Veterinär häst Ängelholm

Ugglarps Gård Hästkliniken Evidensia

Din veterinär för häst i Ängelholm

Veterinär, hästveterinär, Ängelholm, Ugglarps Gård

Välkommen till din veterinär i Ängelholm

Behöver du och din häst besöka en veterinär? Ugglarps Gård Hästkliniken är en mycket uppskattad klinik med goda relationer till er kunder. Vi arbetar alltid för att ständigt förbättras och växa på ett hållbart sätt. Därför pågår en kontinuerlig resa mot nya erbjudanden och sätt att bemöta våra kunders behov och önskemål.


Seminstation Ugglarps Gård Hästkliniken

Seminstation

Nu drar avelssäsongen igång! Från 3:e april är vår seminstation öppen. Vi är anslutna till slingan och seminerar med färsk sperma från både svenska och utländska hingstar. Många ston som ska betäckas naturligt kommer också hit för koll innan de ska åka till hingsten.

Missa inte att Pepino PRE:s vackra PRE-hingstar står uppstallade på gården. De tar emot ston av alla raser.

Vi erbjuder även uppstallning för ditt sto i samband med betäckning.

Välkomna till seminstationen på Evidensia Ugglarps Gård Hästkliniken!


Behandlingar

På vår klinik bedriver vi poliklinisk verksamhet med bland annat hältutredningar, munhåleundersökningar, medicinska utredningar och operationer. Vi utför gastroskopi och endoskopi, alltså kameraundersökning av magsäcken respektive luftvägarna. Vi erbjuder stötvågsbehandling och har samarbete med hästmassör. Inom bilddiagnostik erbjuder vi röntgen, ultraljud och MRI - magnetisk resonanstomografi, ett fantastiskt verktyg för diagnosticering av hältproblematik. Kliniken är även godkänd seminstation och tar emot ston för semin (färsk) från april till augusti.

Vi har även möjlighet att ta emot konvalescenthästar för kort eller lång tids uppstallning. Behöver din häst boxvila, intravenös behandling eller rehab som är svår att genomföra hemma så är den varmt välkommen till oss. Läs mer om vårat konvalescentstall här


Ambulatorisk verksamhet

Vi erbjuder ambulatorisk verksamhet efter överenskommelse. Bilarna är utrustade för att klara av enklare kliniska undersökningar/sårvård, mobil röntgen (dock ej för röntgen av rygg och nacke), mobilt ultraljud samt mobilt luftvägsendoskop.


Kvällsöppet torsdagar

Observera att vi på torsdagar har kvällsöppet till kl. 20:00

Varmt välkomna till oss!


Aktuellt

Evidensia Djursjukvård

Ambulerande veterinär - Vi kommer till dig!

Inom Evidensia ser vi ett stort värde i att kunna erbjuda avancerad hästsjukvård i hästarnas hemmiljö. I vissa fall är det en stor fördel att slippa transportera hästen till ett hästsjukhus eller en klinik. Även för oss veterinärer kan det vara en fördel att undersöka hästen i dess hemmiljö. Därför har vi tjänsten ambulerande veterinär.

Det innebär att våra erfarna hästveterinärer kommer till ditt stall och utför allt från avancerade undersökningar till enklare behandlingar. I våra välutrustade bilar finns utrustning för bland annat provtagningar, hältundersökningar, vaccinationer eller undersökningar med ultraljud och röntgen.

Evidensia Djursjukvård

Är din häst över 16 år? Boka seniorkoll.

Som ägare till en äldre häst finns det naturliga ålderskrämpor som är bra att känna till men det kan också uppstå symtom på begynnande sjukdom eller andra besvär. Genom att tidigt upptäcka eventuella utmaningar kan du öka chanserna till ett så långt och friskt liv som möjligt för din seniora häst.

I vår seniorkoll går en veterinär igenom hela din häst, från rörelsekontroll till munhåleinspektion. Veterinären lyssnar också på hjärta och lungor vilket gör att vi och du får en bra helhetsbild av hur din häst mår. Allt för att du ska känna dig trygg och skapa förutsättningar för ett långt liv tillsammans, med god livskvalité.

