Ny lag: ID-märkning och registrering av katt, läs mer.
Djursjukhus Veterinär Strömsholm

Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Ditt djursjukhus i Strömsholm - Öppet dygnet runt

Välkommen till din veterinär i Strömsholm

Kompetens, resurser, erfarenhet och omtanke garanterar dig och ditt djur bästa möjliga service och vård. Detta tillsammans med en avancerad och komplett medicinsk-teknisk utrustning gör Specialistdjursjukhuset Strömsholm till en välkänd remissinstans.

Hundar och katter remitteras från hela landet för utredning av ortopediska och neurologiska problem, operationer, intensivvård, avancerad bilddiagnostik, medicinska utredningar och rehabilitering. Du är naturligtvis välkommen hit även utan remiss. Under dagtid har vi på Specialistdjursjukhuset kompetens och bemanning för att utföra den mest kvalificerade diagnostiken och behandlingen.


Akutmottagningen

Strömsholms akutmottagning är öppen dygnet runt, alla dagar året runt.
Ring oss alltid innan du åker in.

0220 - 458 00


Här kan du kontakta oss på hjärtmottagningen

 E-post: kardiologi.esds@evidensia.se

 Telefonnummer: 0220 - 600 101

 Vi har telefontider helgfria onsdagar och fredagar mellan kl. 08:00-09:00. 

Det går bra att lämna ett telefonmeddelande eller maila oss utanför dessa tider, så svarar vi så snart vi kan!

Vid akuta ärenden ring till vår växel: 0220 - 458 00


Evidensia

Kattvänlig klinik

Specialistdjursjukhuset Strömsholm är certifierade som Cat Friendly Clinic på guldnivå! Det betyder bland annat att djursjukhuset har en hög standard på vård och omsorg av katter, att djursjukhuset är anpassat för att uppfylla katters behov samt att djursjukhuset har en hög nivå på kunskap och utrustning för att ta hand om din katt på bästa sätt.

Aktuellt

Nu börjar vi med radiojodbehandling igen!

Vi kan med glädje meddela att vi från och med hösten 2022 kan erbjuda radiojodbehandling av hyperthyroida katter igen.  

Radiojodbehandling anses var den säkraste och mest effektiva behandlingen av hypertyreos och är botande i de allra flesta fall. Hos 87-95 % av patienterna räcker det med en behandling. Vissa katter (5-10 %) kvarstår hypertyroida medan en liten del i stället blir hypotyroida efter behandlingen. 

På Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm görs en individuell uträkning av dosen radioaktivt jod för att undvika kvarstående hypertyreos eller att hela sköldkörtelns hormonproduktion slås ut. Dosen beräknas utifrån graden av sjukdom d.v.s. kliniska symptom, T4-värde samt information om hur sköldkörteln är påverkad av sjukdomen. För att få veta det gör vi alltid en scintigrafisk undersökning i samband med behandlingen.

Bland annat på grund av risken att hypertyreosen har maskerat en kronisk njursjukdom rekommenderas alltid att först stabilisera katten med antithyroida läkemedel i 3 veckor och därefter följa upp bland annat T4 och kreatinin. En katt med IRIS stage 3-4 är ej aktuell för behandlingen. 
 
Ni är varmt välkomna att remittera katten till oss för ett första besök. För patienter som bor långt ifrån oss går också att remittera direkt för enbart radiojodbehandlingen, kontakta oss då för information. 
 
Tveka inte att höra av er vid frågor!
 
Med vänlig hälsning
 
Malin Sundh, Leg. Veterinär, malin.sundh@evidensia.se
 
Simon Vermeire, Leg. Veterinär, PhD 


Evidensia Djursjukvård

Zylkene - kan hjälpa ditt djur att hantera stressiga situationer

Precis som hos oss människor kan stress skapa obehag och påverka välmåendet hos djur. Vet du med dig att ditt djur är känsligt för nya miljöer, höga ljud, långa resor, ändrade rutiner eller liknande så kan det eventuellt lindras, eller helt förebyggas, med hjälp av till exempel Zylkene.

Är du osäker på om det skulle kunna underlätta för just ditt djur så kan vår personal svara på dina frågor och ge dig anpassade råd och rekommendationer.

Fram till den 31/12 har vi 20% rabatt för klubbmedlemmar på Zylkene.

Välkommen in till oss!
Evidensia Djursjukvård

Ny lag: Krav på märkning och registrering av katter

Från och med 1 januari 2023 blir det obligatoriskt med ID-märkning och registrering av katter. En ID-märkning görs via chip eller tatuering, därefter ska katten registreras. Registreringen görs hos Jordbruksverket som kommer att ansvara för ett centralt kattregister.

Välkommen att boka tid för ID-märkning av din katt hos oss på Evidensia.
Evidensia Djursjukvård

Evidensia-appen: Boka klinikbesök och videosamtal i samma app

Med Evidensia-appen bokar du smidigt både veterinärbesök på klinik och ett videosamtal med en av våra veterinärer i mobilen eller surfplattan.
Evidensia Djursjukvård

Vi erbjuder delbetalning

Ibland kommer en veterinärkostnad oväntat och det kan kännas skönt att dela upp sin betalning. Hos oss kan du skräddarsy din betalningsplan efter just dina behov. Vi erbjuder betalning via Klarna, där du kan välja att betala direkt (via kort eller banköverföring), betala senare (faktura) samt delbetalning. Det ger dig möjlighet att själv välja hur mycket du vill betala varje månad. Fråga mer i receptionen på din klinik eller läs mer på länken nedan hur det fungerar.

Våra recensioner

Eva Tenne

5

Tack för bästa bemötandet av min veterinär för dagen Philp! Min hund labradoren Tess kände omedelbart av hans kärlek till djur. Dessvärre kunde han inte hjälpa henne med de besvär hon hade utan hon var tvungen att få somna in vilket var en stor chock för mig. Han var med oss hela vägen vilket kändes väldigt skönt. En toppenveterinär, fortsätt så🥰

Anne Thelander

5

Stort tack till er alla för ert engagemang, kunnande och för att ni har tagit så väl hand om vår tibbe Eddie (som instämmer med en liten svansvift)! 🌺🌺🌺

Birgitta Eriksson

4

Tack, snälla för att ni tog så god hand om Ronja när hon blivit ormbiten. Bra bemötande och kontakt med både veterinärer och skötare. Ronja kunde inte ha varit i bättre händer och efter två dygn på intensivvården är hon hemma igen och vilar upp sig och tar det lugnt - så gott det nu går går för ett litet yrväder som Ronja

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Tidsbokade besök:
Måndag - fredag kl. 08:00 - 20:00

Akutmottagning:

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt
 • Facebook inlägg