Akutmottagningen
Strömsholms akutmottagning är öppen dygnet runt, alla dagar året runt.
Ring oss alltid innan du åker in.
0220 - 458 00

Rehab och friskvård - Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Rehab Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Rehabiliteringsavdelningen

På Specialistdjursjukhuset Strömsholm behandlas ett stort antal ortopediska och neurologiska skador, både medicinskt och kirurgiskt. Syftet är att få maximal funktion på optimal tid. Därför erbjuds alltid dessa patienter en kvalificerad rehabilitering på vår rehabiliteringsavdelning. Vi tar ansvar för patientens tillfrisknande hela vägen från diagnos till friskförklaring. Utifrån patientens behov och skada erbjuder vi ett individanpassat program.

En leg.fysioterapeut/sjukgymnast utför klinisk undersökning, regelbunden uppföljning av hemövningar samt behandling. Behandlingen anpassas individuellt.

Det finns många olika behandlingar att tillgå; simning, vattenrullband (Water Tread Mill), massage, stretching, laser, ledmobilisering, akupunktur, vibrationsträning, hemmaövningar och mycket mer.

Friskvård

Vi erbjuder även friskvårdsträning för hundar som tex behöver gå ner i vikt, vill ”toppa formen” inför tävlingssäsongen eller bara vill ha en skonsam och varierad träning. Vi hjälper till med viktreducering och träningsprogram efter din och hundens förutsättningar.

Det går att hyra vår pool för egenträning efter introduktion. Det går även att komma för träning på vårt vattenlöpband (Water Tread Mill), då alltid tillsammans med sjukgymnast/fysioterapeut. För att boka behöver ni ingen remiss !

 

Personal

Vi som arbetar på rehabiliteringsavdelningen är legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter. Vi arbetar i direkt samarbete med våra ortopeder.

Vi tar ansvar för patientens tillfrisknande hela vägen från diagnos till friskförklaring. Utifrån patientens behov och skada erbjuder vi ett individanpassat program. En mycket viktig del är att vägleda, instruera och stötta djurägaren under hela konvalescensen. Vi för noggranna journalanteckningar och återkopplar med ansvarig veterinär/ortoped om något utöver det vanliga inträffar.

 

Bokning hundrehab Mellansverige

Vi tar emot patienter från hela Sverige. Vi är ett bra alternativ för dig som bor i Västmanland och Södermanland tex Västerås, Eskilstuna, Örebro, Köping, Kungsör, Arboga och Strängnäs.

Rehabiliteringsavdelningen har öppet måndag till torsdag 8 – 20 samt fredag 8 – 16.

Välkommen att kontakta oss på specialistdjursjukhusetstromsholm@evidensia.se eller telefon 0220 – 458 00. 

Våra recensioner

5

Fick superbra hjälp av veterinären Hania, super duktig veterinär som var så fin med min hund som generellt har svårt med främmande människor, riktig djurvän. Hoppas jag får henne i framtiden igen om man skulle behöva åka in.

5

Vi kom in akut med chihuahuan Rut , fick komma in direkt och träffade en jättebra och trevlig veterinär Abdul. Det visade sig att Rut hade livmoderinflammation och operation blev nödvändigt. Rut blev kvar 2 nätter. Jag kände mig väldigt trygg med vården och även veterinären Anna som ringde upp dagen efter var otroligt trevlig . Bara positivt betyg.

5

Superbra omhändertagande! Idag var vi där och tog bort stygn på vår hund Dante. En jättebra sköterska som verkligen engagerade sig. Stort tack till alla inblandade 🥰

5

Superbra vård, fantastiskt omhändertagande av min hund, fint bemötande mot oss tvåbenta, bra och tydlig information. Lätt att parkera. Uppföljning efteråt flera gånger via telefon och e-post kändes mycket tryggt!

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Tidsbokade besök:
Måndag - fredag kl. 08:00 - 20:00

Akutmottagning:

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Facebook inlägg