Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Idag: Öppet dygnet runt

Rehabiliteringsavdelningen

På Specialistdjursjukhuset Strömsholm behandlas ett stort antal ortopediska och neurologiska skador, både medicinskt och kirurgiskt. Syftet är att få maximal funktion på optimal tid. Därför erbjuds alltid dessa patienter en kvalificerad rehabilitering på vår rehabiliteringsavdelning. Vi tar ansvar för patientens tillfrisknande hela vägen från diagnos till friskförklaring. Utifrån patientens behov och skada erbjuder vi ett individanpassat program.

Behandlingar inom rehab

Det finns många olika behandlingar att tillgå; simning, vattenrullband (Water Tread Mill), massage, stretching, laser, ledmobilisering, akupunktur, vibrationsträning, hemmaövningar och mycket mer. En mycket viktig del är att vägleda, instruera och stötta djurägaren under hela konvalescensen. Vi för noggranna journalanteckningar och återkopplar direkt med ansvarig veterinär/ortoped om något utöver det vanliga inträffar.

Rehab utan krav på remiss

Vi erbjuder friskvård med träningsprogram helt anpassat till olika raser och deras användningsområde. Vi genomför en funktionsanalys och lägger upp träning utifrån den.

  • Det går att hyra vår pool för egenträning efter introduktion. Det går även att komma för träning på vårt vattenlöpband, då med instruktör. För att boka en tid behöver ni ingen remiss!

 

Legitimerade sjukgymnaster och certifierade hundfysioterapeuter

Vi som arbetar på rehabiliteringen har lång erfarenhet av rehabilitering. Vi arbetar i direkt samarbete med våra ortopeder. På avdelningen finns legitimerad sjukgymnast godkänd av jordbruksverket, leg. sjukgymnast/fysioterapeut och en certifierad hundfysioterapeut, alla med vidareutbildning inom muskel – och ledlära. Vi utbildas fortlöpande av vårt ortopedteam som har specialistkompetens.

Hundrehab Västerås

Vi täcker områden som Västerås, Eskilstuna, Örebro och Västmanland. Varmt välkommen att kontakta oss på specialistdjursjukhusetstromsholm@evidensia.se och telefon 0220 – 458 00.