Södra Djursjukhuset Kungens Kurva
Idag: 07:00–21:00

Akutmottagning

Södra djursjukhuset akutVi har alltid minst ett team med veterinär och djursjukvårdare som bara tar hand om akuta patienter. Vi arbetar hårt för att tiden i väntrummet ska bli kort. Vi ser gärna att du ringer innan du åker in om det är möjligt. Då kan vi ge dig viktig information inför besöket, informera om ungefärliga väntetider och bättre planera vårt arbete. Du kan också komma in utan att ha ringt i förväg, till exempel om det är svårt att komma fram på telefonen eller det skett en olycka. I väntrummet gör vi en bedömning om någon av de som väntar måste gå före.

Vi debiterar högre avgifter för akutpatienter eftersom det kostar mycket att bemanna för beredskap. Fråga gärna om det när du ringer.

Tidsbokning

Vårt mål är att du ska kunna få en tid inom tre dagar om det inte är akut. Under kontorstid är det fyra team med veterinär och djursjukvårdare med varsin bokad lista. Kvällstid måndag – torsdag arbetar ett eller två team. Vissa av våra specialister kan ha längre väntetid. Eftersom våra veterinärer även arbetar nätter och helger kan det ibland också ta längre tid om du vill boka till en speciell veterinär. När du beställer tid långt i förväg är det därför lättare att hitta en tid som passar dig.

Att tänka på inför besöket

Om du har många frågor underlättar det även för oss om du gör en lista på problemen.

  • Lista gärna även mediciner och eventuell överkänslighet.
  • Ta med vaccinationsintyg, försäkringsbevis och kontrollera ditt försäkringsskydd.
  • Ta med legitimation. Betalning sker med bank- eller kreditkort. Vi lämnar tyvärr inte faktura.
  • Ge inte mat de närmaste timmarna före undersökning, vi kanske behöver ge lugnande. Ge vatten.
  • Inför operation – följ rekommendationerna du fått avseende fasta, bad etc. strikt.
  • Om ditt djur misstänks ha smittsam sjukdom, tex diarré, hosta eller klåda, låt djuret vara kvar i bilen när du anmäler dig i receptionen.
  • Om ditt djur har symtom på ökad törst eller urinering – ta gärna med ett färskt urinprov.

Avbokning

Observera att avbokning av tidsbeställt besök ska ske per telefon under växelns öppettider eller via mail på avbokning.esd@evidensia.se senast 24h innan besöket äger rum. Uteblivet/sent avbokat debiteras 100% .

Erfarna djursjukvårdare ger råd och bokar tider. Under kontorstid är telefonen bemannad med tre personer för att korta ner väntetiderna. Du kan välja att bli uppringd när det är din tur om du vill slippa vänta i luren – självklart behåller du samma plats i kön!