Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Idag: Öppet dygnet runt

Avdelningar och mottagningar på Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Specialistdjursjukhuset Strömsholm är ett stort djursjukhus och består av många avdelningar och mottagningar. På avdelningarna arbetar välutbildad och erfaren personal med engagemang, omtanke och respekt för alla djur och djurägare. Och på alla avdelningar använder vi mycket avancerad medicinsk-teknisk utrustning.  Vår kompetenta personal och avancerade utrustning gör att vi tar emot hundar och katter från hela landet för utredning av ortopediska och neurologiska problem, operationer, intensivvård, avancerad bilddiagnostik, medicinska utredningar och rehabilitering. Vi erbjuder alla de undersökningar och behandlingar som ert som ert djur kan behöva inom såväl sjukvård som friskvård.

Oavsett vilken avdelning du och ditt djur ska till är det receptionen i huvudentrén ni ska anmäla er till när ni kommer till oss. Här får ni hjälp och information kring besöket»

Allmänmottagning

Till oss kan ni komma för undersökning och behandling av friska djur, så som seniorhälsokontroller av hund och katt, besiktningar av valpar och kattungar, vaccinationer mm. Vi undersöker och behandlar även sjuka djur som inte kräver specialistkompetens (analsäcksinflammationer, öron problem, enkla diarréer och kräkningar, mm). Se oss som din allmänläkare men med tillgång till allt ett stort specialistdjursjukhus har att erbjuda.

Bokning sker via sjukhusets reception: 0220 – 458 00.

Du kan också e-posta oss på specialistdjursjukhusetstromsholm@evidensia.se och lämna namn och telefonnummer så kontaktar vi dig för tidsbokning.

Beteendemottagningen

Hit kan du komma med ditt djur som visar beteendeproblem eller oönskade beteenden. Här arbetar etolog  Jannice Kindsjö som även arbetar även som djurvårdare .

Vad är ett beteendeproblem?

Ett oönskat beteende kan vara ett naturligt beteende för hunden men upplevs som ett problem för dig som djurägare. Ett beteendeproblem kan också vara en följd av ett trauma, som att hunden varit med om en olycka eller blivit skrämd av något. Ett beteendeproblem eller ett oönskat beteende kan vara allt från jobbiga hundmöten till separationsångest, rädslor och mycket mer. Beteendeproblem kan även uppstå på grund av en fysisk åkomma eller sjukdom. Aggressivitet är ett exempel som ofta har en fysisk bakomliggande orsak som till exempel smärta.

 Vad händer efter jag bokat mitt möte?

När du bokat ditt första besök får du ett formulär med frågor om ditt djur att svara på. Detta önskar vi att du skickar in till oss innan ditt besök. Vi vill först och främst utesluta att problemet uppkommit på grund av sjukdom. Utöver konsultationen kan det därför krävas en undersökning av veterinär med eventuella blodprov, urinprov eller andra prover. Vid besöket lägger vi tillsammans upp en plan kring behandling och träning av ditt djurs problem. Vi arbetar utifrån mjuka metoder där fokus ligger på trygghet, kontroll, förutsägbarhet och samarbete med dig som djurägare. Efter ungefär en månad sker en återkopplar via telefon eller mail för att höra hur det går och om det behövs ett återbesök.

Vad kostar en utredning av och behandling av ett beteendeproblem?

Det första besöket är 60 minuter och kostar 980 kronor utan veterinärundersökning och 1 480 kronor med veterinärundersökning Eventuella blodprover och utvidgade undersökningar tillkommer. Tänk också på att om ditt djur visar ett primärt beteendeproblem (ingen bakomliggande sjukdom) så täcker inte försäkringsbolaget kostnaden.

Vad har tidigare kunder sagt?

”All träning har verkligen gett resultat. Tusen tack för din hjälp ❤”

” Vi har sett genombrott i träningen och börjar även se att hunden förstår vad den ska göra!”

 Varmt välkommen att höra av dig!

Akutmottagning

Läs mer här»