Medarbetare Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Medarbetare Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Idag: Öppet dygnet runt

Mån-fre 8-16 | Jour dygnet runt, året om

Vi som jobbar på hästsjukhuset

Elin Skärlina

Chefsveterinär, Dipl. ECVS

Elin Skärlina

Leg. Veterinär

Yrke på ESHS: Chefsveterinär inom kirurgi Specialintressen inom yrket: Trauma- och akut-kirurgi. Bilddiagnostik. Antal år inom yrket/ESHS: Veterinär sedan 2004. Specialist i hästens sjukdomar sedan 2010, Europeisk specialist i hästkirurgi sedan 2016. Jobbat på ESHS sedan 2006. Läs mer om Elins arbete här. Kompetens Diplomate ECVS Specialist i hästens sjukdomar Erfarenhet Elin Skärlina tillsammans med fölet Jura JAZ som hon opererade 2017. Du finner en länk till hela historien längre ner. Efter veterinärutbildning i Köpenhamn, utförde Elin ett internship på en kirurgisk remissinstans i Canada. Åter i Sverige jobbade hon några månader med Distriktsveterinärerna innan hon påbörjade sin karriär på Strömsholm. På Strömsholm har Elin vidareutbildat sig, först till svensk specialist i hästens sjukdomar och sedan till europeisk specialist i hästkirurgi. Ständiga utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Det bästa med mitt jobb är: Att göra skillnad för hästen och dess ägare. Det kan ju vara frågan om liv eller död i många fall. Med fantastiska diagnostiska hjälpmedel hitta fram till korrekta diagnoser och därifrån planera kirurgiska åtgärder och andra behandlingsmetoder för att nå det bäst möjliga resultatet för hästen. Ständiga utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Fritidsintressen: Familjen bestående av man, en dotter född -11 och en son född -13. Uteaktiviteter, fjäll och skärgård. Skidåkning utför och längd. Sång och musik. Det här visste du inte om mig: Jag har deltagit i internationell barnmelodifestival, gått i musikklass och spelat cello. Jag har åkt tre Vasalopp och genomfört en svensk klassiker.  
Läs mer om Elin
Cecilia von Hausswolff

Cecilia von Hausswolff

Sjukhuschef

Hästtjej sedan barnsben, tävlat på hobbynivå, senare år främst med inriktning mot distansritt och western. Jag är inte kliniker utan arbetar på Hästsjukhuset som operativ chef där jag ser till att den dagliga verksamheten flyter på. Det som inspirerar mig mest i mitt arbete är engagemanget hos min fantastiska personal. Det är en ynnest att få tillbringa dagarna med människor som verkligen brinner för att på bästa möjliga sätt hjälpa hästar och djurägare. E-post cecilia.von.hausswolff@evidensia.se
Läs mer om Cecilia
Alicia Holmén

Alicia Holmén

Leg. Veterinär

Andrea Paprnáková

Andrea Paprnáková

Leg. Veterinär

Camilla Fredriksson

Camilla Fredriksson

Leg. Veterinär

Elin Olsson

Elin Olsson

Leg. Veterinär

Elisa Scala

Resident - Internmedicin på häst (ECEIM)

Elisa Scala

Leg. Veterinär

Elisa gick sin utbildning i Turin, Italien, men hon har också praktiserat i Tyskland, Storbritannien och Sverige. Hon tog sin examen 2018 och flyttade då till Sverige för att göra ett års internship på hästklinik. Sedan 2019 jobbar Elisa på Specialisthästsjukhuset och sommaren 2020 påbörjade hon sin specialistutbildning i intermedicin på häst, under Inge Duries handledarskap. Intresset för just internmedicin har alltid varit stort och Elisa bestämde sig tidigt för att det var just detta ämne hon ville satsa på. Fritiden ägnas åt hästen Dino och resor med sambon – gärna till familj och vänner i Italien.
Läs mer om Elisa
Ida Sjöberg

Ida Sjöberg

Leg. Veterinär

Maria Neil

Maria Neil

Leg. Veterinär

Sofie Henriksson

Sofie Henriksson

Leg. Veterinär

Sofie utbildade sig till veterinär vid Sveriges lantbruksuniversitet och tog sin examen 2016. Efter examen arbetade hon som distriktsveterinär i hästtäta Norrköpings distrikt innan hon valde att vidareutbilda sig genom ett Internship på Universitetsdjursjukhusets Hästklinik i Uppsala. Där arbetade hon främst med inneliggande samt akuta patienter och handledde även veterinär- och djursjukskötarstudenter.  Sofie arbetar på Specialisthästsjukhuset Strömsholm sedan 2018. Man träffar henne på sjukhusets alla avdelningar samt under jourtid. Hennes främsta intresseområden är kirurgi, akutsjukvård, ögonsjukdomar och tandproblem. Hon fortbildar sig inom hästtandvård (SLU:s odontologutbildning) och är inskriven på det svenska specialistprogrammet för häst. Hon är också en av de veterinärer som genomgår en intern akutkirurgiutbildning för att kunna operera på jourtid.  På fritiden är Sofie gärna ute och tränar dragsport med sin samojedhund. Hon rider gärna när hon hinner och då helst dressyr. Hennes hemliga talang är ett brinnande intresse för bakning, något varken sambo eller kollegor har något emot. 
Läs mer om Sofie
Tamás Tóth

