Operationsavdelningen på Södra Djursjukhuset

Operationsavdelningen på Södra Djursjukhuset

Välkommen till operationsavdelningen på Södra Djursjukhuset Kungens Kurva där vi utför såväl planerade som akuta kirurgiska ingrepp, från enklare till mer avancerade operationer.

Idag: 07:00 ­- 22:00

Akut öppettider

Kirurgi

Vi vill erbjuda hög och jämn kvalitet. Säkerheten vid narkos och kirurgi går alltid före snabbhet. Alla narkoser övervakas med avancerad apparatur och manuellt av erfaren narkossköterska. Hygienen och aseptiken ligger på toppnivå med låga komplikationssiffror.

Vår operationsavdelning är mycket välutrustad och mycket av utrustningen är nyinköpt. Den nybyggda avdelningen är uppdelad i tre delar: ortopedkirurgi, bukkirurgi och munhålekirurgi. Ventilationen på avdelningen klarar de mycket höga kraven på ren luft som ställs vid tex led- och frakturkirurgi.

Alla djur som är bokade för planerade operationer tas in på morgonen. Sedan tillkommer det alltid akuta fall där vissa ibland kräver avancerad kirurgi som inte kan vänta. Avdelningschef för operation ansvarar för verksamheten med hjälp av chefsveterinären i kirurgi.

Konstant vidareutbildning

Vi satsar mycket på vidareutbildning för att alltid använda de senaste metoderna och känna till de senaste rönen. Nya veterinärer arbetar dubbelt med erfaren kirurg under lång tid. Även våra erfarna kirurger arbetar ofta två och två för att vidmakthålla djursjukhusets kompetens vid ovanligare eller mer komplicerade operationer.

Våra legitimerade djursjukskötare på operation genomgår ett noggrant upplagt program under sin utbildning i anestesi. Både veterinärer och djursjukskötare genomgår regelbundet såväl interna som externa vidareutbildningar inom anestesi.

Vi bedriver även veterinär europeisk specialistkandidatutbildning (residency) i anestesiologi och smärtbehandling, ledd av vår europeiska specialist (dip ECVAA).


Våra recensioner

Susanne Jakobsson

5

Torsdagen opererades vår Berner Sennen Noah akut. En uppäten strumpa hade börjat strypa blodtillförsel i tarm och låg även i mage. Noah var mycket sjuk och hade dessutom ont. Jag vill tacka alla inblandade för all den hjälp vi fick av såväl Noah som en rädd matte. Noah har nu varit hemma i fyra dagar och verkar må bra med den behandling han får i hemmet. Ni är alla guld värda och jag riktar mitt varmaste tack för att ni räddade vår bernerBjörn, Susanne

Ola Mattsson

5

Ett väldigt fint och värdigt bemötande i en supersvår och känslomässigt jobbig situation. Nu hoppas vi och tror att det ska gå bra.

Erica Svejderud

5

Alla besök hos Evidensia Södra har varit jättebra för oss. Otroliga veterinärer, väldigt respektfulla och fina mot min stundtals människoskygga och osäkra gatuhund. Dom tar sig tid och bryr sig genuint. Leg. veterinär Samuel Jakobsson fann smärtpunkterna som ingen annan veterinär på andra kliniker kunnat lokalisera. Rekommenderar allra starkast leg. fysioterapeut Anna Abarca som är väldigt bra och kunnig och har fått min blygerhund Sam att älska att åka till sjukhuset. Hon vann hans tillit och kärlek på nolltid. Tack till dig! Enda minuset är priserna, tyvärr. Men för den vård och omsorg min hund får så känns det värt varenda krona.

I Öhman

5

Senaste dagarna har vi haft kontakt med Evidensia i Kungens kurva på grund av e av våra katter var sjuk. Vi fick bra hjälp på djursjukhuset. Veterinärerna varit både duktiga och snälla. Tyvärr var vi tvungen att ta svåraste beslutet kring ett älskad husdjur och han fick somna in i vårt sällskap. Vi vill passar på att tackar alla på djursjukhuset för deras hjälp i våra svåra stunder!

Baserat på recensioner från Google

Djursjukhuset

 • Måndag
  07:00 ­- 22:00
 • Tisdag
  07:00 ­- 22:00
 • Onsdag
  07:00 ­- 22:00
 • Torsdag
  07:00 ­- 22:00
 • Fredag
  07:00 ­- 22:00
 • Lördag
  09:00 ­- 22:00
 • Söndag
  09:00 ­- 22:00

Facebook inlägg