Hästkliniken Mantorp

Idag: 08:00–20:30

Välkommen till Hästkliniken Mantorp

Till oss är hästar av alla raser inom alla discipliner välkomna. Vi hjälper dig med ortopediska utredningar och ridbarhetsproblem, vi gör också vetcheckar för den som önskar följa sin häst under säsongen. Vi arbetar i team för att ge bästa service, vi har egen beridare som hjälper oss i mer komplicerade fall och en hovslagare som tillsammans med veterinären kan ge förslag på hovåtgärder i de fall det behövs. Vi samarbetar också med en equifysioterapeut som kommer till kliniken regelbundet.

Vi gör även munhåleundersökningar och tandbehandlingar samt de vanligaste medicinska utredningarna.

Vid vår operationsavdelning utför vi artroskopier, tenoskopier, halsoperationer, sårskador och profylaktisk kirurgi som till exempel kastrationer, även av så kallade bukkryptorchida (klapphingstar).

Kliniken har ett ljust och fint ridhus,  20×30 m. I ridhuset bedömer vi hästarnas rörelser på böjt spår samt gör vi ridbarhetsutredningar. Underlaget i ridhuset prepareras dagligen och är något fastare än normalt för att erbjuda de bästa förutsättningarna för optimal bedömning av din hästs rörelser.

Kliniken har också ett eget stall med 12 gästboxar, där vi har möjlighet till  stationärvård några dagar om så behövs, men de flesta patienter får åka hem samma dag.

Vi erbjuder även ambulerande verksamhet  för dig som hellre vill ha besök hemma.

 

Aktuellt

Inbjudan kundkväll 17 oktober kl. 18.00

Evidensia Hästkliniken Mantorp har nöjet att bjuda in till kundkväll torsdag den 17 oktober med fokus på tre-enigheten hästen, ryttaren och sadeln. Kan vi som ryttare genom att träna upp vår rörlighet, stabilitet och liksidighet möjliggöra för hästen att arbeta på ett korrekt sätt med oss i sadeln? Hur påverkar sadeln hästens och ryttarens rörelse?

Flera faktorer spelar in för ekipagets prestation: hästens rörelse och stabilitet, ryttarens sits, balans och liksidighet och sadelns funktion och passform. Vår sjukgymnast Anna Havsjö kommer berätta om hästens och ryttarens anatomi och rörelselära och hur häst och ryttare påverkar varandra. Deltagarna får kunskap om den egna sitsen och dess inverkan på hästens arbetsform. Föreläsningen vänder sig till ryttare på alla nivåer och åskådarna får med sig handfasta tips och råd att träna vidare på hemma för att öka prestationen, men också för att undvika förslitningsskador och ryggbesvär.

Linda & Sebastian på E.R Saddlery arbetar med ekipaget i fokus för att hitta en sadellösning som passar både hästen och ryttaren. Åskådarna kommer få kunskap om hur en sadel är uppbyggd och vilka faktorer som är viktiga för en god passform. Åskådarna kommer även få med sig några handfasta tips för att själv kunna kontrollera sin sadel.

Välkommen med din anmälan senast den 13 oktober till mantorp@evidensia.se
Anmälan är bindande, pris 100 kr/person, inkl. fika. Kvällen är kostnadsfri för kundklubbsmedlemmar i Evidensia Plus. Det går bra att bli medlem under kvällen.

PROGRAM 17 OKTOBER
Den teoretiska delen hålls på Mantorptravet i Ina Scots lokal på andra våningen.

18.00 -18.15 Introduktion, information från Mantorpstravet och Agria
18.15-19.00 Föreläsning hästens och ryttarens anatomi
19.00-19.30 Föreläsning sadelns passform. Förflyttning till klinikens ridhus där Agria bjuder på fika
19.45-20.45 Praktiska demonstrationer i ridhuset

Hur mår din häst?

Det finns många fördelar med att upptäcka eventuella problem i tid. Skador som upptäcks tidigt, hinner aldrig bli lika allvarliga, eventuell behandling kan sättas in i tid och träningen kan anpassas till en lämplig nivå. Passa därför på att göra en vet-check av din häst!

Vid en vet-check går vi igenom hela hästen. Veterinären tittar på hur hästen rör sig på rakt spår vid longering, känner igenom hästens muskulatur och kontrollerar hur den reagerar på böjprov. Veterinären lyssnar även på hjärta och lungor.
Pris 1150 kr inklusive moms (ordinarie pris 2300 kr). I priset ingår inte utredning eller behandling av eventuella problem som upptäcks. Ibland behöver man boka in ytterligare besök för att kunna utreda problemet vidare.

För bokning ring Hästkliniken i Mantorp på 0142-36 90 66.

Välkommen!

*Erbjudandet gäller 16 september till 30 november 2019. Eventuell tillkommande provtagning eller operation ingår ej i erbjudandet.

Nu har vi Klarna!

Nu har vi Klarna! Nu är det enklare än någonsin att betala hos oss. Du kan välja att få betala senare eller dela upp din betalning genom Klarna. Till alla djurägare där ute önskar vi en trevlig sommar!

Nu kan du boka en tid hos oss online på flera av våra kliniker!

Vi har gjort en rad behandlingar och tjänster tillgängliga för bokning direkt på hemsidan för flera av våra kliniker. Det gör det busenkelt att hitta en tid som passar just dig och din häst.

Efter att ha valt besöksorsak får du själv välja fritt bland lediga tider.

Prova redan idag!

Se om just din klinik har onlinebokning

Ambulerande klinik

Vi kan komma hem till din häst och undersöka samt behandla den hemma i ditt stall. Ring eller mejla till oss så bokar vi in ett hembesök!

Läs mer