Lider din häst av magsår?

Lider din häst av magsår?

Just nu kampanjpris 4100 kr

Aktuell forskning visar att magsår är betydligt vanligare hos hästar än vad vi tidigare har förstått. De bakomliggande orsakerna kan vara många och symtomen både generella och svåra att koppla till just magsårsproblematik. En häst med magsår uppvisar ofta något, eller flera, av nedan symtom: 

  • Nedsatt aptit och svårt att hålla hull 
  • Lös avföring och upprepade kolikanfall 
  • Nedsatt prestation och humörsvängningar 
  • Matt och livlös päls
  • Besvär vid sadling och borstning
  • Beteendeförändringar så som ökad stress och tandgnissling

Just nu till kampanjpris

Just nu har vi kampanjpris på gastroskopi, endast 4100 kr inklusive konsultation (ord pris från 4670 kr). Gäller på alla våra hästkliniker och hästsjukhus 1/3-30/4 2024 och kan inte kombineras med andra rabatter och erbjudanden. Lokala prisvariationer kan förekomma, ord. pris från 4670 kr. Rabatterat pris inkluderar gastroskopi och sedering. Eventuell tillkommande provtagning eller behandling ingår ej i erbjudandet.


Obehandlade magsår är förstås besvärande för hästen och enda sättet att fastställa diagnosen är genom gastroskopi där magsäckens utseende undersöks med en kamera. Därför är det viktigt att låta veterinär genomföra en gastroskopiundersökning så fort du som hästägare misstänker magsår eller upplever att din häst ändrar beteende eller drabbas av nämnda symtom. Magsår förekommer hos upp till 50% av alla tävlingshästar men det förekommer dessvärre även hos hästar som inte alls tränas och tävlas.

Så går en gastroskopi till

En gastroskopi (kameraundersökning av matstrupe och magsäck) genomförs alltid på klinik där veterinären inleder med en vanlig klinisk undersökning innan hästen får lugnande läkemedel och kameran försiktigt förs ner i magsäcken. Sen följs undersökningen på skärm för att kunna fastställa magsårens omfattning och lokalisering. Först efter det kan vi anpassa och föreslå bästa möjliga behandling för att din häst ska bli frisk.


Boka online

Vill du boka en gastroskopi? Boka enkelt genom att ringa din närmaste klinik.
HITTA KLINIK

Så går det till

En kamera förs ner via hästens nosborre till matstrupen och vidare till magsäcken för undersökning.
JAG VILL VETA MER

Magsår hos häst

Magsår är vanligt förekommande hos hästar. Det är speciellt vanligt hos hästar som tränas, tävlas och reser mycket. Läs mer på Djurvårdguiden.
LÄS MER