Ögonavdelningen, Södra Djursjukhuset

Ögonavdelningen på Södra Djursjukhuset

Idag: 07:00 - 22:00

Akut öppettider

Telefontid: Vardagar 06:00 - 22:00 | Helger 09:00 - 21:00

Ögonlysning på Södra Djursjukhuset

Vårt team
Sophie, Anestis och Elin är legitimerade veterinärer med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. De är alla auktoriserade ögonlysare vilket innebär speciell utbildning i att diagnostisera ärftliga ögonsjukdomar hos hund och katt. Vi erbjuder tider för ögonlysning de flesta vardagar och bokning sker via telefon 08-505 288 00. Till ögonmottagningen är du också välkommen med din hund eller katt för andra ögonrelaterade besvär. Är ärendet akut ber vi dig att om möjligt ringa först.

Att utbilda sig till auktoriserad ögonlysare
Sveriges Veterinärsällskap (SVS) auktoriserar veterinärer att avgöra om hundar och har ögondefekter som kan nedärvas, ett viktigt led i vissas rasers avelsprogram inom Svenska Kennelklubben (SKK) och Sveriges Kattklubbars Riksförbund (SVERAK). Utbildningen innebär att man måste lysa minst 1000 hundar och katter tillsammans med handledare, varav 200 tillsammans med en mycket högt utbildad ögonspecialist (”Diplomate”) varav det endast finns några få i landet. 100 st av djuren ska ha specifika, ovanliga tillstånd. Kandidaterna och de auktoriserade ögonlysarna deltar två gånger per år i obligatoriska möten för synkronisering och diskussioner om nya rön. Utbildningen samordnas mellan de nordiska länderna och avslutas med svåra praktiska och teoretiska prov. För de flesta tar det 5 – 10 år att bli godkänd.

Våra recensioner

Pernilla Nord

5

Vi kom in Måndag den 10.10.22 på e.m med vår älskade hund (yorkshireterrier) pga livmodersinflammation som visade sig hade spräckt. Det blev många timmar av oro och ingen sömn men vi fick hämta hem henne redan vid lunchtid dagen efter. Lyckan är fantastisk och det känns som att vi vunnit högsta vinsten på lotto! Stort TACK till personalen som tog emot oss så fint och alla ni som vårdade och opererade henne! Ni räddade livet på vår älskade Tyra! 🐾♥️🙏🏼 Evigt tacksamma! ♥️

John Malmgren

4

Jag har varit här två gånger. En för sjukdom hos katt och en för avlivning. Avlivning gick väldigt bra upplever jag då det var tydligt från början kring administration etc. Allt gick snabbt och värdigt. Jag är mycket nöjd med det. Femstjärnigt. Sjukdom tycker jag var jobbigt. Mycket kopplat till hur, vad och när försäkringsbolaget täcker kostnaderna. Att inte försäkringsbolaget och Evidensia kan ha ett närmare samarbete tycker jag är konstigt. Undersökningar skedde i sekvenser vilket gjorde att det blev över lång tid. Katten sövdes för röntgen men då gjordes inte kontroll i öronen som man först försökte göra utan att söva redan från början och när jag frågade om det ville man söva på nytt. Helheten av sjukdomsbesöket upplevde jag tyvärr som en affärsuppgörelse. Trestjärnigt.

carina björkman

5

Fantastisk personal Kände mig för första gången mig lugn att lämna min hund kvar över natten Förklarande veterinär vid lämnade och en otroligt kunnig tjej som hade svar på alla våra frågor när vi hämtade vårat allt. Trots milen dit från Västerås så var det värt resan /från Ozzy med familj nyår 2022

Johanna

5

Vi åkte in akut under helgen, blev väldigt bra bemötta och de tog kattens behov på största allvar! Ordentlig veterinär som gav oss all information vi behövde. Extra plus för en liten goodiebag till kissen när vi åkte därifrån!

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Telefontid: Vardagar 06:00 - 22:00 | Helger 09:00 - 21:00

Helgdagar och andra öppettider

Djursjukhuset

 • Måndag
  07:00 - 22:00
 • Tisdag
  07:00 - 22:00
 • Onsdag
  07:00 - 22:00
 • Torsdag
  07:00 - 22:00
 • Fredag
  07:00 - 22:00
 • Lördag
  09:00 - 21:00
 • Söndag
  09:00 - 21:00
 • Facebook inlägg