*Erbjudandet gäller 1/9 - 31/10 2023. Ord. pris 4175 kr.
Evidensia Djursjukvård

Vi erbjuder delbetalning med Klarna

Ibland kommer en veterinärkostnad oväntat och det kan kännas skönt att dela upp sin betalning. Hos oss kan du skräddarsy din betalningsplan efter just dina behov. Vi erbjuder betalning via Klarna, där du kan välja att betala direkt (via kort eller banköverföring), betala senare (faktura) samt delbetalning. Det ger dig möjlighet att själv välja hur mycket du vill betala varje månad. Fråga mer i receptionen på din klinik eller läs mer på länken nedan hur det fungerar.

Evidensia Djursjukvård

Boka klinikbesök och videosamtal i samma app

Med Evidensia-appen bokar du smidigt både veterinärbesök på klinik och ett videosamtal med en av våra veterinärer i mobilen eller surfplattan. Du väljer det som passar dig och ditt djur bäst. Då de två bokningsalternativen enas i appen finns Evidensia alltid där för er, oavsett tidpunkt eller var ni än är.

Våra recensioner

Annika Jansson

5

Fantastiskt kompetent personal, förklarade allting ingående och visade oss och vår häst ett väldigt fint bemötande, allting finns tillhands och vi fick många saker undersökta under ett och samma besök. Bra planering och hemgång råd,fick snabb en tid när jag ringde .(dagen efter)rekommenderas starkt

Anne Persson

5

Mycket bra ställe att gå till med mina fyrbenta vänner.

Mike Noberg

5

Bästa kliniken med trevligaste personalen och vettig prislista!

Birgitta Furutorp

5

Ett helt underbart ställe att komma med sitt djur, oavsett om det är friskt eller sjukt.

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

 • Måndag
  08:00 ­- 17:00
 • Tisdag
  08:00 ­- 17:00
 • Onsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Torsdag
  08:00 ­- 20:00
 • Fredag
  08:00 ­- 17:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Erika Olefalk

Klinikchef

Erika Olefalk

Chefsveterinär / Leg. Veterinär

Erika tog sin veterinärexamen på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2017. Hon började arbeta hos oss på Ugglarps gård direkt efter sin examen. Hon har påbörjat utbildning inom ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology), vilken är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat.  De områden Erika tycker extra mycket om att arbeta med är ortopedi, kirurgi, odontologi, reproduktion och MRI.  På sin fritid rider Erika dressyr. Hon har tävlat upp till Grand Prix och har bland annat startat både i Falsterbo och på Breeders. Hon spenderar även mycket tid med familjen och fixar hemma på gården. 
Läs mer om Erika
My Persson

My Persson

Leg. Veterinär

My tog sin veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2019. Hon arbetade tre år ambulerande med alla djurslag på Distriktsveterinärerna, först i Sjöbo och sedan i Flyinge. My har arbetat hos oss på Ugglarps gård sedan december 2021, i början med både häst och smådjur och nu endast med häst. My tycker att odontologi och reproduktion är extra roligt. Hon har även ett specialintresse för inälvsparasiter och har arbetat flera säsonger med på träckprovslab innan hon blev färdig veterinär.   Fritiden spenderar My i stallet med sina två dressyrhästar. 
Läs mer om My
Mika Friis

Mika Friis

Leg. Veterinär

Mika tog sin veterinärexamen på Köpenhamns universitet 2022 och hon började jobba hos oss strax efter detta. Innan examen har Mika gjort en sommar som TF-veterinär på disktriktsveterinärerna.  Mika skrev sitt specialarbete om hältdiagnostik och hennes specialintressen är hästar med nedsatt prestation och hållbara hästar.  Fritiden spenderas mest i stallet med de tre dressyrhästarna eller på gymmet. Mika har också en talang för att teckna och rita.
Läs mer om Mika
Charlie Lindberg

Charlie Lindberg

Leg. Veterinär

Charlie arbetar som konsult hos oss på Ugglarps gård och gör endast besiktningar. 
Läs mer om Charlie
Våra medarbetare

Facebook inlägg