Akutmottagningen
Strömsholms akutmottagning är öppen dygnet runt, alla dagar året runt.
Ring oss alltid innan du åker in.
0220 - 458 00

Kardiologi, Hund, Katt, Strömsholm

Kardiologi på Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Välkommen till hjärtmottagningen på Specialistdjursjukhuset Strömsholm. Här undersöker vi hundar och katter som har, eller misstänks ha, en hjärtsjukdom.
 

På hjärtmottagningen Strömsholm undersöker vi hundar och katter som har eller misstänks ha hjärtsjukdom. 

Vanligaste frågeställningen är orsaker till blåsljud, om det är farligt, om behandling behövs och om det finns en ökad narkosrisk. 

Vi följer regelbundet upp våra patienter med hjärtsjukdom och ofta träffas vi under flera år. 

Vid besök hos oss går vi igenom patientens sjukdomshistoria, hur den fungerar i vardagen, vad den äter för mat mm. 

Vi gör en allmän undersökning, vi mäter blodtryck, registrerar EKG och undersöker hjärtat med ett hjärtultraljud. Blodprov kan ibland behövas för att utesluta andra underliggande sjukdomar, även RTG och bukultraljud kan bli aktuellt för vissa av våra patienter.

Om patienten har en hjärtsjukdom kan det bli aktuellt med medicinsk behandling även om man som djurägare inte ser symptom. Till exempel blodtryckssänkande, hjärtstärkande eller blodproppsförebyggande medicin.

Kirurgi kan bli aktuellt vid vissa medfödda defekter.  

Våra djur ska ha en god livskvalité och ofta diskuterar vi hela patienten. 

Vi jobbar i nära kontakt med djursjukhusets andra avdelningar så som akutmottagningen, vårdavdelningen, intensivvårdsavdelningen, mottagningen, tandvårdsavdelningen och operation.  

Så går ett besök till

 • Det är det bra om den som kommer hit med djuret är den som har mest kunskap om djurets sjukdomshistoria, medicinering och mående, vet vilka mediciner hunden/katten äter (namn, dos styrka), vilket foder de står på mm. Har djurägare samt djur varit på annan klinik innan, bör ägarna kontakta denna och se till så den andra kliniken mailar oss en journalkopia inför besöket här hos oss.
 • Vad som kommer göras på besöket varierar beroende från patient till patient men bra är om djuret alltid är fastande 8 tim innan besöket men de får ha fri tillgång till vatten. Eventuell stamtavla samt vaccinationspapper bör tas med.
 • Ett besök tar omkring en timme men detta kan variera enormt beroende på individ, sjukdomsförlopp mm och vilka undersökningar vi kan komma behöva genomföra beroende på svar från själva ultraljudsundersökningen.
 • Vid unga individer/patienter är det bra om ägaren tar med sig stamtavla, besiktningsintyg och köpekontrakt, detta för att vi ska kunna dokumentera värdefull information till bland annat försäkringsbolagen i djurets journal.
 • Vid HCM scanning, ska stamtavla samt ifyllt protokoll tas med. 

Kontakta kardiologiavdelningen

Tel: 0220 - 600 101
Telefontid: Helgfria onsdagar och torsdagar mellan kl. 08:00 - 09:00
E-post: kardiologi.esds@evidensia.se

Det går bra att lämna ett telefonmeddelande eller maila oss utanför dessa tider. Vi svarar så snart vi kan.

Vid akuta ärenden, ring vår växel: 0220 - 458 00

Kardiologi, Hjärtmottagning, Strömsholm, Veterinär

Vi som jobbar på kardiologiavdelningen

Våra veterinärer är utbildade inom diagnostik och behandling av hjärt-kärlsjukdomar samt är godkända för HCM screening för misstänkt hjärtsjukdom hos katt. Vi använder moderna nya icke-invasiva tekniker för att säkert och snabbt utvärdera hundar och katter med misstänkt hjärtsjukdom. 

Sofia Hanås 
Leg. veterinär

Ulrika Nordwall 
Leg veterinär, specialistkompetens i hunden och kattens sjukdomar

Katarina Troedsson
Djurvårdare nivå 3

Jo-Ann Carlsson 
Djurvårdare nivå 3

Sonja Hals
Leg. Djursjukskötare

Cecilia Adolphi
Leg. Djursjukskötare 

Kardiologi, Hjärtmottagning, Strömsholm, Veterinär

Våra recensioner

4

Var med våran hund Axel som blivit sjuk ,vi fick ett bra mottagande mycket kunnig & trevlig personal och tog hand om Axel på bästa sätt . Tack för all hjälp !!

4

Varit på Strömsholm med flera olika husdjur (både hund och katt) och av olika anledningar, oftast akut men tre gånger även på inbokade besök.Eftersom det är en stor klinik med mycket personal så varierar såklart bemötande och upplevelser från gång till gång beroende på vem man träffar. Har haft dåliga erfarenheter endast med två ur personalen och det gick i båda fallen att lösa (men det gör att ni tyvärr inte får fem stjärnor). Den ena gången var en djursjukskötare som ville skicka hem vår döende katt och den andra en väldigt nyexad veterinär som behövde jobba på sina "bedside manners".Men vill rikta särskilt tack till de veterinärer som räddade vår katt Fritz och som verkligen tog sig tiden att prata med oss som djurägare om ingreppen som behövde göras. Han är idag en fullt frisk åttaåring med ett fullgott liv. Vet tyvärr inte namnen på veterinärerna som hjälpte honom för det var flera år sedan.Sedan vill vi även tacka alla som varit involverade i vår hund Hedwig när hon fick misstänkt diskbråck och när ett blåsljud upptäcktes på hennes hjärta.I det sammanhanget vill vi särskilt tacka de på kardiologiavdelningen, och i synnerhet veterinär Ulrika Nordwall som även tog sig tiden att kika på Hedwigs rygg så vi till sist kunde utesluta diskbråck. Mycket fint bemötande med djuret i centrum, där både djur och matte känt sig i väldigt trygga händer. Även väldigt befriande med en portion humor i en situation som kan kännas jobbig för både djur och djurägare.

4

Tack för ni såg till att min Doris blev frisk efter en livmoderinflammation, den 25/11 . Var till Avc igår på återbesök proverna ser bra ut . Så nu kan vi se framåt . Tack !

5

Vill Tacka den underbara personalen på Strömsholm blir alltid så väl bemöttEtt extra tack till Charlotte Öman som opererade våran Golden Retriver EsterKram från Ester med sin flock ❤️🐾

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Tidsbokade besök:
Måndag - fredag kl. 08:00 - 20:00

Akutmottagning:

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Facebook inlägg