Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Idag: 09:00–21:00

Välkommen till oss på Södra Djursjukhuset!

Södra Djursjukhuset

Vi på Södra Djursjukhuset sätter dig och ditt djur i centrum. Tillsammans kommer du och din veterinär fram till vad som bäst för just dig och ditt djur. Beslut om utredning och behandling tar ni tillsammans och vi har tillgång till modern utrustning för att ni ska få bästa möjliga vård. Inskrivna djur vårdas dygnet runt och vårt djursjukhus är certifierat kattvänligt. Varmt välkommen!

 

Kostnadsfri ögonundersökning

Den 15 och 16 maj har du en unik möjlighet. Samtidigt som vi undersöker din hunds ögon bidrar du till att utbilda en framtida auktoriserad ögonlysare.

Vår veterinär Elin Reepalu är specialist i hundens och kattens sjukdomar. Just nu breddar hon sina kunskaper genom att utbilda sig till ögonlysare. Hjälp Elin samtidigt som hon hjälper din hund.

Alla hundar över 7 år är välkomna. Vid besöket undersöker Elin Reepalu och hennes mycket erfarna handledare Sophie Gäfvert din hunds ögon med fokus på ögonens linser och näthinnor.

Ni får ett ifyllt protokoll med resultatet av undersökningen.

Om din hund har en känd näthinnesjukdom, grå starr eller nedsatt syn är den extra värdefull att undersöka. Ring 08-505 288 00 för att boka tid.

*Erbjudandet gäller 15–16 maj 2018. Eventuellt tillkommande behandlingar utförs till ord. pris.

Nu kan du boka tid hos oss online!

Behöver du tid för vaccination eller kloklippning?
I så fall kan du boka tid vi vår hemsida. Det gör det busenkelt att hitta en tid som passar just dig och ditt djur.
Efter att ha valt besöksorsak kan du själv välja fritt bland lediga tider.

Prova redan idag!

onlinebokning

Har din hund noskvalster? Då kan du delta i våran forskningsstudie!

Studien pågår på Södra Djursjukhuset i Stockholm och Djursjukhuset Gammelstad i samarbete med Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).

Om din hund visar tecken på noskvalsterinfektion får du gärna boka tid på Södran eller i Gammelstad. Första besöket debiteras som vanligt men all provtagning och återbesök är kostnadsfria.
Hunden måste vara minst 6 månader gammal och väga minst 2 kg. Den får inte ha blivit behandlat med något antiparasitärt medel de senaste fem veckorna.

Symptom:
Noskvalster, Pneumonyssoides caninum, är en parasit som lever i hundens nos och bihålor. Hos en del hundar kan infektionen ge upphov till symtom i form av nysningar, fnysningar, inåtvända dragningar och försämrat luktsinne.
Du kan läsa mer om noskvalster på Djurvårdguiden.

Läs mer om noskvalster

Maj månads erbjudanden är här!

Som kund hos Evidensia får du nya fina erbjudanden varje månad.

Och om du är medlem i kundklubben Evidensia Plus så får du dessutom ett exklusivt klubberbjudande.

Att bli medlem är såklart gratis.

Se alla erbjudanden

Grattis till Frida Westgren!

Hon har precis klarat den sista examinationen och blivit färdig diplomate inom bilddiagnostik, ECVDI.

För den som inte är insatt så är diplomate den högsta och mest åtråvärda titeln en veterinär nå.

- Det är en sådan lättnad. Det här har hängt över mig så länge. Men jag klagar inte, jag har lärt mig jättemycket. Nu ska jag försöka vänja mig vid att ha fritid igen. Jag började till exempel kolla på Nettflex igår, säger Frida.

Den sista praktiska examinationen ägde rum under fyra fullmatade dagar i Zürich förra veckan. Bland annat fick Frida titta på tio fall vardera från fyra olika delar: buk, bröst, neuro och muskel/skelett.
- Många delar är extremt svåra och under tidspress. Det handlar väldigt mycket om att hålla ångan uppe, säger Frida.

Är det här det värsta du gjort?
- Ja, det är det faktiskt.Akutmottagning

Vi har akutmottagning vardagar 8-21 och helgdagar 9-21. Vi har alltid minst ett team med veterinär och djursjukvårdare som bara tar hand om akuta patienter. Vi arbetar hårt för att tiden i väntrummet ska bli kort. Vi ser gärna att du ringer innan du åker in om det är möjligt.

Läs mer

Cat Friendly Clinic

Evidensia Södra Djursjukhuset är nu certifierat som Cat Friendly Clinic på guldnivå!
Det är en internationell kvalitetsstämpel framtagen av The International Society for Feline Medicine för djursjukhus och kliniker som har anpassat sin verksamhet och utbildat sin personal för att kunna ta hand om och bemöta katter på bästa sätt.

Läs mer