Bilddiagnostik på Södra Djursjukhuset

Bilddiagnostik på Södra Djursjukhuset

Välkommen till bilddiagnostik-avdelningen på Södra Djursjukhuset Kungens Kurva. Här erbjuder vi ditt djur röntgen eller ultraljud för att diagnostisera och komma fram till rätt behandling.

Idag: 07:00 ­- 22:00

Akut öppettider

Röntgen

Vi har två röntgenlabb; ett för akuta patienter och ett för i första hand tidsbokade besök. Detta innebär kortare väntetider för dig som kund då vi kan arbeta mer effektivt och ha båda röntgenlabben igång samtidigt. Här erbjuds även HD/ED Röntgen med avläsning hos SKK samt Pennhip röntgen.

På operation har vi även så kallad genomlysning. Det är röntgen som ger en rörlig bild i realtid vilket underlättar vid många ortopediska ingrepp. Vi kan även få rörliga bilder på t ex andningsvägarna på vakna patienter för att t ex ställa diagnoser som trachealkollaps.

Datortomografi

På Södra djursjukhuset erbjuder vi utredning med datortomografi. Det är så kallad skiktröntgen vilket är mycket värdefullt bl a vid ortopediska sjukdomar och sjukdomar i andningsvägarna. Man kan även få en bild av insidan av skallen. Bilderna från undersökningen avläses av vår radiolog. Utlåtandet svaras ut till dig som djurägare på en telefontid med veterinären eller som remissvar till remitterande klinik beroende på vad som önskats.

Ultraljud

Vi har flera veterinärer, bland andra Sara, Frida, Elin, Christin och Madeleine, som en stor del av sin arbetstid utför ultraljudsundersökningar.


Till veterinärer

Vi läser av röntgen-, datortomografi- och MR-bilder! Gå till vår egna remissida i menyn för att läsa mer.

 

Våra recensioner

Susanne Jakobsson

5

Torsdagen opererades vår Berner Sennen Noah akut. En uppäten strumpa hade börjat strypa blodtillförsel i tarm och låg även i mage. Noah var mycket sjuk och hade dessutom ont. Jag vill tacka alla inblandade för all den hjälp vi fick av såväl Noah som en rädd matte. Noah har nu varit hemma i fyra dagar och verkar må bra med den behandling han får i hemmet. Ni är alla guld värda och jag riktar mitt varmaste tack för att ni räddade vår bernerBjörn, Susanne

Ola Mattsson

5

Ett väldigt fint och värdigt bemötande i en supersvår och känslomässigt jobbig situation. Nu hoppas vi och tror att det ska gå bra.

Erica Svejderud

5

Alla besök hos Evidensia Södra har varit jättebra för oss. Otroliga veterinärer, väldigt respektfulla och fina mot min stundtals människoskygga och osäkra gatuhund. Dom tar sig tid och bryr sig genuint. Leg. veterinär Samuel Jakobsson fann smärtpunkterna som ingen annan veterinär på andra kliniker kunnat lokalisera. Rekommenderar allra starkast leg. fysioterapeut Anna Abarca som är väldigt bra och kunnig och har fått min blygerhund Sam att älska att åka till sjukhuset. Hon vann hans tillit och kärlek på nolltid. Tack till dig! Enda minuset är priserna, tyvärr. Men för den vård och omsorg min hund får så känns det värt varenda krona.

I Öhman

5

Senaste dagarna har vi haft kontakt med Evidensia i Kungens kurva på grund av e av våra katter var sjuk. Vi fick bra hjälp på djursjukhuset. Veterinärerna varit både duktiga och snälla. Tyvärr var vi tvungen att ta svåraste beslutet kring ett älskad husdjur och han fick somna in i vårt sällskap. Vi vill passar på att tackar alla på djursjukhuset för deras hjälp i våra svåra stunder!

Baserat på recensioner från Google

Djursjukhuset

 • Måndag
  07:00 ­- 22:00
 • Tisdag
  07:00 ­- 22:00
 • Onsdag
  07:00 ­- 22:00
 • Torsdag
  07:00 ­- 22:00
 • Fredag
  07:00 ­- 22:00
 • Lördag
  09:00 ­- 22:00
 • Söndag
  09:00 ­- 22:00

Facebook inlägg