Rehab

Evidensia Hästkliniken Mantorp

Idag: 08:00 - 20:30

Receptionen är bemannad från kl 08:00

Rehabilitering

REHABILITERING med legitimerad sjukgymnast

Rehabilitering med en kontrollerad och strukturerad  återgång till aktivitet är en förutsättning för att undvika återfall och få en häst som är hållbar över tid. Rehabiliteringen kan skapa bra förutsättningar för god läkning och öka chanserna för din häst att återfå fullgod funktion efter skada.

Vår leg. sjukgymnast Jenny Persson undersöker och bedömer din häst och lägger en rehab-plan tillsammans med ansvarig veterinär utifrån Er målsättning och Era förutsättningar.

Rehabiliteringen påbörjas med en undersökning av hästens rörelsemönster, ledrörlighet och muskelfunktion. Vi kartlägger sekundära muskelspänningar och felaktiga rörelsemönster som ofta kommer av smärta och avlastning/hälta. Vi fokuserar på helheten och försöker åtgärda grundorsaken till att besvären har uppkommit.

Utifrån undersökningen lägger vi en rehabiliteringplan där ni får specifika och konkreta övningar med er hem. Detta kombineras med sjukgymnastiska behandlingar för att reducera smärta, minska muskelspänningar och återfå fullgod rörlighet och muskelfunktion.

Vi jobbar bl.a. med TENS, kinesiotejp, stötvåg, reflexinhibering, akupressur, akupunktur, ledmobilisering och massage/stretching.

Våra recensioner

Kerstin Persson

5

Trevlig och kunnig personal som jag har fullt förtroende för när hästen min blev sjuk.

Kicki Fröberg

5

Väldigt trevlig personal och kompetent veterinär. Jättenöjd.

Silke Sturmhoebel

5

Väldigt bra, kompetent och trevligt bemötande alla gånger. Och om de är dyrare än andra så sparar vi bensinpengar och på miljön eftersom det är så nära👍🐎

GigantenYmer

5

Ordning o reda, fint o städat och duktig, proffsig personal. 👍

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Receptionen är bemannad från kl 08:00
Helgdagar och andra öppettider

Våra öppettider

 • Måndag
  08:00 - 16:30
 • Tisdag
  08:00 - 16:30
 • Onsdag
  08:00 - 16:30
 • Torsdag
  08:00 - 20:30
 • Fredag
  08:00 - 16:30
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Karolina Dahlkvist

  Leg. Veterinär, specialist i hästens sjukdomar

  Karolina Dahlkvist

  Klinikchef

  Karolina är klinikchef och har arbetat vid kliniken i Mantorp sedan 2002. Hon är specialist i hästens sjukdomar och speciellt intresserad av ortopedi och ultraljud. Karolina är också en av klinikens kirurger samt har gått SLU:s trestegsutbildning inom hästtandvård. Det första året efter veterinärutbildningen som avslutades 1994, arbetade Karolina som distriktsveterinär i Valdemarsvik och Söderköping och därefter i Norrbotten under några år. Under tiden i Norrbotten arbetade hon även som gymnasielärare på en naturbruksskola under ett par år, med ansvar för skolans alla djur, alltifrån hästar och kor till mer exotiska djurslag. Åren i norr följdes av ytterligare ett knappt år på distrikt, den här gången i hästtäta Flyinge. 2001 påbörjades utbildningen till hästspecialist inom dåvarande ATG Hästklinikerna. Under utbildningstiden arbetade Karolina vid ATG:s kliniker i Kalmar, Sundsvall, Gävle, Boden och Skara samt en kortare period vid Universitetsdjursjukhuset i Uppsala. Under 2016 till 2018 har Karolina varit affärsområdeschef för Evidensias hästklinker och sjukhus, totalt 13 enheter runt om i Sverige, men är nu åter tillbaka i Mantorp på heltid.
  Läs mer om Karolina
  Dörte Bühring

  Dörte Bühring

  Leg. Veterinär

  Dörte kommer från Tyskland. Efter att hon pluggat den tyska veterinärutbildningen så började hon att jobba som häst- och smådjursveterinär i Örebro län. Eftersom att hon har ett stort intresse för hästens rörelse/biomekanik kändes det som nästa naturliga steg att bara fokusera på hästar. Hon gillar sociala och fridfulla djur och vill alltid locka fram en glad och nöjd individ.
  Läs mer om Dörte
  Tamás Tóth

  Specialist i Hästens Sjukdomar, Dipl. ECVS

  Tamás Tóth

  Leg. Veterinär

  Tamás Tóth är svensk specialist i Hästens Sjukdomar och Europaspecialist i hästkirurgi (Dipl. ECVS). Tamás tog veterinärexamen år 1998 och har många års erfarenhet av allehanda kirurgi på häst. Han har arbetat på flera stora djursjukhus och hästkliniker i Sverige under sin långa yrkeskarriär. Han har även forskat inom sårläkning och några av hans främsta intresseområden är artroskopi, laparoskopi, koliker och frakturkirurgi samt ingrepp i övre luftvägarna. Tamás arbetar här som konsult på onsdagar.
  Läs mer om Tamás
  Jenny Persson

  Jenny Persson

  Leg. Sjukgymnast

  Jenny är legitimerad sjukgymnast, vidareutbildad på djur och är som sjukgymnast godkänd av Jordbruksverket för arbete inom djurens hälso- och sjukvård. Hon är även utbildad Equiterapeut. Hon jobbar med sjukgymnastisk bedömning och behandling av hästar, men också med ryttaranalyser ur ett sjukgymnastiskt perspektiv. Fritiden ägnas åt familjen, barn, sambo, hästar och katter.
  Läs mer om Jenny
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg