Inför besöket - Hästkliniken Mantorp

Inför besöket Hästkliniken Mantorp

Idag: 08:00 ­- 16:30

Inför besöket

Här har vi samlat praktisk information inför besöket hos oss på Evidensia Hästkliniken Mantorp.

Kom ihåg att ta med

  • Hästens pass och försäkringsnummer

  • Hästens utrustning, sadel och träns (vid hältutredning eller rehabiliteringsträning)


Ankomst och parkering

  • Parkerar gör ni på grusplanen mellan Travshopen och vårt ridhus. Där finns gott om utrymme att parkera och lasta hästar samt att vända utan att behöva backa med bil och hästtransport.

  • Innan ni lastar ur er häst ser vi gärna att ni kommer in i receptionen och anmäler er ankomst.

  • Om er häst har väldigt ont och svårt att röra sig, rekommenderar vi att ni kör fram hela vägen till kliniken och sedan säger till i receptionen, så hjälper vi er att lasta av.


Lastning/Urlastning

Observera att vi tyvärr inte kan hjälpa till med lastning av din häst ur säkerhetsaspekt för vår personal. Försök i stället att ta med någon ytterligare person som medhjälpare om tveksamheter finns angående lastning/urlastning av din häst.


Receptionen

  • I receptionen ber vi er fylla i ett formulär med uppgifter om häst och ägare inför besöket. Kom ihåg att ta med hästens pass och försäkringsnummer.

  • Vi hänvisar er sedan vidare antingen till vårt gäststall eller in på kliniken till den veterinär som ska undersöka er häst.

  • I väntrummet vid receptionen bjuder vi på kaffe, te och choklad. Lättare tilltugg finns till försäljning och micro finns tillgänglig. Här finns också ett urval av bra hästprodukter för den som behöver fylla på sitt stallapotek.

  • Besökande hästar får låna en box i stallet mitt över stallplanen.


Hästar som ska opereras

Hästar som ska opereras kan efter överenskommelse checka in kvällen innan operation.
Det är ofta en fördel för hästen att komma dagen innan och slippa en tidig morgonresa på operationsdagen.


Hältutredning eller rehabiliteringsträning

Ta med med er hästens utrustning, sadel och träns.


Hitta till oss


Förbud mot fotografering och filmning utan tillstånd

Denna klinik är inte en offentlig plats. Därför behöver du tillstånd för att fotografera och filma i våra lokaler.

Förbudet finns för att värna om sekretessen och integriteten för anställda och besökare, samt ge den kliniska personalen ro att utföra sitt sjukvårdsarbete. Alla hos oss ska känna sig säkra på att de inte blir fotograferade eller filmade mot sin vilja. Bild- eller filmdokumentation av ett besök, en undersökning, bedömning eller behandling får enbart ske med vårt medgivande.

Undantag mot förbudet 

Du får ta stillbilder på din häst under ert besök om dessa bilder inte innehåller andra djur eller personer. Samma villkor gäller för foton på dig själv, inga andra får synas utan att personerna eller djurägarna medgivit det personligen. Undantaget gäller endast stillbilder, inte film i någon form. Till film räknas även Facetime, Messengersamtal och liknande.

Tack för att du följer våra riktlinjer!


Våra recensioner

5

Trevliga och grundliga!

5

Jag vill ge en stor eloge till veterinärer, sjukgymnast och övriga inblandade som hjälp mig med min känsliga, skeptiska kille. Lugna och förstående personer som har gjort att Pricken inte tycker att veterinärbesök är lika mycket pest o pina längre🥰 ⭐️Tack⭐️

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

  • Måndag
    08:00 ­- 16:30
  • Tisdag
    08:00 ­- 16:30
  • Stängt
    Stängt
  • Torsdag
    08:00 ­- 20:30
  • Fredag
    08:00 ­- 16:30
  • Lördag
    Stängt
  • Söndag
    Stängt

Medarbetare

Karolina Dahlkvist

Leg. Veterinär, specialist i hästens sjukdomar

Karolina Dahlkvist

Klinikchef

Karolina är klinikchef och har arbetat vid kliniken i Mantorp sedan 2002. Hon är specialist i hästens sjukdomar och speciellt intresserad av ortopedi och ultraljud. Karolina är också en av klinikens kirurger samt har gått SLU:s trestegsutbildning inom hästtandvård. Det första året efter veterinärutbildningen som avslutades 1994, arbetade Karolina som distriktsveterinär i Valdemarsvik och Söderköping och därefter i Norrbotten under några år. Under tiden i Norrbotten arbetade hon även som gymnasielärare på en naturbruksskola under ett par år, med ansvar för skolans alla djur, alltifrån hästar och kor till mer exotiska djurslag. Åren i norr följdes av ytterligare ett knappt år på distrikt, den här gången i hästtäta Flyinge. 2001 påbörjades utbildningen till hästspecialist inom dåvarande ATG Hästklinikerna. Under utbildningstiden arbetade Karolina vid ATG:s kliniker i Kalmar, Sundsvall, Gävle, Boden och Skara samt en kortare period vid Universitetsdjursjukhuset i Uppsala. Under 2016 till 2018 har Karolina varit affärsområdeschef för Evidensias hästklinker och sjukhus, totalt 13 enheter runt om i Sverige, men är nu åter tillbaka i Mantorp på heltid.
Läs mer om Karolina
Hanna Stenelius

Hanna Stenelius

Leg. Veterinär

Hanna tog sin veterinärexamen från SLU 2018 och har jobbat på Hästkliniken i Mantorp sedan februari 2023. Innan dess jobbade hon på hästavdelningen på Hallands Djursjukhus i Slöinge och tidigare även som Distriktsveterinär. Hanna har ett brett intresse inom hästsjukvård med allt från akutvård till ortopedi och är särskilt intresserad av att jobba med helhetsbilden för att hästarna ska må bra och kunna prestera.  Även fritiden ägnas mycket åt hästar. Hon har tidigare tävlat i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Under senare år har intresset framförallt varit störst för dressyr och avel.
Läs mer om Hanna
Ingrid Devold Kristiansen

Ingrid Devold Kristiansen

Leg. Veterinär

Ingrid tog sin veterinärexamen vid Norges Miljö- och Biovetenskapliga Universitet juni 2023. Hon började arbeta hos oss på Mantorp i augusti 2023. Innan detta jobbade hon på en av Evidensias smådjurskliniker i Norge, till en början som student och senare som veterinär. De områden Ingrid tycker är extra intressanta är ortopedi, akutmedicin och anestesi. Hon skrev sitt examensarbete om ”Ryttarens påverkan på hästens rörelsemönster. På sin fritid tycker Ingrid om att vara med vänner och familj, åka skidor och tillbringa tid med familjens djur hemma i Norge; två hästar, en hund och två kaniner. Inom ridsporten är dressyr största intresset.
Läs mer om Ingrid
Tamás Tóth

Specialist i Hästens Sjukdomar, Dipl. ECVS

Tamás Tóth

Leg. Veterinär

Tamás Tóth är svensk specialist i Hästens Sjukdomar och Europaspecialist i hästkirurgi (Dipl. ECVS). Tamás tog veterinärexamen år 1998 och har många års erfarenhet av allehanda kirurgi på häst. Han har arbetat på flera stora djursjukhus och hästkliniker i Sverige under sin långa yrkeskarriär. Han har även forskat inom sårläkning och några av hans främsta intresseområden är artroskopi, laparoskopi, koliker och frakturkirurgi samt ingrepp i övre luftvägarna. Tamás arbetar här som konsult på onsdagar.
Läs mer om Tamás
Våra medarbetare

Facebook inlägg