Ögon

Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Ögon

Ögonlysning på Södra Djursjukhuset

Vårt team
Sophie Gäfvert och Anestis Simeonidis är legitimerade veterinärer med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. De är båda auktoriserade ögonlysare vilket innebär speciell utbildning i att diagnostisera ärftliga ögonsjukdomar hos hund och katt. Vi erbjuder tider för ögonlysning de flesta vardagar och bokning sker via telefon 08-505 288 00. Till ögonmottagningen är du också välkommen med din hund eller katt för andra ögonrelaterade besvär. Är ärendet akut ber vi dig att om möjligt ringa först.
Även leg veterinär Elin Reepalu är under utbildning inom ögonsjukdomar.

Att utbilda sig till auktoriserad ögonlysare
Sveriges Veterinärsällskap (SVS) auktoriserar veterinärer att avgöra om hundar och har ögondefekter som kan nedärvas, ett viktigt led i vissas rasers avelsprogram inom Svenska Kennelklubben (SKK) och Sveriges Kattklubbars Riksförbund (SVERAK). Utbildningen innebär att man måste lysa minst 1000 hundar och katter tillsammans med handledare, varav 200 tillsammans med en mycket högt utbildad ögonspecialist (”Diplomate”) varav det endast finns några få i landet. 100 st av djuren ska ha specifika, ovanliga tillstånd. Kandidaterna och de auktoriserade ögonlysarna deltar två gånger per år i obligatoriska möten för synkronisering och diskussioner om nya rön. Utbildningen samordnas mellan de nordiska länderna och avslutas med svåra praktiska och teoretiska prov. För de flesta tar det 5 – 10 år att bli godkänd.

Våra recensioner

johanna jorg

5

Otroligt fin personal och fick all hjälp som behövdes. Redan efter 10 min hade vi fått träffa ssk samt veterinären. Mediciner och allt iordning väldigt fort. Är imponerad och så glad över att min vovve inte kände sig minsta orolig alls. Guld värda!

Alexander Hirdman

5

Kom till akuten med våran Bulldogg sent på kvällen. Fick hjälp av en fantastisk veterinär som var både proffsig och varm. Hon fick besöket att kännas väldigt enkelt och som tur var hade inte våran hund en allvarlig skada så vi kunde snabbt åka hem igen.

Roland

5

Fantastiskt service och personal! Bra bemötande och lyhörda utifrån mitt ärende jag hade och fick bra råd om hur jag skulle ta hand om min katt efter undersökningar. Om det fanns fler än fem stjärnor skulle jag ge det, tack igen och rekommenderas stort till er som ska välja ett djursjukhus.

Katharina Emleton

5

Så tacksam för er och allt ni gjort och gör för vår Alice. Har aldrig tidigare blivit så fint bemött av någon veterinär tidigare. Ni är fantastiska!

Baserat på recensioner från Google

Djursjukhuset

 • Måndag
  07:00 - 21:00
 • Tisdag
  07:00 - 21:00
 • Onsdag
  07:00 - 21:00
 • Torsdag
  07:00 - 21:00
 • Fredag
  07:00 - 21:00
 • Lördag
  09:00 - 21:00
 • Söndag
  09:00 - 21:00
 • Medarbetare

  Klinikchef

  Klinikchef

  Matilda

  Hudmottagningen

  Matilda

  Djurvårdare

  Malin

  Malin

  Djurvårdare

  Linda

  Linda

  Djurvårdare

  Våra medarbetare

  Facebook inlägg