Ny lag: ID-märkning och registrering av katt, läs mer.
Kattmottagningen hos Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Kattavdelningen på Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Välkomna till vår kattmottagning där vi tar emot katter för medicinska och ortopediska utredningar. Vi arbetar och är ackrediterade enligt gold standard för Cat Friendly Clinic. 

Vad är en kattvänlig klinik?

En ackrediterad Cat Friendly Clinic har nått en högre standard för kattvård genom att personalen:

 • Förstå katternas behov och har gjort besöken på veterinärkliniken mer kattvänliga
 • Förstå hur man närmar sig och hanterar katter varsamt och med omsorg
 • Ha god kunskap och utrustning för att sköta skötseln av katter

Att uppnå Cat Friendly Clinic-ackreditering involverar all personal, från receptionister, sjuksköterskor och tekniker till veterinärer. Varje ackrediterad klinik har också minst en "Cat Advocate" – någon som ser till att de kattvänliga normerna följs och som gärna pratar med dig.


Nu börjar vi med radiojodbehandling igen!

Vi kan med glädje meddela att vi från och med hösten 2022 kan erbjuda radiojodbehandling av hyperthyroida katter igen.  

Radiojodbehandling anses var den säkraste och mest effektiva behandlingen av hypertyreos och är botande i de allra flesta fall. Hos 87-95 % av patienterna räcker det med en behandling. Vissa katter (5-10 %) kvarstår hypertyroida medan en liten del i stället blir hypotyroida efter behandlingen. 

På Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm görs en individuell uträkning av dosen radioaktivt jod för att undvika kvarstående hypertyreos eller att hela sköldkörtelns hormonproduktion slås ut. Dosen beräknas utifrån graden av sjukdom d.v.s. kliniska symptom, T4-värde samt information om hur sköldkörteln är påverkad av sjukdomen. För att få veta det gör vi alltid en scintigrafisk undersökning i samband med behandlingen.

Bland annat på grund av risken att hypertyreosen har maskerat en kronisk njursjukdom rekommenderas alltid att först stabilisera katten med antithyroida läkemedel i 3 veckor och därefter följa upp bland annat T4 och kreatinin. En katt med IRIS stage 3-4 är ej aktuell för behandlingen. 
 
Ni är varmt välkomna att remittera katten till oss för ett första besök. För patienter som bor långt ifrån oss går också att remittera direkt för enbart radiojodbehandlingen, kontakta oss då för information. 
 
Tveka inte att höra av er vid frågor!


Vi som jobbar på kattmottagningen

Malin Sundh 
Leg. Veterinär

Mariah Messing 
Leg. DjursjukskötareVåra recensioner

Eva Tenne

5

Tack för bästa bemötandet av min veterinär för dagen Philp! Min hund labradoren Tess kände omedelbart av hans kärlek till djur. Dessvärre kunde han inte hjälpa henne med de besvär hon hade utan hon var tvungen att få somna in vilket var en stor chock för mig. Han var med oss hela vägen vilket kändes väldigt skönt. En toppenveterinär, fortsätt så🥰

Palina Lilja

5

April 2022 åkte vi in akut med vår katt som hade skadat ögat så pass illa att vi trodde inget gick att rädda. Det var precis innan påsken och akuten hade enormt stort tryck med djur som behövde hjälp vilket ledde till att vi fick vänta i 5-6 timmar på att få hjälp. Katten skulle opereras morgonen därpå och fick sedan stanna i några dagar för vård. Sedan dess har vi åkt tillbaka till ögonspecialisten Måns för återbesök och är fortfarande inte helt klara. Men vet ni vad, det är så värt!! Alla dessa turer, ögondroppar, tid och oro har resulterat i att kattens öga gick att rädda. Måns är en stjärna som har utfört operationen och följt med sedan dess med ett enormt engagemang för ögats utveckling. Alla vi har träffat här har varit vänliga och behjälpliga, även under den April dagen då det var kaos på akuten. Tack för att ni finns och allt ni gör för våra djur. Ser fram emot vårt nästa återbesök.

Anne Thelander

5

Stort tack till er alla för ert engagemang, kunnande och för att ni har tagit så väl hand om vår tibbe Eddie (som instämmer med en liten svansvift)! 🌺🌺🌺

Birgitta Eriksson

4

Tack, snälla för att ni tog så god hand om Ronja när hon blivit ormbiten. Bra bemötande och kontakt med både veterinärer och skötare. Ronja kunde inte ha varit i bättre händer och efter två dygn på intensivvården är hon hemma igen och vilar upp sig och tar det lugnt - så gott det nu går går för ett litet yrväder som Ronja

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Tidsbokade besök:
Måndag - fredag kl. 08:00 - 20:00

Akutmottagning:

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt
 • Facebook inlägg