Ny lag: ID-märkning och registrering av katt, läs mer.

Sjukgymnastik/fysioterapi

Sjukgymnastik/fysioterapi är en mycket viktig del av den veterinärmedicinska behandlingen för ortopediskt och neurologiskt skadade hundar och katter.

Inom sjukgymnastik/fysioterapi på djur arbetar vi med undersökning, behandling och förebyggande av smärta i leder, muskler och nerver hos hundar och katter.

Funktionsanalys och undersökning

Utgående från en helhetssyn görs en analys av hundens eller kattens sjukhistoria, smärt- och funktionsstatus samt en manuellt utförd undersökning av leder, muskler och nerver i rygg och extremiteter. Den manuella undersökningen utgörs av systematiskt, specifikt riktade rörlighets- och smärttester.

Utifrån funktionsanalysen, där även kompletterande undersökningar vägs in i samråd med ansvarig veterinär, upprättas en behandlingsplan. Behandlingen kan bestå av smärtlindrande, rörelseökande och stabiliserande åtgärder. Exempel på sådana behandlingar är vattenträning i bassäng eller på vattenlöpband, laserbehandling, akupunktur, individuellt sammansatt rådgivning och hemträningsprogram inom exempelvis rörlighet, styrka, kondition och balans.

Manuellt undersökning av leder, muskler och nerver i rygg och extremiteter.

Kliniker som erbjuder den här behandlingen

Var snäll och vänta medan klinikerna listas