Sjukgymnastik/fysioterapi

Sjukgymnastik/fysioterapi är en mycket viktig del av den veterinärmedicinska behandlingen för ortopediskt och neurologiskt skadade hundar och katter.
Inom sjukgymnastik/fysioterapi för djur arbetar vi med undersökning, behandling och förebyggande av smärta i leder, muskler och nerver hos hundar och katter.

Funktionsanalys och undersökning

Utgående från en helhetssyn görs en analys av hundens eller kattens sjukhistoria, smärt- och funktionsstatus samt en manuellt utförd undersökning av leder, muskler och nerver i rygg och extremiteter. Den manuella undersökningen utgörs av systematiskt, specifikt riktade rörlighets- och smärttester.

Utifrån funktionsanalysen, där även kompletterande undersökningar vägs in i samråd med ansvarig veterinär, upprättas en behandlingsplan. Behandlingen kan bestå av smärtlindrande, rörelseökande och stabiliserande åtgärder. Exempel på sådana behandlingar är  vattenträning i bassäng eller på vattenlöpband, laserbehandling, akupunktur, individuellt sammansatt rådgivning och hemträningsprogram inom exempelvis rörlighet, styrka, kondition och balans.

Kliniker som erbjuder den här behandlingen

Var snäll och vänta medan klinikerna listas