Akutmottagningen
Strömsholms akutmottagning är öppen dygnet runt, alla dagar året runt.
Ring oss alltid innan du åker in.
0220 - 458 00

Rehab och friskvård - Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Rehab Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Rehabiliteringsavdelningen

På Specialistdjursjukhuset Strömsholm behandlas ett stort antal ortopediska och neurologiska skador, både medicinskt och kirurgiskt. Syftet är att få maximal funktion på optimal tid. Därför erbjuds alltid dessa patienter en kvalificerad rehabilitering på vår rehabiliteringsavdelning. Vi tar ansvar för patientens tillfrisknande hela vägen från diagnos till friskförklaring. Utifrån patientens behov och skada erbjuder vi ett individanpassat program.

En leg.fysioterapeut/sjukgymnast utför klinisk undersökning, regelbunden uppföljning av hemövningar samt behandling. Behandlingen anpassas individuellt.

Det finns många olika behandlingar att tillgå; simning, vattenrullband (Water Tread Mill), massage, stretching, laser, ledmobilisering, akupunktur, vibrationsträning, hemmaövningar och mycket mer.

Friskvård

Vi erbjuder även friskvårdsträning för hundar som tex behöver gå ner i vikt, vill ”toppa formen” inför tävlingssäsongen eller bara vill ha en skonsam och varierad träning. Vi hjälper till med viktreducering och träningsprogram efter din och hundens förutsättningar.

Det går att hyra vår pool för egenträning efter introduktion. Det går även att komma för träning på vårt vattenlöpband (Water Tread Mill), då alltid tillsammans med sjukgymnast/fysioterapeut. För att boka behöver ni ingen remiss !

 

Personal

Vi som arbetar på rehabiliteringsavdelningen är legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter. Vi arbetar i direkt samarbete med våra ortopeder.

Vi tar ansvar för patientens tillfrisknande hela vägen från diagnos till friskförklaring. Utifrån patientens behov och skada erbjuder vi ett individanpassat program. En mycket viktig del är att vägleda, instruera och stötta djurägaren under hela konvalescensen. Vi för noggranna journalanteckningar och återkopplar med ansvarig veterinär/ortoped om något utöver det vanliga inträffar.

 

Bokning hundrehab Mellansverige

Vi tar emot patienter från hela Sverige. Vi är ett bra alternativ för dig som bor i Västmanland och Södermanland tex Västerås, Eskilstuna, Örebro, Köping, Kungsör, Arboga och Strängnäs.

Rehabiliteringsavdelningen har öppet måndag till torsdag 8 – 20 samt fredag 8 – 16.

Välkommen att kontakta oss på specialistdjursjukhusetstromsholm@evidensia.se eller telefon 0220 – 458 00. 

Våra recensioner

Snorre Sturlasson

5

Vår katt blev tyvärr inlagd här under en helg. Otroligt snäll och kompetent personal. Vi kände oss trygga med att katten var i goda händer och vi fick regelbundet uppdateringar via telefon hur det gick för honom. Att lösa betalningen genom försäkringsbolaget gick smidigt och utan krångel. Tack för all hjälp, ni är fantastiska!

Ann-Britt Svensson

5

Vill Tacka den underbara personalen på Strömsholm blir alltid så väl bemött Ett extra tack till Charlotte Öman som opererade våran Golden Retriver Ester Kram från Ester med sin flock ❤️🐾

P Lilja

5

April 2022 åkte vi in akut med vår katt som hade skadat ögat så pass illa att vi trodde inget gick att rädda. Det var precis innan påsken och akuten hade enormt stort tryck med djur som behövde hjälp vilket ledde till att vi fick vänta i 5-6 timmar på att få hjälp. Katten skulle opereras morgonen därpå och fick sedan stanna i några dagar för vård. Sedan dess har vi åkt tillbaka till ögonspecialisten Måns för återbesök och är fortfarande inte helt klara. Men vet ni vad, det är så värt!! Alla dessa turer, ögondroppar, tid och oro har resulterat i att kattens öga gick att rädda. Måns är en stjärna som har utfört operationen och följt med sedan dess med ett enormt engagemang för ögats utveckling. Alla vi har träffat här har varit vänliga och behjälpliga, även under den April dagen då det var kaos på akuten. Tack för att ni finns och allt ni gör för våra djur. Ser fram emot vårt nästa återbesök.

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Tidsbokade besök:
Måndag - fredag kl. 08:00 - 20:00

Akutmottagning:

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Facebook inlägg