Munhåleundersökning

Hästens mun och tänder bör undersökas, minst en gång årligen av en veterinär med vidareutbildning inom hästtandvård. Detta för att tidigt upptäcka eventuella skador och problem i munhålan, men också för att hålla efter problem som följer av bettfel, vilket är väldigt vanligt hos hästar.

Våra hästtandvårdsmottagningar behandlar varje år ett stort antal hästar med problem orsakade av tex under- och överbett. Vi behandlar även tandfrakturer och komplicerade käkfrakturer, kindtänder med tandrotsbölder eller tar bort vargtänder. På våra kliniker har vi veterinärer som är vidareutbildade inom hästtandvård och står redo att ta emot.

Just nu 20% rabatt

Problem som upptäcks tidigt hinner inte bli lika allvarliga och eventuell behandling kan sättas in i tid. Vi hjälper dig med en fullständig undersökning av hästens munhåla och alla tänder inklusive nödvändig korrigering. Bettanpassning och rådgivning gällande utrustning för just din häst ingår också.

Gäller till och med den 28/2 2022. Rabatten gäller endast på kliniken, ej konsulter. Eventuell tillkommande behandling ingår ej.

Så går en munhåleundersökning till

Boka

Bokar tid gör du enkelt online hos din närmaste hästklinik.

Boka online

Vill du boka en munhåleundersökning? Boka enkelt online hos någon av våra kliniker.
HITTA KLINIK

Så går det till

En munhåleundersökning hjälper dig att tidigt upptäcka eventuella skador och problem i munhålan samt bettfel.
JAG VILL VETA MER

Vanliga tandproblem

Hakbett, skarpbett och vargtänder är några vanliga tandproblem hos häst. Läs mer på Djurvårdguiden.
LÄS MER