Bilddiagnostik

Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Bild

Bilddiagnostik på Södra Djursjukhuset

Till veterinärer: vi läser av röntgen-, datortomografi- och MR-bilder! Gå till vår egna remissida i menyn för att läsa mer. KLICKA HÄR för exempel på avläst fall.

Röntgen
Vi har två röntgenlabb; ett för akuta patienter och ett för i första hand tidsbokade besök. Detta innebär kortare väntetider för dig som kund då vi kan arbeta mer effektivt och ha båda röntgenlabben igång samtidigt. Här erbjuds även HD/ED Röntgen med avläsning hos SKK samt Pennhip röntgen.

På operation har vi även så kallad genomlysning. Det är röntgen som ger en rörlig bild i realtid vilket underlättar vid många ortopediska ingrepp. Vi kan även få rörliga bilder på t ex andningsvägarna på vakna patienter för att t ex ställa diagnoser som trachealkollaps.

Datortomografi
På Södra djursjukhuset erbjuder vi utredning med datortomografi. Det är så kallad skiktröntgen vilket är mycket värdefullt bl a vid ortopediska sjukdomar och sjukdomar i andningsvägarna. Man kan även få en bild av insidan av skallen. Bilderna från undersökningen avläses av vår radiolog. Utlåtandet svaras ut till dig som djurägare på en telefontid med veterinären eller som remissvar till remitterande klinik beroende på vad som önskats.

Ultraljud
Vi har flera veterinärer, bland andra Sara Granström, Frida Westgren, Elin Reimegård, Christin Sjong Andersen och Madeleine Sandberg, som en stor del av sin arbetstid utför ultraljudsundersökningar.

 

Våra recensioner

johanna jorg

5

Otroligt fin personal och fick all hjälp som behövdes. Redan efter 10 min hade vi fått träffa ssk samt veterinären. Mediciner och allt iordning väldigt fort. Är imponerad och så glad över att min vovve inte kände sig minsta orolig alls. Guld värda!

Alexander Hirdman

5

Kom till akuten med våran Bulldogg sent på kvällen. Fick hjälp av en fantastisk veterinär som var både proffsig och varm. Hon fick besöket att kännas väldigt enkelt och som tur var hade inte våran hund en allvarlig skada så vi kunde snabbt åka hem igen.

Roland

5

Fantastiskt service och personal! Bra bemötande och lyhörda utifrån mitt ärende jag hade och fick bra råd om hur jag skulle ta hand om min katt efter undersökningar. Om det fanns fler än fem stjärnor skulle jag ge det, tack igen och rekommenderas stort till er som ska välja ett djursjukhus.

Katharina Emleton

5

Så tacksam för er och allt ni gjort och gör för vår Alice. Har aldrig tidigare blivit så fint bemött av någon veterinär tidigare. Ni är fantastiska!

Baserat på recensioner från Google

Djursjukhuset

 • Måndag
  07:00 - 21:00
 • Tisdag
  07:00 - 21:00
 • Onsdag
  07:00 - 21:00
 • Torsdag
  07:00 - 21:00
 • Fredag
  07:00 - 21:00
 • Lördag
  09:00 - 21:00
 • Söndag
  09:00 - 21:00
 • Medarbetare

  Klinikchef

  Klinikchef

  Matilda

  Hudmottagningen

  Matilda

  Djurvårdare

  Malin

  Malin

  Djurvårdare

  Linda

  Linda

  Djurvårdare

  Våra medarbetare

  Facebook inlägg