Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Idag: 07:00–21:00

Södra Djursjukhuset är ett stort djursjukhus och består av många avdelningar och mottagningar. Oavsett vilken avdelning du och ditt djur ska till är det receptionen i huvudentrén ni ska anmäla er till när ni kommer till oss. Här får du hjälp och information kring besöket. Har ditt djur kräkningar, diarré eller kan vara bärare av smittsam sjukdom så ser vi gärna att ni lämnar ert djur i bilen eller utanför djursjukhuset medan ni ankomstregistrerar er i receptionen.

Akutmottagning

Södra Djursjukhuset har akutmottagningen öppen alla dagar året runt.
Vardagar är är akutmottagningen öppen 07:00-21:00, helgdagar 09:00-21:00.

Vid akuta fall ring 08-50528800 
Vi ser gärna att du ringer innan du kommer så vi kan förbereda din ankomst. Är det svårt att komma fram på telefonen och ditt djur är mycket akut sjukt ska du alltid åka in direkt.
När du ringer till oss angående ett sjukt djur är det bra om du kan förbereda svar på frågor vi ofta ställer. Läs mer här»

Södra Djursjukhuset tar ständigt emot akuta patienter och vi bedriver mycket avancerad akut- och intensivvård. På akutmottagningen prioriterar vi djuren enligt strikta medicinska kriterier. Om fler patienter befinner sig inom samma prioritetsgrupp bedöms de även inom gruppen. Djur med livshotande tillstånd tas om hand först!

 1. Mycket kritiskt. Patienten dör utan omedelbar vård. Dit hör hjärtstillestånd, medvetslöshet, kramper, svår blödning med mera.
 2. Kritiskt. Patienten behöver få vård inom 20 minuter. Dit hör svåra allergiska reaktioner, hög feber, förgiftning, instabila frakturer, ormbett, trauma med mera.
 3. Sjuk. Patienten behöver vård inom några timmar. Till exempel vid mindre allergiska reaktioner, skärsår utan stora blödningar, stabila frakturer, kräkning/diarré och liknande.
 4. Ej akut. Patienten behöver vård inom 24 timmar/alternativt ny tid kan bokas till lämplig avdelning. Dit hör mild kräkning/diarré, måttlig hälta, klofraktur, lättare hudsår med mera. Patientens tillstånd är stabilt.

Vi hoppas att djurägare med patienter inom kategori 3 och 4 har överseende med att kanske få vänta, om det plötsligt inkommer flera patienter av kategori 1 och 2.

Prisskillnader jourtid

Vi på Södra Djursjukhuset är stolta över att kunna ta emot sjuka djur året runt under såväl dagtid som kvällar och helger. En sak som man behöver känna till är att djursjukvården inte är subventionerad av staten, till skillnad från vård av människor. Den är till och med momsbelagd. Det innebär att det är djurägaren som står för hela kostnaden. Det är en prisskillnad om man kommer till oss akut på jourtid än under dagtid vardagar eftersom det kostar mer att tillhandahålla avancerad vård på kvällar och helger, där den enskilt största kostnaden är att ha kvalificerad personal på plats.
Se gärna våra konsultationsavgifter under Priser i menyn ovan.

Tidsbokning

Vi tar emot patienter för bokade besök alla vardagar. Vi erbjuder tidsbokning under både dag och kvällstid. Tidsbokning görs på telefon 08-50528800, vissa tjänster går även att boka via vår onlinebokning.

Att tänka på inför besöket

På Södra Djursjukhuset hjälper vi dig och ditt djur när det blir sjukt oavsett om det är akut eller inte. Du får träffa personal som är specialiserad och engagerad. Personalen finns till för att ni vid ert besök ska kunna känna er lugna, trygga och få all hjälp ni behöver.
Sjukhusets mål är att du ska känna ett stort förtroende för oss och vår kompetens.

Om du har många frågor underlättar det även för oss om du gör en lista på dessa och tar med till ert besök.
Nedan är viktiga saker att tänka på inför ert besök:

 • Lista gärna mediciner med styrka och dos samt eventuell överkänslighet.
 • Ta med vaccinationsintyg, försäkringsbevis och kontrollera ditt försäkringsskydd.
 • Ta med legitimation. Betalning sker med bank- eller kreditkort. Faktura via klarna finns även som alternativ.
 • Ge inte mat de närmaste timmarna före undersökning. Fri tillgång till vatten.
 • Inför operation – följ rekommendationerna du fått avseende fasta, bad etc. strikt.
 • Om ditt djur misstänks ha smittsam sjukdom, tex diarré, hosta eller klåda, låt djuret vara kvar utanför eller i bilen när du anmäler dig i receptionen.
 • Om ditt djur har symtom på ökad törst eller urinering – ta gärna med ett färskt urinprov. Mät gärna vattenintaget under 3 dagar inför ert besök så veterinären får kännedom om hur många milliliter ditt djur dricker under 24h.Mer information inför operationer finns här»
  Vid funderingar, vänligen kontakta oss på 08-50528800.

Avbokning/ombokning

Då vi har stor efterfrågan på tider till vår besöksmottagning ber vi våra kunder tänka på att om ni måste avboka/omboka er tid så önskar vi att ni gör det senast 24h före besöket för att undvika kostnad för uteblivet besök. Avbokning kan ske på telefon 08-50528800 kl 7 – 21 vardagar eller via e-post till avbokning.esd@evidensia.se

Uteblivet/sent avbokat debiteras med 50%.