Akutmottagningen
Strömsholms akutmottagning är öppen dygnet runt, alla dagar året runt.
Ring oss alltid innan du åker in.
0220 - 458 00

Remisser Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Remisser till Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Ett mycket stort antal patienter remitteras till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm varje dag från hela landet för operationer och utredningar av ortopediska, neurologiska, oftalmologiska, dermatologiska, dental, kardiologiska, medicinska sjukdomar, avancerad bilddiagnostik och rehabilitering. Dessa utredningar sker under dagtid måndag till fredag. Under jourtid utförs endast akuta åtgärder.

Öppettider

Måndag - fredag 08:00 - 16:30

Lördag, söndag och helgdagar Stängt


Kontaktuppgifter remiss

Direktnummer för remitterande veterinärer: 0220 - 458 79 

E-post: remiss.esds@evidensia.se

Information till djurägare: Om du har frågor gällande din remiss, tveka inte att kontakta oss på telefonnummer: 0220 - 458 00


Remissformulär

Remiss för hund och katt

Labbremisser - Mer information här 

Bildavläsning - Mer information här 


Information till dig som remitterar

För att vi ska kunna erbjuda snabb service och hantera remissen korrekt vill vi att Ni använder vårt remissformulär.  För att underlätta hanteringen vill vi att följande punkter är ifyllda:

 • Frågeställning och/eller önskad undersökning ska tydligt framgå i remissen. 
 • Försäkringsbolag och gärna ett förhandsbesked om remissen avser en undersökning/åtgärd som kräver det.
 • Ägarens namn, personnummer, adress och telefonnummer
 • Djurets namn, ras, kön och födelsedata
 • Bifoga också för utredningen relevant journalkopia, alla provsvar och röntgenbilder. Röntgenbilder skickas i DICOM format

Vår ambition är att boka in besöket i anslutning till planerade eller förväntade undersökningar/åtgärder men beroende på hur planen ser ut kan det komma att bli aktuellt att dela upp besöken på olika dagar eller tillfällen. Detta underlättar bokningarna och leder ofta till snabbare tid och ibland så är det inte möjligt av tidsskäl att genomföra allt på samma dag.  Naturligtvis tar vi hänsyn till hur långt djurägaren har i resväg. Denna information är alltid bra om vår gemensamma kund får redan vid besöket hos dig som remitterande veterinär. 

När vi har bokat en tid kontaktar vi djurägaren och lämnar information om eventuella förberedelser inför besöket. Naturligtvis bokar vi om, om djurägaren ej har möjlighet att komma men då det kan leda till ytterligare väntetid så är det bra om det framgår redan i remissen om djurägaren är bortrest viss period eller dylikt. 
Vi tar också gärna emot ett direktnummer till dig som remittent om våra veterinärer önskar kontakt för att diskutera plan eller har frågor om vår gemensamma patient. 

Tveka inte att ringa till oss på remissavdelningen om du har funderingar eller frågor. Samarbetet med dig är viktigt för oss! 

Välkommen önskar vi på remissavdelningen!


Våra recensioner

5

Vi kom in akut med chihuahuan Rut , fick komma in direkt och träffade en jättebra och trevlig veterinär Abdul. Det visade sig att Rut hade livmoderinflammation och operation blev nödvändigt. Rut blev kvar 2 nätter. Jag kände mig väldigt trygg med vården och även veterinären Anna som ringde upp dagen efter var otroligt trevlig . Bara positivt betyg.

5

Superbra omhändertagande! Idag var vi där och tog bort stygn på vår hund Dante. En jättebra sköterska som verkligen engagerade sig. Stort tack till alla inblandade 🥰

5

Superbra vård, fantastiskt omhändertagande av min hund, fint bemötande mot oss tvåbenta, bra och tydlig information. Lätt att parkera. Uppföljning efteråt flera gånger via telefon och e-post kändes mycket tryggt!

5

Ringde akut onsdag kväll för en knapp vecka sedan efter att ha upptäckt att hunden vi passade hade stulit och ätit upp 7 st Plopp ( styckevis inplastad chokladgodis). Vår oro var huruvida detta skulle kunna orsaka tarmvred eller chokladförgiftning.Vi fick ett mycket lugnande och förtroendeingivande bemötande med god information om vad vi skulle vara uppmärksamma på, hur agera om detta visade sig nödvändigt. Fick också ett uppföljande korrigerande samtal ang. en fråga vi hade.Ikväll, 5 dagar senare, har allt förlöpt såsom förväntat Samtliga Plopp-emballage har "återbördats" den naturliga vägen och utan några som helst konstigheter. Vill nu bara tacka för att ni finns tillgängliga dygnet runt med denna kunskap, empati och intresse som vi fick ta del av - därtill helt utan kostnad! Mycket imponerande och värmande. Stort tack!Evidensia Strömsholm vill jag därför rekommenderas å det varmaste!Maria

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Tidsbokade besök:
Måndag - fredag kl. 08:00 - 20:00

Akutmottagning:

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Facebook inlägg