Medarbetare Ugglarps Gård Hästkliniken

Medarbetare Ugglarps Gård Hästkliniken

Vi som jobbar på hästkliniken

Erika Olefalk

Klinikchef

Erika Olefalk

Chefsveterinär / Leg. Veterinär

Erika tog sin veterinärexamen på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2017. Hon började arbeta hos oss på Ugglarps gård direkt efter sin examen. Hon har påbörjat utbildning inom ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology), vilken är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat.  De områden Erika tycker extra mycket om att arbeta med är ortopedi, kirurgi, odontologi, reproduktion och MRI.  På sin fritid rider Erika dressyr. Hon har tävlat upp till Grand Prix och har bland annat startat både i Falsterbo och på Breeders. Hon spenderar även mycket tid med familjen och fixar hemma på gården. 
Läs mer om Erika
My Persson

My Persson

Leg. Veterinär

My tog sin veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2019. Hon arbetade tre år ambulerande med alla djurslag på Distriktsveterinärerna, först i Sjöbo och sedan i Flyinge. My har arbetat hos oss på Ugglarps gård sedan december 2021, i början med både häst och smådjur och nu endast med häst. My tycker att odontologi och reproduktion är extra roligt. Hon har även ett specialintresse för inälvsparasiter och har arbetat flera säsonger med på träckprovslab innan hon blev färdig veterinär.   Fritiden spenderar My i stallet med sina två dressyrhästar. 
Läs mer om My
Mika Friis

Mika Friis

Leg. Veterinär

Mika tog sin veterinärexamen på Köpenhamns universitet 2022 och hon började jobba hos oss strax efter detta. Innan examen har Mika gjort en sommar som TF-veterinär på disktriktsveterinärerna.  Mika skrev sitt specialarbete om hältdiagnostik och hennes specialintressen är hästar med nedsatt prestation och hållbara hästar.  Fritiden spenderas mest i stallet med de tre dressyrhästarna eller på gymmet. Mika har också en talang för att teckna och rita.
Läs mer om Mika
Charlie Lindberg

Charlie Lindberg

Leg. Veterinär

Charlie arbetar som konsult hos oss på Ugglarps gård och gör endast besiktningar. 
Läs mer om Charlie
Jennifer Roos

Ncert EqAnesth

Jennifer Roos

Leg. Djursjukskötare

Jennifer tog sin djursjukskötarexamen på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2017. Hon har vidareutbildat sig inom narkos och har erhållit Nurses Certificate in Equine Anestesia men har kompetens även för andra djurslag. Jennifer är även diplomerad hästmassör och har en mastersexamen i rehabilitering från SLU.  Jennifer har arbetat på Ugglarps Gård sedan 2018. Innan dess har hon bland annat arbetat på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg.  Jennifers specialintressen är anestesi, rehabilitering och bilddiagnostik. Det är Jennifer som har ansvar för MRI på Ugglarps gård.  Jennifer har både hästar, katter och en hund och flera av dessa har först kommit som patienter på kliniken med sedan hamnat hos Jennifer då ägarna inte kunnat ha kvar dem. Jennifer tycker också om att umgås med vänner och familj. 
Läs mer om Jennifer
Erika Bengtsson

Erika Bengtsson

Leg. Djursjukskötare

Erika tog sin djursjukskötarexamen på Sveriges Lantbruksuniversistet i Uppsala 2022 och började arbeta direkt hos oss på Ugglarps gård i juni 2022.  Erika brinner extra mycket för att arbeta med anestesi och djuromvårdnad.  På fritiden håller Erika på med islandshästar. Hon är också en stor kattvän och tycker om brädspel, pussel och böcker.
Läs mer om Erika
Jenny Johansson

Jenny Johansson

Djurvårdare, utökad nivå

Jennys karriär startade 2007 på dåvarande Regiondjursjukhuset Stordjur i Helsingborg där hon främst arbetade på vårdavdelningen. 2009 startade ett nytt kapitel då Jenny började arbeta hos veterinär Jonas Tornell. Där blev hon kvar i 13 år. Jenny började jobba hos oss på Ugglarps gård i april 2022.  Jenny arbetar med och har ansvar för röntgen, sterilarbete och hygien på kliniken.  På fritiden spenderar Jenny tid med sin familj som består av sambo och två barn. Hon pysslar gärna i trädgården och med hemmet. 
Läs mer om Jenny
Isabella Möller

Isabella Möller

Djurvårdare, utökad nivå

Isabella har genomgått yrkeshögskoleutbildningarna ”Veterinärassistent med administration- och röntgenkompetens” och ”Verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar”. Isabella har tidigare arbetat med smådjur hos veterinärgruppen i Tygelsjö och på Evidensia Specialistdjursjukhuset i Helsingborg. Hon har jobbat hos oss på Ugglarps gård sedan juli 2018. Isabellas specialintresse är röntgen. Fritiden spenderar Isabella hemma på gården där hon har en uppfödning i liten skala och utbildar unghästar. Eller som hon själv brukar säga – på fritiden samlar hon på hästar!
Läs mer om Isabella
Alastair Greenhough

DipWCF

Alastair Greenhough

Godkänd hovslagare

Alastair började sko hästar vid 16 års ålder. Han har DipWCF (Diploma of The Worshipful Company of Farriers) vilket är en brittisk utbildningstitel. Alastair har arbetat på ett flertal veterinärkliniker och har varit på Ugglarps gård i 8 år.   Alastair har ett extra intresse för sporthästar och halta hästar, och är ofta aktiv i både utredning och behandling av halta hästar.   På fritiden sysslar Alastair med avel av hopphästar och umgås med sina barn.   
Läs mer om Alastair
Jonatan Olsson

Jonatan Olsson

Godkänd hovslagare

Jonatan gjorde sin hovslagarutbildning på Flyinge 2015-2017. Efter detta gjorde han tilläggsutbildningen i Skara 2018-2019.  Jonatan har jobbat hos oss sedan våren 2022.  På sin fritid tycker Jonatan om att resa och han tävlar inom hovslageri. Jonatan var med i Svenska lärlingslandslaget 2017-2018-2019. 2019 vann han också 2:a bästa debutant på VM.
Läs mer om Jonatan