Konvelescentstall Ugglarps Gård Hästkliniken

Konvalescentstall Ugglarps Gård Hästkliniken

När en häst har skadat sig behöver den ofta en tids konvalescens på box eller i sjukhage med behandling och rehab för att skadan ska läka. Ibland har man inte möjlighet att ha hästen hemma under denna tiden. Vi erbjuder konvalescensstall för hästar under både kortare och längre perioder och lägger upp en konvalescentplan utifrån vilken typ av skada det rör sig om. 

Konvalescentstall

När en häst har skadat sig behöver den ofta en tids konvalescens på box eller i sjukhage med behandling och rehab för att skadan ska läka. Hästen kan också vara ställd på intravenös behandling, täta bandagebyten, strikt boxvila eller bara var svårstucken. Ibland har man inte möjlighet att ha hästen hemma under konvalescenstiden och det kan vara svårt att själv hantera den sjukvård som den kan behöva under tiden. Oavsett anledning är hästen hjärtligt välkommen till oss.

Vi erbjuder konvalescensstall för hästar under både kortare och längre perioder och skräddarsyr en konvalescentplan utifrån vilken typ av skada det rör sig om. 

Under rehabperioden använder vi oss bland annat av:

 • Laser
 • Stötvåg
 • Balanskuddar
 • Gymnastikövningar 
 • Skrittmotion och tömkörning

De veterinära uppföljningarna och återbesöken sker på plats så hästen slipper transporteras för det.

Vi har hovslagare flera dagar i veckan som i samråd med veterinärerna ordnar ett sjukbeslag till den aktuella skadan.

Om man önskar kan vi erbjuda successiv igångsättning när hästen så småningom ska tillbaka till arbete igen.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta oss för ett individanpassat upplägg för just din häst!

Konvalescentstall Ugglarps Gård Hästkliniken

Muskelaktiverande övning på balansplattor.


Kliniken

 • Måndag
  08:00 ­- 20:30
 • Tisdag
  08:00 ­- 17:00
 • Onsdag
  08:00 ­- 20:30
 • Torsdag
  08:00 ­- 20:30
 • Fredag
  08:00 ­- 17:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Erika Olefalk

Klinikchef

Erika Olefalk

Chefsveterinär / Leg. Veterinär

Erika tog sin veterinärexamen på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2017. Hon började arbeta hos oss på Ugglarps gård direkt efter sin examen. Hon har påbörjat utbildning inom ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology), vilken är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat.  De områden Erika tycker extra mycket om att arbeta med är ortopedi, kirurgi, odontologi, reproduktion och MRI.  På sin fritid rider Erika dressyr. Hon har tävlat upp till Grand Prix och har bland annat startat både i Falsterbo och på Breeders. Hon spenderar även mycket tid med familjen och fixar hemma på gården. 
Läs mer om Erika
My Persson

My Persson

Leg. Veterinär

My tog sin veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2019. Hon arbetade tre år ambulerande med alla djurslag på Distriktsveterinärerna, först i Sjöbo och sedan i Flyinge. My har arbetat hos oss på Ugglarps gård sedan december 2021, i början med både häst och smådjur och nu endast med häst. My tycker att odontologi och reproduktion är extra roligt. Hon har även ett specialintresse för inälvsparasiter och har arbetat flera säsonger med på träckprovslab innan hon blev färdig veterinär.   Fritiden spenderar My i stallet med sina två dressyrhästar. 
Läs mer om My
Mika Friis

Mika Friis

Leg. Veterinär

Mika tog sin veterinärexamen på Köpenhamns universitet 2022 och hon började jobba hos oss strax efter detta. Innan examen har Mika gjort en sommar som TF-veterinär på disktriktsveterinärerna.  Mika skrev sitt specialarbete om hältdiagnostik och hennes specialintressen är hästar med nedsatt prestation och hållbara hästar.  Fritiden spenderas mest i stallet med de tre dressyrhästarna eller på gymmet. Mika har också en talang för att teckna och rita.
Läs mer om Mika
Charlie Lindberg

Charlie Lindberg

Leg. Veterinär

Charlie arbetar som konsult hos oss på Ugglarps gård och gör endast besiktningar. 
Läs mer om Charlie
Våra medarbetare

Facebook inlägg