Kirurgi

Ugglarps Gård Smådjurskliniken Evidensia

Operationer hos oss

Vår operationsavdelning har modern utrustning med gasnarkos inklusive ventilator för ännu säkrare narkoser. Alla vet nog att det alltid finns vissa risker med alla sövningar, hur försiktig man än är. Med hjälp av vår detaljerade övervakning som visar oss hur ditt djur mår under hela operationen känner vi oss väldigt trygga att vi gör vad vi kan för ditt djur

Vi utför det mesta inom kirurgi, dock inte skelettkirurgi. Kastrationer av hund och katt, borttagning av olika typer av tumörer, akuta bukoperationer, kejsarsnitt etc. är några av de operationer vi gör rutinmässigt. I vissa fall kan det behövas plastik, alltså vävnad som flyttas från ett ställe till ett annat för att få ihop huden.

Inför alla operationer ska djuret fasta i minst 12 h. Inplanerade operationer gör vi måndag-onsdag förmiddagar. Så ingen mat efter kl 20 kvällen innan, vatten får vara framme. Bada gärna hunden dagen innan planerad operation. En välrastad hund är ett måste för att den skall slippa kissa/bajsa på sig under narkosen. Inlämning för operation sker kl 8.00 måndagar och mellan 7.30-8.00 tisdag och onsdag

När veterinären tar in ert djur för operation ger vi direkt premedicinering i form av lugnande och smärtlindring vilket gör att djuret slappnar av och får en harmonisk sövning och uppvak. Sen placeras de i separata burar. Katterna bor i burar i eget rum utan hundar.

Vi hjälper er gärna med direktreglering av dagens besök. Meddela oss detta redan på morgonen/när ni lämnar att ni vill ha hjälp med detta. Det kostar 150 kr. Det är ni som djurägare som ansvarar för att ni lämnat rätt uppgifter om försäkringsbolag. Vår rekommendation är att inte byta bolag om man inte måste. Det kan medföra överraskningar som t ex undantag för vissa sjukdomar. Det är helt och hållet försäkringsbolaget som avgör hur mycket som ersätts. Eventuella meningsskiljaktigheter får ni ta direkt med ert bolag. Vi kan aldrig garantera att ert ärende blir direkt reglerat så var alltid beredd att betala hela debiteringen hos oss.

Våra recensioner

Birgitta Furutorp

5

Ett helt underbart ställe att komma med sitt djur, oavsett om det är friskt eller sjukt.

Lennart Larsson

5

Mycket bra personal och stora kunskaper. Mycket lugna och trevliga mot kunderna djur och människor.

Sonja Tumpich

5

Alltid trevliga o tillmötesgående!

Bertil Borg

5

Vetrinär kunskapen finns här rekommenderar verkligen detta stället.

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Lunchstängt: 12:00 - 13:00
 • Måndag
  08:00 - 17:00
 • Tisdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 16:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Lina Brandt

  Lina Brandt

  Chefsveterinär

  Elin Axelsson Söllscher

  Elin Axelsson Söllscher

  Leg. Veterinär

  Cornelia Stei

  Cornelia Stei

  Leg. Veterinär (Föräldraledig)

  Lovisa Aune

  Lovisa Aune

  Leg. Veterinär

  Våra medarbetare

  Facebook inlägg