Medarbetare Hästkliniken Mantorp

Medarbetare Hästkliniken Mantorp

På Hästkliniken Mantorp arbetar vi i team för att ge bästa service. Vi har en legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut som kan komplettera veterinärvårdsbehandlingen med rehabilitering och sjukgymnastiskbehandling samt hovslagare som tillsammans med veterinären kan ge förslag på hovåtgärder och utföra sjukbeslag i de fall det behövs.

Idag: 08:00 ­- 20:30

Vi som jobbar på hästkliniken

Karolina Dahlkvist

Leg. Veterinär, specialist i hästens sjukdomar

Karolina Dahlkvist

Klinikchef

Karolina är klinikchef och har arbetat vid kliniken i Mantorp sedan 2002. Hon är specialist i hästens sjukdomar och speciellt intresserad av ortopedi och ultraljud. Karolina är också en av klinikens kirurger samt har gått SLU:s trestegsutbildning inom hästtandvård. Det första året efter veterinärutbildningen som avslutades 1994, arbetade Karolina som distriktsveterinär i Valdemarsvik och Söderköping och därefter i Norrbotten under några år. Under tiden i Norrbotten arbetade hon även som gymnasielärare på en naturbruksskola under ett par år, med ansvar för skolans alla djur, alltifrån hästar och kor till mer exotiska djurslag. Åren i norr följdes av ytterligare ett knappt år på distrikt, den här gången i hästtäta Flyinge. 2001 påbörjades utbildningen till hästspecialist inom dåvarande ATG Hästklinikerna. Under utbildningstiden arbetade Karolina vid ATG:s kliniker i Kalmar, Sundsvall, Gävle, Boden och Skara samt en kortare period vid Universitetsdjursjukhuset i Uppsala. Under 2016 till 2018 har Karolina varit affärsområdeschef för Evidensias hästklinker och sjukhus, totalt 13 enheter runt om i Sverige, men är nu åter tillbaka i Mantorp på heltid.
Läs mer om Karolina
Hanna Stenelius

Hanna Stenelius

Leg. Veterinär

Hanna tog sin veterinärexamen från SLU 2018 och har jobbat på Hästkliniken i Mantorp sedan februari 2023. Innan dess jobbade hon på hästavdelningen på Hallands Djursjukhus i Slöinge och tidigare även som Distriktsveterinär. Hanna har ett brett intresse inom hästsjukvård med allt från akutvård till ortopedi och är särskilt intresserad av att jobba med helhetsbilden för att hästarna ska må bra och kunna prestera.  Även fritiden ägnas mycket åt hästar. Hon har tidigare tävlat i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Under senare år har intresset framförallt varit störst för dressyr och avel.
Läs mer om Hanna
Ingrid Devold Kristiansen

Ingrid Devold Kristiansen

Leg. Veterinär

Ingrid tog sin veterinärexamen vid Norges Miljö- och Biovetenskapliga Universitet juni 2023. Hon började arbeta hos oss på Mantorp i augusti 2023. Innan detta jobbade hon på en av Evidensias smådjurskliniker i Norge, till en början som student och senare som veterinär. De områden Ingrid tycker är extra intressanta är ortopedi, akutmedicin och anestesi. Hon skrev sitt examensarbete om ”Ryttarens påverkan på hästens rörelsemönster. På sin fritid tycker Ingrid om att vara med vänner och familj, åka skidor och tillbringa tid med familjens djur hemma i Norge; två hästar, en hund och två kaniner. Inom ridsporten är dressyr största intresset.
Läs mer om Ingrid
Tamás Tóth

Specialist i Hästens Sjukdomar, Dipl. ECVS

Tamás Tóth

Leg. Veterinär

Tamás Tóth är svensk specialist i Hästens Sjukdomar och Europaspecialist i hästkirurgi (Dipl. ECVS). Tamás tog veterinärexamen år 1998 och har många års erfarenhet av allehanda kirurgi på häst. Han har arbetat på flera stora djursjukhus och hästkliniker i Sverige under sin långa yrkeskarriär. Han har även forskat inom sårläkning och några av hans främsta intresseområden är artroskopi, laparoskopi, koliker och frakturkirurgi samt ingrepp i övre luftvägarna. Tamás arbetar här som konsult på onsdagar.
Läs mer om Tamás
Jenny Persson

Jenny Persson

Leg. Sjukgymnast

Jenny är legitimerad sjukgymnast, vidareutbildad på djur och är som sjukgymnast godkänd av Jordbruksverket för arbete inom djurens hälso- och sjukvård. Hon är även utbildad Equiterapeut. Hon jobbar med sjukgymnastisk bedömning och behandling av hästar, men också med ryttaranalyser ur ett sjukgymnastiskt perspektiv. Fritiden ägnas åt familjen, barn, sambo, hästar och katter.
Läs mer om Jenny
Leif Millerud

Leif Millerud

Veterinärassistent

Leif Millerud Jobbar som veterinärassistent här på hästkliniken. Är amatörtränare, har egna travhästar hemma på gården och är aktiv inom travsporten. Förutom att serva veterinärerna så är Leif våran ”Vaktis” som mekar vid behov och är den som sköter fordon och harvar ridhusunderlag mm
Läs mer om Leif
Elin Barth

Elin Barth

Veterinärassistent

Elin har under flera års tid arbetat utomlands, främst som beridare och ansvarig för unghästar samt hingstar, men har även ansvarat för galopp-, ridskole-, samt tävlingshästar. Hennes intresse för den unga hästen är mycket stort och efter sin praktiserande tid hos Ronny Åman på Djurtorp gård ägnar hon gärna sin fritid åt ”Natural horsemanship”. Elin har under ponnyåren främst tävlat i hoppning, men på senare år är det passionen för fälttävlan som tagit över.
Läs mer om Elin
Ellinor Edberg

Ellinor Edberg

Veterinärassistent

Ellinor har jobbat på kliniken sedan 2022 som veterinärassistent och operationssköterska. Hon är hippologutbildad på Flyinge och Strömsholm. På senare år har hon jobbat som ridskolechef och tidigare med unghästutbildning och tävlingshästar inom galoppsport och hoppning.
Läs mer om Ellinor
Mikaela Jansson

Mikaela Jansson

Veterinärassistent

Mikaela har varit yrkesverksam inom häst sedan år 2016. Då startade hon upp sitt eget hästföretag inom hästhantering, problemlösning och frihetsdressyr som hon drev på heltid fram tills hon började jobba här hos oss januari 2022. Hon jobbar främst som veterinärassistent och operationssköterska, men har även hand om våra sociala kanaler. Ni besökare som behöver tips och hjälp med träning eller hantering av er häst kan ta lektioner för henne här hos oss. 
Läs mer om Mikaela
Per-Inge "Pinge" Andersson

Per-Inge "Pinge" Andersson

Hovslagare

Tobias Gryvik

Tobias Gryvik

Hovslagare

Tobias bor på en hästgård tillsammans med sin sambo och två barn i Gammalkil där dom bedriver utbildning av häst och ryttare, hovslageri, inackordering samt avel med islandshästar. Han gick som lärling hos Pinge under sin grundutbildning och har efter det gått tilläggsutbildning för hovslagare på BYS Skara under 2020-2021. Han tycker det är roligt med smide och har varit med och tävlat i hovslagare SM.
Läs mer om Tobias