Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra kliniker och djursjukhus.
Du kan hjälpa oss genom att läsa våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Idag: Öppet dygnet runt

Specialistdjursjukhuset Strömsholm är ett stort djursjukhus och består av många avdelningar och mottagningar. Oavsett vilken avdelning du och ditt djur ska till är det receptionen i huvudentrén ni ska anmäla er till när ni kommer till oss. Här får du hjälp och information kring besöket. Ögonmottagningen har en egen entré och det händer att man blir hänvisad direkt dit efter telefonsamtal med dem.

Akutmottagning

Vid akuta fall ring 0220 – 458 00 eller träffa Evidensias veterinärer online. Ladda ner vår app idag och läs mer på evidensia.se/minveterinar

Specialistdjursjukhuset Strömsholm tar emot akuta patienter och vi bedriver avancerad akut- och intensivvård. På akutmottagningen prioriterar vi djuren enligt strikta medicinska kriterier. Om fler patienter befinner sig inom samma prioritetsgrupp bedöms de även inom gruppen. Djur med livshotande tillstånd tas om hand först!

Ring alltid innan du kommer så vi kan förbereda din ankomst. På grund av den rådande personalbristen är vi ibland tvingade till att stoppa intaget på Akuten tillfälligtvis. Lyssna på telefonmeddelandet och sök en annan vårdgivare om ditt djur är akut sjukt och behöver omedelbar vård om vi har ett tillfälligt stopp. Vi tar ut en akutavgift dygnet runt om du kommer akut med ditt djur.

När du ringer till oss angående ett sjukt djur är det bra om du kan förbereda svar på frågor vi ofta ställer. Läs mer här»

Prisskillnader jourtid

Vi på Specialistdjursjukhuset Strömsholm är stolta över att kunna ta emot sjuka djur dygnet runt. Det har vi gjort i över 55 år. En sak som man behöver känna till är att djursjukvården inte är subventionerad av staten, till skillnad från vård av människor. Den är till och med momsbelagd. Det innebär att det är djurägaren som står för hela kostnaden. Det är en prisskillnad om man kommer till oss på en jourtid eftersom det kostar mer att tillhandahålla avancerad vård på kvällar, nätter och helger, där den enskilt största kostnaden är att ha kvalificerad personal på plats.

Inför besöket

På Specialistdjursjukhuset Strömsholm hjälper vi dig och ditt djur när det blir sjukt oavsett om det är akut eller inte. Du får träffa personal som är specialiserad och engagerad. Personalen finns till för att ni vid ert besök ska kunna känna er lugna, trygga och få all hjälp ni behöver. Sjukhusets mål är att du ska känna ett stort förtroende för oss och vår kompetens.

Det är viktigt att ta reda på vad som gäller för ditt djur inför besöket.

  • Ska djuret vara fastande?
  • Ska djuret vara nybadad i klorhexidinschampo?
  • Ska urinprov tas?
  • Ska mediciner tas inför besöket eller ej?

Mer information inför operationer finns här»
Vid funderingar, vänligen kontakta oss på 0220-45800.

Ta med försäkringspapper och eventuell stamtavla/vaccinationsintyg/EU-pass

Informationsblad

Här hittar du PDF-dokument med information om vad du som djurägare ska göra innan besöket hos oss och information om olika operationer och undersökningar.

Information inför artroskopi »
Information inför artroskopi och TPLO »
Information om TPLO »
Information om avföringsprov »
Information inför datortomografiundersökning »
Information om desinfektion av huden inför operation »
Information inför magnetkameraundersökning »
Information inför medicinsk utredning »
Information inför patellaluxation »
Information om urinprov inför TPLO »

På de olika försäkringsbolagens hemsidor finns trafikskadeblanketter, leta gärna upp aktuell blankett hos ditt bolag, fyll och ta med den till oss om det är aktuellt i ditt fall.

Tänk på smitta!

Om ditt djur kliar sig, har hosta, feber, kräkning eller visar andra tecken på infektionssjukdom är det viktigt att du lämnar djuret i bilen då du anmäler din ankomst i receptionen. Det är viktigt att du varje gång informerar om ditt djur har eller haft multiresistenta bakterier till personalen.

Avbokning/ombokning

Då vi har stor efterfrågan på tider ber vi våra kunder tänka på att om ni måste avboka/omboka er tid önskar vi att ni gör det senast kl 16.45 dagen före besöket. Avbokning kan ske på telefon 0220 – 458 00 kl 8 – 16.45 eller via e-post specialistdjursjukhusetstromsholm@evidensia.se. För uteblivet besökt utan avbokning utgår en avgift på 700 kronor.

Övernattningsmöjligheter nära Strömsholm

Bed & Breakfast Strömsholm
Telefon 0220 – 435 34
www.marketenteriet.se

Strömsholms Vandrarhem
Telefon 0220 – 437 74
Hund/kattrum finnes
Det går att komma mitt i natten då boendet har nyckelkod.
www.stromsholmsvandrarhem.com

Erikslundsgården, Strömsholm
Ring Anneli Morberg och boka 070 – 5206594

Skantzö Bad och Camping, Hallstahammar
Telefon 0220 – 243 05
www.hallstahammar.se/turism

Sängen på Ängen
Telefon 0705 – 14 11 95
www.sangenpaangen.se

Westerqwarns Vandrarhem
Strömsholm/Kolbäck
0220 – 401 50
Där finns hund-/kattrum
Det går även att komma mitt i natten då boendet har nyckelkod
www.westerqwarn.se