsäsongen.

Vid en vet-check går vi igenom hela hästen. Veterinären tittar på hur hästen rör sig på rakt spår och vid longering, känner igenom hästens muskulatur och leder och kontrollerar hur den reagerar på böjprov. Veterinären lyssnar också på hjärta och lungor.

Pris 1150 kr inkl. moms (ordinarie pris 2300 kr).
Erbjudandet gäller t.o.m. 31 januari 2018.

I priset ingår inte utredning eller behandling av eventuella problem som upptäcks. Ibland behöver man boka in ytterligare besök för att kunna utreda problemet vidare.

Välkommen att kontakta oss för bokning och mer information.
TeL: 0220 - 452 00

hastsjukhusetstromsholm@evidensia.se

Välkommen Karin Kruger!

Ett nytt ansikte hos oss är Karin Kruger, Karin Kruger, Leg. veterinär Diplomate ACVIM

Hennes arbete omfattar alla typer av medicinska fall, men hon har ett speciellt intresse för intensivvård, kardiologi, endokrinologi, klinisk farmakologi och neonatologi.

Läs mer om Karin här!

Jura JAZ opererade bort njuren och överlevde!

En CT-scanning av fölet Jura JAZ visade att hans njure behövde opereras bort annars riskerade han att förblöda. Det är ett mycket ovanligt och svårt ingrepp på en häst med stor risk för komplikationer.

Läs hela historien här!

Akutmottagning

Vi har öppet för akut hästsjukvård, dygnet runt-året om. På plats hos oss finns teknik och kompetens för avancerad medicinsk och kirurgisk behandling och vi tar emot ett stort antal akutfall varje år.

Läs mer

Nyhet!

Nu är det enklare att boka tid för operation hos oss. Sedan våra två nya operationssalar invigdes kan vi erbjuda bättre tillgång för både planerade och akuta operationer.

TMS - Unik undersökningsmetod ger svar om neurologiska skador

Specialisthästsjukhuset Strömsholm kan nu som enda hästsjukhus i Sverige erbjuda transkraniell magnetstimulering (TMS) - en ny undersökningsteknik inom elektrodiagnostik. Metoden gör det möjligt att undersöka funktionen av ryggmärgen vid undersökning av hästar med neurologiska problem som vinglighet, hälta utan tydlig ortopedisk orsak eller nedsatt prestation.

Läs mer

November kommer med nya erbjudanden!

Som kund hos Evidensia får du nya fina erbjudanden varje månad. Och om du är medlem i kundklubben Evidensia Plus så får du dessutom ett exklusivt klubberbjudande. 

Att bli medlem är såklart gratis.

Se alla erbjudanden

Bli medlem i kundklubben!

Som kund i Evidensias kundklubb får du exklusiva erbjudanden! Välkommen att registrera dig!

Bli medlem idag!