Seminstation - Ugglarps Gård Hästkliniken

Seminstation Ugglarps Gård Hästkliniken

Seminstation

Ugglarps hästklinik är godkänd seminstation och tar emot ston för seminering med färsk semin april-augusti. Vi tar emot skick från hela Sverige och även ifrån utlandet. I anslutning till kliniken tappas även Pepino PRE:s hingstar som är uppstallade på gården. Vi är anslutna till slingan (Mats Hästtransporter).

Vi har vår semineringsmottagning måndag, onsdag och fredag ca 8-10 (eller när vi är klara), då kontrollerar vi var stona ligger i brunstcykeln och beställer semin om det är dags. Stona kan i vissa fall även kollas under våra övriga öppettider efter överenskommelse. Ring innan ni kommer så att vi lättare kan planera, detta för att minimera väntetiden för dig.

När stoet är redo att semineras ringer vi till hingsthållarna och beställer semin, de flesta svenska hingstar tappas Mån, Ons och Fre medan vissa utländska hingstar går att beställa mån-torsdag. Seminering av stona görs sedan eftermiddag samma dag eller morgonen efter beroende på vilken hingst och var seminen kommer ifrån/ hur det transporteras hit.

Vi har möjlighet att ha ston och sto + föl uppstallade hos oss under brunstperioderna, de står på box på natten och är ute dagtid.

Seminstation Ugglarps Gård Hästkliniken Ängelholm


Våra recensioner

Annika Jansson

5

Fantastiskt kompetent personal, förklarade allting ingående och visade oss och vår häst ett väldigt fint bemötande, allting finns tillhands och vi fick många saker undersökta under ett och samma besök. Bra planering och hemgång råd,fick snabb en tid när jag ringde .(dagen efter)rekommenderas starkt

Birgitta Furutorp

5

Ett helt underbart ställe att komma med sitt djur, oavsett om det är friskt eller sjukt.

Anders Rönnberg

5

Vår hund Doris är supernöjd

Sonja Tumpich

5

Alltid trevliga o tillmötesgående!

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

 • Måndag
  08:00 - 17:00
 • Tisdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 16:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Erika Olefalk

  Chefsveterinär

  Erika Olefalk

  Leg. Veterinär

  Erika tog sin veterinärexamen på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2017. Hon började arbeta hos oss på Ugglarps gård direkt efter sin examen. Hon har påbörjat utbildning inom ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology), vilken är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat.  De områden Erika tycker extra mycket om att arbeta med är ortopedi, kirurgi, odontologi, reproduktion och MRI.  På sin fritid rider Erika dressyr. Hon har tävlat upp till Grand Prix och har bland annat startat både i Falsterbo och på Breeders. Hon spenderar även mycket tid med familjen och fixar hemma på gården. 
  Läs mer om Erika
  My Persson

  My Persson

  Leg. Veterinär

  My tog sin veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2019. Hon arbetade tre år ambulerande med alla djurslag på Distriktsveterinärerna, först i Sjöbo och sedan i Flyinge. My har arbetat hos oss på Ugglarps gård sedan december 2021, i början med både häst och smådjur och nu endast med häst. My tycker att odontologi och reproduktion är extra roligt. Hon har även ett specialintresse för inälvsparasiter och har arbetat flera säsonger med på träckprovslab innan hon blev färdig veterinär.   Fritiden spenderar My i stallet med sina två dressyrhästar. 
  Läs mer om My
  Mika Friis

  Mika Friis

  Leg. Veterinär

  Mika tog sin veterinärexamen på Köpenhamns universitet 2022 och hon började jobba hos oss strax efter detta. Innan examen har Mika gjort en sommar som TF-veterinär på disktriktsveterinärerna.  Mika skrev sitt specialarbete om hältdiagnostik och hennes specialintressen är hästar med nedsatt prestation och hållbara hästar.  Fritiden spenderas mest i stallet med de tre dressyrhästarna eller på gymmet. Mika har också en talang för att teckna och rita.
  Läs mer om Mika
  Charlie Lindberg

  Charlie Lindberg

  Leg. Veterinär

  Charlie arbetar som konsult hos oss på Ugglarps gård och gör endast besiktningar. 
  Läs mer om Charlie
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg