Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Hästkliniken Mantorp

Idag: Stängt

Hästkliniken Mantorp.Vid besiktningar och hältutredningar används ridhuset för longering och i vissa fall utförs även ridprov. Vi kan även hjälpa till med rehabiliteringsträning i form av tömkörning. I samarbete med Sharpman utförs sadelutprovning i ridhuset.

Vi har digitalröntgen med en väl fungerande takhängd röntgenutrustning som ger god bildkvalitet även vid röntgen av halskotpelare och ryggens tornutskott.

Kliniken har en operationsdag/vecka och ca fem hästar opereras då dagligen. I dagens läge är artroskopioperationer (titthålskirurgi) i leder det vanligaste ingreppet. I princip utförs de flesta på häst förekommande operationer utom buköppningar (koliker) och fixering av större frakturer. Huvuddelen av operationerna utförs polikliniskt, d v s hästen kan åka hem samma dag.

Vi har veterinärer med speciellt intresse och vidareutbildning inom hästens tänder och munhåla och kan därför erbjuda kvalificerad tandvård och betseltillpassning.

Och vi har specialistkompetens inom hästkirurgi – unik möjlighet.

Bil Mantorp

Ambulerande klinik

Vi kan komma hem till din häst och undersöka samt behandla den hemma i ditt stall. Kliniken har tillgång till ett mobilt ultraljud och en mobil röntgen. Vid vissa skador eller sjukdomsfall vill man undvika att transportera hästen för att inte förvärra tillståndet. Har ni flera hästar i samma stall som behöver se över sina tänder eller få den årliga vaccinationen?

 Följ oss på Facebook

Historia

Hästkliniken Mantorp invigdes 1981 som den första kliniken som byggdes i ATG’s regi. Från starten fanns här en veterinär och en assistent. Därefter har antalet behandlade hästar vuxit snabbt och kliniken har byggts om och renoverats 1988,1998-99 och byggts till 2007. Idag registreras upp emot 6 000 besök årligen.

Välkommen till Evidensia Hästkliniken Mantorp.