Akutmottagningen
Strömsholms akutmottagning är öppen dygnet runt, alla dagar året runt.
Ring oss alltid innan du åker in.
0220 - 458 00

Kardiologi, Hund, Katt, Strömsholm

Kardiologi på Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Välkommen till hjärtmottagningen på Specialistdjursjukhuset Strömsholm. Här undersöker vi hundar och katter som har, eller misstänks ha, en hjärtsjukdom.
 

På hjärtmottagningen Strömsholm undersöker vi hundar och katter som har eller misstänks ha hjärtsjukdom. 

Vanligaste frågeställningen är orsaker till blåsljud, om det är farligt, om behandling behövs och om det finns en ökad narkosrisk. 

Vi följer regelbundet upp våra patienter med hjärtsjukdom och ofta träffas vi under flera år. 

Vid besök hos oss går vi igenom patientens sjukdomshistoria, hur den fungerar i vardagen, vad den äter för mat mm. 

Vi gör en allmän undersökning, vi mäter blodtryck, registrerar EKG och undersöker hjärtat med ett hjärtultraljud. Blodprov kan ibland behövas för att utesluta andra underliggande sjukdomar, även RTG och bukultraljud kan bli aktuellt för vissa av våra patienter.

Om patienten har en hjärtsjukdom kan det bli aktuellt med medicinsk behandling även om man som djurägare inte ser symptom. Till exempel blodtryckssänkande, hjärtstärkande eller blodproppsförebyggande medicin.

Kirurgi kan bli aktuellt vid vissa medfödda defekter.  

Våra djur ska ha en god livskvalité och ofta diskuterar vi hela patienten. 

Vi jobbar i nära kontakt med djursjukhusets andra avdelningar så som akutmottagningen, vårdavdelningen, intensivvårdsavdelningen, mottagningen, tandvårdsavdelningen och operation.  

Så går ett besök till

 • Det är det bra om den som kommer hit med djuret är den som har mest kunskap om djurets sjukdomshistoria, medicinering och mående, vet vilka mediciner hunden/katten äter (namn, dos styrka), vilket foder de står på mm. Har djurägare samt djur varit på annan klinik innan, bör ägarna kontakta denna och se till så den andra kliniken mailar oss en journalkopia inför besöket här hos oss.
 • Vad som kommer göras på besöket varierar beroende från patient till patient. Eventuell stamtavla samt vaccinationspapper bör tas med.
 • Ett besök tar omkring en timme men detta kan variera enormt beroende på individ, sjukdomsförlopp mm och vilka undersökningar vi kan komma behöva genomföra beroende på svar från själva ultraljudsundersökningen.
 • Vid unga individer/patienter är det bra om ägaren tar med sig stamtavla, besiktningsintyg och köpekontrakt, detta för att vi ska kunna dokumentera värdefull information till bland annat försäkringsbolagen i djurets journal.
 • Vid HCM scanning, ska stamtavla samt ifyllt protokoll tas med. 

Kontakta kardiologiavdelningen

Tel: 0220 - 600 101
Telefontid: Helgfria onsdagar och torsdagar mellan kl. 08:00 - 09:00
E-post: kardiologi.esds@evidensia.se

Det går bra att lämna ett telefonmeddelande eller maila oss utanför dessa tider. Vi svarar så snart vi kan.

Vid akuta ärenden, ring vår växel: 0220 - 458 00

Kardiologi, Hjärtmottagning, Strömsholm, Veterinär

Vi som jobbar på kardiologiavdelningen

Våra veterinärer är utbildade inom diagnostik och behandling av hjärt-kärlsjukdomar samt är godkända för HCM screening för misstänkt hjärtsjukdom hos katt. Vi använder moderna nya icke-invasiva tekniker för att säkert och snabbt utvärdera hundar och katter med misstänkt hjärtsjukdom. 

Sofia Hanås 
Leg. veterinär

Ulrika Nordwall 
Leg veterinär, specialistkompetens i hunden och kattens sjukdomar

Katarina Troedsson
Djurvårdare nivå 3

Jo-Ann Carlsson 
Djurvårdare nivå 3

Sonja Hals
Leg. Djursjukskötare

Cecilia Adolphi
Leg. Djursjukskötare 

Kardiologi, Hjärtmottagning, Strömsholm, Veterinär

Våra recensioner

5

Superbra omhändertagande! Idag var vi där och tog bort stygn på vår hund Dante. En jättebra sköterska som verkligen engagerade sig. Stort tack till alla inblandade 🥰

5

Superbra vård, fantastiskt omhändertagande av min hund, fint bemötande mot oss tvåbenta, bra och tydlig information. Lätt att parkera. Uppföljning efteråt flera gånger via telefon och e-post kändes mycket tryggt!

5

Ringde akut onsdag kväll för en knapp vecka sedan efter att ha upptäckt att hunden vi passade hade stulit och ätit upp 7 st Plopp ( styckevis inplastad chokladgodis). Vår oro var huruvida detta skulle kunna orsaka tarmvred eller chokladförgiftning.Vi fick ett mycket lugnande och förtroendeingivande bemötande med god information om vad vi skulle vara uppmärksamma på, hur agera om detta visade sig nödvändigt. Fick också ett uppföljande korrigerande samtal ang. en fråga vi hade.Ikväll, 5 dagar senare, har allt förlöpt såsom förväntat Samtliga Plopp-emballage har "återbördats" den naturliga vägen och utan några som helst konstigheter. Vill nu bara tacka för att ni finns tillgängliga dygnet runt med denna kunskap, empati och intresse som vi fick ta del av - därtill helt utan kostnad! Mycket imponerande och värmande. Stort tack!Evidensia Strömsholm vill jag därför rekommenderas å det varmaste!Maria

5

Tack för ett fint bemötande av både hund och matte!🌺

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Tidsbokade besök:
Måndag - fredag kl. 08:00 - 20:00

Akutmottagning:

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Facebook inlägg