Specialist i Hästens Sjukdomar, Dipl. ECVS

Tamás Tóth

Leg. Veterinär

Tamás Tóth är svensk specialist i Hästens Sjukdomar och Europaspecialist i hästkirurgi (Dipl. ECVS). Tamás tog veterinärexamen år 1998 och har många års erfarenhet av allehanda kirurgi på häst. Han har arbetat på flera stora djursjukhus och hästkliniker i Sverige under sin långa yrkeskarriär. Han har även forskat inom sårläkning och några av hans främsta intresseområden är artroskopi, laparoskopi, koliker och frakturkirurgi samt ingrepp i övre luftvägarna. Tamás arbetar här som konsult på onsdagar.
Läs mer om Tamás
Jenny Larsson

Jenny Larsson

Leg. Djursjukskötare / Chefssköterska

Anna Sandberg

Anna Sandberg

Leg. Djursjukskötare

Caroline Lillkull

Caroline Lillkull

Leg. Djursjukskötare

Henrik Silfverbrand

Henrik Silfverbrand

Leg. Djursjukskötare

Henrik arbetar som leg djursjukskötare sedan 1979. Henrik kan ”allt” med är specialiserad inom bilddiagnostik och scintigrafi.
Läs mer om Henrik
Jenny Wetzell

Jenny Wetzell

Leg. Djursjukskötare

Lola Wijgård

Lola Wijgård

Leg. Djursjukskötare

Specialintressen inom yrket: akutsjukvård, fölsjukvård Antal år inom yrket/ESHS: drygt 40 år
Läs mer om Lola
Solveig Karlsson

Solveig Karlsson

Leg. Djursjukskötare

Nina Juhlin

Nina Juhlin

Klinikoordinator

Yrke på ESHS: receptionist och beridare. Specialintressen inom yrken: sociala medier, rehabträning, butik, mässor Antal år på ESHS: ca 14 år  
Läs mer om Nina
Rickard Svärd

Rickard Svärd

Hovslagarmäster

Hos oss arbetar Rickard med korrigeringar, sjukbeslag, specialskor, prestationshöjande skoningar, hovsjukdomar och rehabilitering. Tillsammans med vår ortoped och hästfysioterapeut ingår Rickard i ett team som dagligen hjälper hästar att både må och prestera bättre.
Läs mer om Rickard
Caroline Stenman

Caroline Stenman

Equiterapeut

Specialintressen​ ​inom​ ​yrket​: Rygg, nackproblem och diffusa problem med rörelseapparaten är det vanligaste problemen som jag jobbar med. Det är ett oerhört roligt och spännande (detektiv)arbete. Jag tycker att rehab delen av mitt arbete är mycket intressant. Att kunna ge hästen de bästa möjliga förutsättningarna för ett snabbt och hållbart tillfrisknande! Det​ ​bästa​ ​med​ ​mitt​ ​jobb​: Möjligheten och förmånen att, tillsammans med det kompetenta teamet på ESHS, kunna arbeta med att hitta hästens besvär och hjälpa den (och hästägaren) till en bättre tillvaro. Att även kunna arbeta förebyggande innan problemen uppstår! Fritidsintressen​: Ta hand om och träna våra egna dressyrhästar. Spendera tid med mina 2 barn, 2 hundar och 4 katter. Det​ ​här​ ​visste​ ​du​ ​inte​ ​om​ ​mig​: Läste till affärsjurist innan jag började på hästfysiobanan! Spelat basket i USA. Djur Häst Erfarenhet   Antal​ ​år​ ​inom​ ​yrket​/ESHS​: 16 år inom yrket , 2 1/2 år inom ESHS Utbildning​/erfarenhet​: Equiterapeut utbildning 2001-2003, Sverige Focus on the Equine Spine 2009-2011, Holland Utbildning Kinesiotejping 2015, Hartbury Collegue England Diverse kurser i fysioterapi och rehabilitering av häst.  
Läs mer om Caroline
Amanda Svensson

Amanda Svensson

Djurvårdare

Arbetar oftast på vårdavdelningen och har hand om alla inneliggande hästar. Specialintressen inom yrket: Medicinska undersökningar/utredningar. Antal år inom yrket/ESHS: 2 år
Läs mer om Amanda
Cecilia Emanuelsson

Cecilia Emanuelsson

Djurvårdare

Jim Lundgren

Jim Lundgren

Djurvårdare / Beridare

Jim jobbade tidigare hos oss som djursjukvårdare/beridare mellan 2003-2006. Efter det har han bedrivit ridskola i Marks kommun, då som stallchef samt ridlärare. Jim gick även beridarprogrammet på Flyinge under 2012-2013, där han tränade hoppning för Maria Gretzer upp till 130 och dressyr upp till Prix S:t Georges. Kompetens D9-kompetens Radiologi och röntgenteknik, häst (Skara) Yrkeshögskoleutbildning, inriktning Beridare på Flyinge
Läs mer om Jim
Johanna Karlsson

Johanna Karlsson

Djurvårdare

Nina Sjöström

Nina Sjöström

Djurvårdare

default avatar

Sol Sandberg

Djurvårdare

Emelie Klemming

Emelie Klemming

Stallskötare

Emma Csendes

Emma Csendes

Receptionist