Veterinär häst Ängelholm

Ugglarps Gård Hästkliniken Evidensia

Din veterinär i Ängelholm

Veterinär, hästveterinär, Ängelholm, Ugglarps Gård

Välkommen till din veterinär i Ängelholm

Behöver du och din häst besöka en veterinär? Ugglarps Gård Hästkliniken är en mycket uppskattad klinik med goda relationer till er kunder. Vi arbetar alltid för att ständigt förbättras och växa på ett hållbart sätt. Därför pågår en kontinuerlig resa mot nya erbjudanden och sätt att bemöta våra kunders behov och önskemål.

Sedan smådjurskliniken stängde har vi på hästkliniken även erbjudit smådjurskunder att komma för enklare ärenden. Du är därför varmt välkommen även med din hund eller katt för exempelvis vaccination, avmaskning, chipmärkning eller kloklippning. Vi utför även vissa utredningar och operationer, så som hankattskastrationer eller knölborttagning. 


Seminstation Ugglarps Gård Hästkliniken

Seminstation

Nu är seminsäsongen över för den här gången. Vi hoppas att vi ses igen nästa år. Hos oss är alla raser välkomna för undersökning och seminering. Vi är anslutna till slingan och seminerar med färsk sperma från både svenska och utländska hingstar. Många ston som ska betäckas naturligt kommer också hit för koll innan de ska åka till hingsten. Vi erbjuder även uppstallning för ditt sto i samband med betäckning. Vi drar igång igen i början på april 2024. 


Behandlingar

På vår klinik bedriver vi poliklinisk verksamhet med bland annat hältutredningar, munhåleundersökningar, medicinska utredningar och operationer. Vi utför gastroskopi och endoskopi, alltså kameraundersökning av magsäcken respektive luftvägarna. Vi erbjuder stötvågsbehandling och har samarbete med hästmassör. Inom bilddiagnostik erbjuder vi röntgen, ultraljud och MRI - magnetisk resonanstomografi, ett fantastiskt verktyg för diagnosticering av hältproblematik. Kliniken är även godkänd seminstation och tar emot ston för semin (färsk) från april till augusti.

Vi har även möjlighet att ta emot konvalescenthästar för kort eller lång tids uppstallning. Behöver din häst boxvila, intravenös behandling eller rehab som är svår att genomföra hemma så är den varmt välkommen till oss. Läs mer om vårat konvalescentstall här


Ambulatorisk verksamhet

Vi erbjuder ambulatorisk verksamhet efter överenskommelse. Bilarna är utrustade för att klara av enklare kliniska undersökningar/sårvård, mobil röntgen (dock ej för röntgen av rygg och nacke), mobilt ultraljud samt mobilt luftvägsendoskop. Våra veterinärer kan efter överenskommelse köra inom Skåne, Småland, Halland och Blekinge för att hjälpa dig och din häst. Gå gärna ihop några stycken för exempelvis en dag med tandåtgärder eller röntgen. 


Kvällsöppet

På måndagar, onsdagar och torsdagar har vi öppet till 20:30. Kostnaden för besöket är densamma oavsett om det sker på dagen eller på kvällen

Varmt välkomna till oss!


Aktuellt

Evidensia Djursjukvård

Lider din häst av magsår? Boka en gastroskopi!

Aktuell forskning visar att magsår är betydligt vanligare hos hästar än vad vi tidigare har förstått. De bakomliggande orsakerna kan vara många och symtomen både generella och svåra att koppla till just magsårsproblematik. Obehandlade magsår är förstås besvärande för hästen och enda sättet att fastställa diagnosen är genom gastroskopi där magsäckens utseende undersöks med en kamera.

Varmt välkommen att boka en tid!

*Gäller 1/3-30/4 2024 och kan inte kombineras med andra rabatter och erbjudanden. Lokala prisvariationer kan förekomma, ord. pris från 4670 kr. Rabatterat pris inkluderar gastroskopi, sedering och polavgift. Eventuell tillkommande provtagning eller behandling ingår ej i erbjudandet.

Evidensia Djursjukvård

Vi erbjuder delbetalning med Klarna

Ibland kommer en veterinärkostnad oväntat och det kan kännas skönt att dela upp sin betalning. Hos oss kan du skräddarsy din betalningsplan efter just dina behov. Vi erbjuder betalning via Klarna, där du kan välja att betala direkt (via kort eller banköverföring), betala senare (faktura) samt delbetalning. Det ger dig möjlighet att själv välja hur mycket du vill betala varje månad. Fråga mer i receptionen på din klinik eller läs mer på länken nedan hur det fungerar.

Evidensia Djursjukvård

Boka klinikbesök och videosamtal i samma app

Med Evidensia-appen bokar du smidigt både veterinärbesök på klinik och ett videosamtal med en av våra veterinärer i mobilen eller surfplattan. Du väljer det som passar dig och ditt djur bäst. Då de två bokningsalternativen enas i appen finns Evidensia alltid där för er, oavsett tidpunkt eller var ni än är.

Kliniken

 • Måndag
  08:00 ­- 20:30
 • Tisdag
  08:00 ­- 17:00
 • Onsdag
  08:00 ­- 20:30
 • Torsdag
  08:00 ­- 20:30
 • Fredag
  08:00 ­- 17:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Erika Olefalk

Klinikchef

Erika Olefalk

Chefsveterinär / Leg. Veterinär

Erika tog sin veterinärexamen på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2017. Hon började arbeta hos oss på Ugglarps gård direkt efter sin examen. Hon har påbörjat utbildning inom ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology), vilken är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat.  De områden Erika tycker extra mycket om att arbeta med är ortopedi, kirurgi, odontologi, reproduktion och MRI.  På sin fritid rider Erika dressyr. Hon har tävlat upp till Grand Prix och har bland annat startat både i Falsterbo och på Breeders. Hon spenderar även mycket tid med familjen och fixar hemma på gården. 
Läs mer om Erika
My Persson

My Persson

Leg. Veterinär

My tog sin veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2019. Hon arbetade tre år ambulerande med alla djurslag på Distriktsveterinärerna, först i Sjöbo och sedan i Flyinge. My har arbetat hos oss på Ugglarps gård sedan december 2021, i början med både häst och smådjur och nu endast med häst. My tycker att odontologi och reproduktion är extra roligt. Hon har även ett specialintresse för inälvsparasiter och har arbetat flera säsonger med på träckprovslab innan hon blev färdig veterinär.   Fritiden spenderar My i stallet med sina två dressyrhästar. 
Läs mer om My
Mika Friis

Mika Friis

Leg. Veterinär

Mika tog sin veterinärexamen på Köpenhamns universitet 2022 och hon började jobba hos oss strax efter detta. Innan examen har Mika gjort en sommar som TF-veterinär på disktriktsveterinärerna.  Mika skrev sitt specialarbete om hältdiagnostik och hennes specialintressen är hästar med nedsatt prestation och hållbara hästar.  Fritiden spenderas mest i stallet med de tre dressyrhästarna eller på gymmet. Mika har också en talang för att teckna och rita.
Läs mer om Mika
Charlie Lindberg

Charlie Lindberg

Leg. Veterinär

Charlie arbetar som konsult hos oss på Ugglarps gård och gör endast besiktningar. 
Läs mer om Charlie
Våra medarbetare

Facebook inlägg