Veterinär häst Strömsholm

Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Din veterinär för häst i Strömsholm - Öppet dygnet runt

Idag: Öppet dygnet runt

Mån-fre 8-16 | Jour dygnet runt, året om
Våra medarbetare
Sofie Henriksson

Sofie Henriksson

Leg. Veterinär

Sofie utbildade sig till veterinär vid Sveriges lantbruksuniversitet och tog sin examen 2016. Efter examen arbetade hon som distriktsveterinär i hästtäta Norrköpings distrikt innan hon valde att vidareutbilda sig genom ett Internship på Universitetsdjursjukhusets Hästklinik i Uppsala. Där arbetade hon främst med inneliggande samt akuta patienter och handledde även veterinär- och djursjukskötarstudenter. 

Sofie arbetar på Specialisthästsjukhuset Strömsholm sedan 2018. Man träffar henne på sjukhusets alla avdelningar samt under jourtid. Hennes främsta intresseområden är kirurgi, akutsjukvård, ögonsjukdomar och tandproblem. Hon fortbildar sig inom hästtandvård (SLU:s odontologutbildning) och är inskriven på det svenska specialistprogrammet för häst. Hon är också en av de veterinärer som genomgår en intern akutkirurgiutbildning för att kunna operera på jourtid. 

På fritiden är Sofie gärna ute och tränar dragsport med sin samojedhund. Hon rider gärna när hon hinner och då helst dressyr. Hennes hemliga talang är ett brinnande intresse för bakning, något varken sambo eller kollegor har något emot.