Lider din häst av magsår?

Gastroskopi

Aktuell forskning visar att magsår är betydligt vanligare hos hästar än vad vi tidigare har förstått. De bakomliggande orsakerna kan vara många och symtomen både generella och svåra att koppla till just magsårsproblematik. En häst med magsår uppvisar ofta något, eller flera, av nedan symtom:
  • Nedsatt aptit och svårt att hålla hull
  • Lös avföring och upprepade kolikanfall
  • Nedsatt prestation och humörsvängningar
  • Matt och livlös päls
  • Besvär vid sadling och borstning
  • Beteendeförändringar så som ökad stress och tandgnissling.

Obehandlade magsår är förstås besvärande för hästen och enda sättet att fastställa diagnosen är genom gastroskopi där magsäckens utseende undersöks med en kamera. Därför är det viktigt att låta veterinär genomföra en gastroskopiundersökning så fort du som hästägare misstänker magsår eller upplever att din häst ändrar beteende eller drabbas av nämnda symtom.

Magsår förekommer hos upp till 50% av alla tävlingshästar men det förekommer dessvärre även hos hästar som inte alls tränas och tävlas.

Just nu rabatt på gastroskopi

Just nu erbjuder vi rabatt på gastroskopi. Under september och oktober månad betalar du 3 495 kr/häst*. Ordinarie pris från 4 500 kr/häst.
För att boka tid för gastroskopi, kontakta din närmaste hästklinik.

Så går en gastroskopi till

En gastroskopi (kameraundersökning av matstrupe och magsäck) genomförs alltid på klinik där veterinären inleder med en vanlig klinisk undersökning innan hästen får lugnande läkemedel och kameran försiktigt förs ner i magsäcken. Sen följs undersökningen på skärm för att kunna fastställa magsårens omfattning och lokalisering. Först efter det kan vi anpassa och föreslå bästa möjliga behandling för att din häst ska bli frisk.

Boka

Varmt välkommen att boka tid genom att ringa din närmaste hästklinik. *Erbjudandet gäller på alla våra hästkliniker och hästsjukhus (exkl. Boden) 1/9-29/10-2021 och kan inte kombineras med andra rabatter och erbjudanden. Rabatterat pris inkluderar gastroskopi, sedering och polavgift. Eventuell tillkommande provtagning eller behandling ingår ej i erbjudandet.