Medarbetare Hästkliniken Mantorp

Medarbetare Hästkliniken Mantorp

På Hästkliniken Mantorp arbetar vi i team för att ge bästa service. Vi har en legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut som kan komplettera veterinärvårdsbehandlingen med rehabilitering och sjukgymnastiskbehandling samt hovslagare som tillsammans med veterinären kan ge förslag på hovåtgärder och utföra sjukbeslag i de fall det behövs.

Idag: 08:00 ­- 20:30

Receptionen är bemannad från kl 08:00

Vi som jobbar på hästkliniken

Karolina Dahlkvist

Leg. Veterinär, specialist i hästens sjukdomar

Karolina Dahlkvist

Klinikchef

Karolina är klinikchef och har arbetat vid kliniken i Mantorp sedan 2002. Hon är specialist i hästens sjukdomar och speciellt intresserad av ortopedi och ultraljud. Karolina är också en av klinikens kirurger samt har gått SLU:s trestegsutbildning inom hästtandvård. Det första året efter veterinärutbildningen som avslutades 1994, arbetade Karolina som distriktsveterinär i Valdemarsvik och Söderköping och därefter i Norrbotten under några år. Under tiden i Norrbotten arbetade hon även som gymnasielärare på en naturbruksskola under ett par år, med ansvar för skolans alla djur, alltifrån hästar och kor till mer exotiska djurslag. Åren i norr följdes av ytterligare ett knappt år på distrikt, den här gången i hästtäta Flyinge. 2001 påbörjades utbildningen till hästspecialist inom dåvarande ATG Hästklinikerna. Under utbildningstiden arbetade Karolina vid ATG:s kliniker i Kalmar, Sundsvall, Gävle, Boden och Skara samt en kortare period vid Universitetsdjursjukhuset i Uppsala. Under 2016 till 2018 har Karolina varit affärsområdeschef för Evidensias hästklinker och sjukhus, totalt 13 enheter runt om i Sverige, men är nu åter tillbaka i Mantorp på heltid.
Läs mer om Karolina
Tamás Tóth

Specialist i Hästens Sjukdomar, Dipl. ECVS

Tamás Tóth

Leg. Veterinär

Tamás Tóth är svensk specialist i Hästens Sjukdomar och Europaspecialist i hästkirurgi (Dipl. ECVS). Tamás tog veterinärexamen år 1998 och har många års erfarenhet av allehanda kirurgi på häst. Han har arbetat på flera stora djursjukhus och hästkliniker i Sverige under sin långa yrkeskarriär. Han har även forskat inom sårläkning och några av hans främsta intresseområden är artroskopi, laparoskopi, koliker och frakturkirurgi samt ingrepp i övre luftvägarna. Tamás arbetar här som konsult på onsdagar.
Läs mer om Tamás
Jenny Persson

Jenny Persson

Leg. Sjukgymnast

Jenny är legitimerad sjukgymnast, vidareutbildad på djur och är som sjukgymnast godkänd av Jordbruksverket för arbete inom djurens hälso- och sjukvård. Hon är även utbildad Equiterapeut. Hon jobbar med sjukgymnastisk bedömning och behandling av hästar, men också med ryttaranalyser ur ett sjukgymnastiskt perspektiv. Fritiden ägnas åt familjen, barn, sambo, hästar och katter.
Läs mer om Jenny
Leif Millerud

Leif Millerud

Veterinärassistent

Leif Millerud Jobbar som veterinärassistent här på hästkliniken. Är amatörtränare, har egna travhästar hemma på gården och är aktiv inom travsporten. Förutom att serva veterinärerna så är Leif våran ”Vaktis” som mekar vid behov och är den som sköter fordon och harvar ridhusunderlag mm
Läs mer om Leif
Elin Barth

Elin Barth

Veterinärassistent

Elin har under flera års tid arbetat utomlands, främst som beridare och ansvarig för unghästar samt hingstar, men har även ansvarat för galopp-, ridskole-, samt tävlingshästar. Hennes intresse för den unga hästen är mycket stort och efter sin praktiserande tid hos Ronny Åman på Djurtorp gård ägnar hon gärna sin fritid åt ”Natural horsemanship”. Elin har under ponnyåren främst tävlat i hoppning, men på senare år är det passionen för fälttävlan som tagit över.
Läs mer om Elin
Mikaela Jansson

Mikaela Jansson

Veterinärassistent

Mikaela har varit yrkesverksam inom häst sedan år 2016. Då startade hon upp sitt eget hästföretag inom hästhantering, problemlösning och frihetsdressyr som hon drev på heltid fram tills hon började här hos oss. Hon jobbar främst som veterinärassistent men har även hand om våra sociala kanaler. Framöver kommer ni besökare som behöver tips och hjälp med träning eller hantering av sin häst att kunna ta lektioner för henne här hos oss.
Läs mer om Mikaela
Stephanie Brorsson

Stephanie Brorsson

Veterinärassistent

Stephanie har arbetat som ridlärare under flera års tid och även varit beridare utomlands. Hon är diplomerad ridlärare level 2 och diplomerad C tränade i dressyr. Stephanie har fyra egna hästar som hon tävlar i både hoppning och dressyr och är väldigt intresserad av avel.  
Läs mer om Stephanie
Per-Inge "Pinge" Andersson

Per-Inge "Pinge" Andersson

Hovslagare

Tobias Gryvik

Tobias Gryvik

Hovslagare

Tobias bor på en hästgård tillsammans med sin sambo och två barn i Gammalkil där dom bedriver utbildning av häst och ryttare, hovslageri, inackordering samt avel med islandshästar. Han gick som lärling hos Pinge under sin grundutbildning och har efter det gått tilläggsutbildning för hovslagare på BYS Skara under 2020-2021. Han tycker det är roligt med smide och har varit med och tävlat i hovslagare SM.
Läs mer om Tobias