Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

ett toppmodernt centrum för avancerad behandling av hästar

Idag: Öppet dygnet runt

Specialistmottagning Oftalmologi 

Hästsjukhuset med våra amerikanskt och europeiskt diplomerade ögonspecialister är remissjukhus för ögonsjukdomar för hela Sverige. Behandlingen av ögonsjukdomar på häst är en specialitet som håller en mycket hög kvalitet. Ögat som organ tillåter att med avancerad teknik kunna undersökas i sin helhet och teknik och behandlingsmetoder följer den medicinska utvecklingen på människa och andra djur än häst. Ögat är som få andra organ beroende av beroende av rätt behandling för att nå framgång och skillnaden mot framgång kan bli katastrof.

Hästar drabbas av skador på ögonen av olika orsaker. Det kan vara yttre traumatiska skador, som ett slag eller skärsår, men de kan också vara orsakade inuti ögat utan yttre påverkan.

Smärta i ögat beror oftast på ett sår på hornhinnan eller en inflammation inuti ögat och bör undersökas av veterinär. Grumlingar på hornhinnan kan vara orsakade av en inflammation eller sår på hornhinnan, eller en inflammation inuti ögat. De bör undersökas av ögonspecialist eftersom behandlingen är väldigt olika beroende på orsak till grumlingen.

Din veterinär gör bedömningen om skadan är av enklare art och kan behandlas hemma med ögondroppar och smärtstillande eller om man bör remittera din häst till oss på Specialisthästsjukhuset Strömsholm.

 

Läs mer om ögonskador hos häst i Djurvårdguiden.