Ögonmottagningen på Södra Djursjukhuset

Ögonmottagningen på Södra Djursjukhuset

Välkommen in på ögonmottagningen på Södra Djursjukhuset Kungens Kurva. Här kan ditt djur få hjälp med undersökningar, utredningar och behandlingar av de flesta ögonbesvär.

Idag: 07:00 ­- 22:00

Akut öppettider

Ögonlysning på Södra Djursjukhuset

Vårt team
Sophie, Anestis och Elin är legitimerade veterinärer med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. De är alla auktoriserade ögonlysare vilket innebär speciell utbildning i att diagnostisera ärftliga ögonsjukdomar hos hund och katt. Vi erbjuder tider för ögonlysning de flesta vardagar och bokning sker via telefon 08-505 288 00. Till ögonmottagningen är du också välkommen med din hund eller katt för andra ögonrelaterade besvär. Är ärendet akut ber vi dig att om möjligt ringa först.

Att utbilda sig till auktoriserad ögonlysare
Sveriges Veterinärsällskap (SVS) auktoriserar veterinärer att avgöra om hundar och har ögondefekter som kan nedärvas, ett viktigt led i vissas rasers avelsprogram inom Svenska Kennelklubben (SKK) och Sveriges Kattklubbars Riksförbund (SVERAK). Utbildningen innebär att man måste lysa minst 1000 hundar och katter tillsammans med handledare, varav 200 tillsammans med en mycket högt utbildad ögonspecialist (”Diplomate”) varav det endast finns några få i landet. 100 st av djuren ska ha specifika, ovanliga tillstånd. Kandidaterna och de auktoriserade ögonlysarna deltar två gånger per år i obligatoriska möten för synkronisering och diskussioner om nya rön. Utbildningen samordnas mellan de nordiska länderna och avslutas med svåra praktiska och teoretiska prov. För de flesta tar det 5 – 10 år att bli godkänd.

Våra recensioner

5

Så snälla och hjälpsamma!

5

Senaste dagarna har vi haft kontakt med Evidensia i Kungens kurva på grund av e av våra katter var sjuk. Vi fick bra hjälp på djursjukhuset. Veterinärerna varit både duktiga och snälla. Tyvärr var vi tvungen att ta svåraste beslutet kring ett älskad husdjur och han fick somna in i vårt sällskap. Vi vill passar på att tackar alla på djursjukhuset för deras hjälp i våra svåra stunder!

5

Torsdagen opererades vår Berner Sennen Noah akut. En uppäten strumpa hade börjat strypa blodtillförsel i tarm och låg även i mage. Noah var mycket sjuk och hade dessutom ont. Jag vill tacka alla inblandade för all den hjälp vi fick av såväl Noah som en rädd matte. Noah har nu varit hemma i fyra dagar och verkar må bra med den behandling han får i hemmet. Ni är alla guld värda och jag riktar mitt varmaste tack för att ni räddade vår bernerBjörn, Susanne

4

Fick fint bemötande. Inga långa väntetider, när vi kom in med skadat öga på hunden. Var alltid trevlig och professionell personal. Inget krångel vid återbesöken heller.

Baserat på recensioner från Google

Djursjukhuset

 • Måndag
  07:00 ­- 22:00
 • Tisdag
  07:00 ­- 22:00
 • Onsdag
  07:00 ­- 22:00
 • Torsdag
  07:00 ­- 22:00
 • Fredag
  07:00 ­- 22:00
 • Lördag
  09:00 ­- 22:00
 • Söndag
  09:00 ­- 22:00

Facebook inlägg