Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra kliniker och djursjukhus.
Du kan hjälpa oss genom att läsa våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Idag: Öppet dygnet runt

Rehabiliteringsavdelningen

På Specialistdjursjukhuset Strömsholm behandlas ett stort antal ortopediska och neurologiska skador, både medicinskt och kirurgiskt. Syftet är att få maximal funktion på optimal tid. Därför erbjuds alltid dessa patienter en kvalificerad rehabilitering på vår rehabiliteringsavdelning. Vi tar ansvar för patientens tillfrisknande hela vägen från diagnos till friskförklaring. Utifrån patientens behov och skada erbjuder vi ett individanpassat program.

En leg.fysioterapeut/sjukgymnast utför klinisk undersökning, regelbunden uppföljning av hemövningar samt behandling. Behandlingen anpassas individuellt.

Det finns många olika behandlingar att tillgå; simning, vattenrullband (Water Tread Mill), massage, stretching, laser, ledmobilisering, akupunktur, vibrationsträning, hemmaövningar och mycket mer.

Friskvård

Vi erbjuder även friskvårdsträning för hundar som tex behöver gå ner i vikt, vill ”toppa formen” inför tävlingssäsongen eller bara vill ha en skonsam och varierad träning. Vi hjälper till med viktreducering och träningsprogram efter din och hundens förutsättningar.

Det går att hyra vår pool för egenträning efter introduktion. Det går även att komma för träning på vårt vattenlöpband (Water Tread Mill), då alltid tillsammans med sjukgymnast/fysioterapeut. För att boka behöver ni ingen remiss !

 

Personal

Vi som arbetar på rehabiliteringsavdelningen är legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter. Vi arbetar i direkt samarbete med våra ortopeder.

Vi tar ansvar för patientens tillfrisknande hela vägen från diagnos till friskförklaring. Utifrån patientens behov och skada erbjuder vi ett individanpassat program. En mycket viktig del är att vägleda, instruera och stötta djurägaren under hela konvalescensen. Vi för noggranna journalanteckningar och återkopplar med ansvarig veterinär/ortoped om något utöver det vanliga inträffar.

 

Bokning hundrehab Mellansverige

Vi tar emot patienter från hela Sverige. Vi är ett bra alternativ för dig som bor i Västmanland och Södermanland tex Västerås, Eskilstuna, Örebro, Köping, Kungsör, Arboga och Strängnäs.

Rehabiliteringsavdelningen har öppet måndag till torsdag 8 – 20 samt fredag 8 – 16.

Välkommen att kontakta oss på specialistdjursjukhusetstromsholm@evidensia.se eller telefon 0220 – 458 00.