Neurologi Hund Katt Södra Djursjukhuset

Neurologi Södra Djursjukhuset

Utredning och behandling av sjukdomar i hjärnan, ryggmärgen, perifera nerver och muskulatur.

Sjukdomar i nervsystemet kan ge upphov till många olika symptom, exempelvis kramper, ryggsmärta, vinglighet och svaghet. Vid misstanke om sjukdom i nervsystemet är ni välkomna att boka en tid till neurologimottagningen på Evidensia Södra Djursjukhuset.

Idag: 09:00 ­- 22:00

Akut öppettider

Telefontid: Vardagar 06:00 - 22:00 | Helger 09:00 - 22:00

Neurologiavdelningen Södra Djursjukhuset

Så går det till

Vid besöket kommer en noggrann sjukdomshistoria och neurologisk undersökning av ditt djur att genomföras. Detta syftar till att avgöra om djuret lider av en neurologisk sjukdom och i vilken del av nervsystemet sjukdomen sitter, man får också en idé om vilka olika sjukdomar hunden eller katten kan lida av. 

För att leta närmare orsak till problematiken krävs ofta vidare diagnostik, exempelvis blodprov, magnetkameraundersökning, datortomografiundersökning och/eller ryggmärgsvätskeprov. 

Vissa neurologiska sjukdomar läker av sig själva med tiden, en del behöver medicinsk behandling och några behöver kirurgi. Vid allvarliga tillstånd där kurerande behandling inte bedöms möjlig prioriteras alltid djurens välbefinnande, ofta kan understödjande behandling leda till god livskvalitét under en kortare eller längre tid.

Målet för varje patient som besöker vår neurologiavdelning är att skräddarsy utredning och behandling för varje individ beroende på förutsättningarna för just din hund eller katt. 


Boka tid

För att boka tid, kontakta oss på 08-505 288 00 eller remiss.esd@evidensia.se


Inför besöket

 • Tänk igenom när problemen började och hur symtomen har utvecklats, anteckna gärna och ta med dessa anteckningar till besöket.
 • Filma gärna ditt djur när det uppvisar symtom och ta med filmerna till besöket. 
 • Informera vid bokning om ni besökt annan veterinär tidigare för aktuellt problem, då kan vi beställa en journalkopia från aktuell veterinär. 
 • Ge ingen mat åtta timmar innan besöket om ingen annan information ges vid bokning, vatten får ges fram till besöket.

Hjärtligt välkomna till oss!


Våra recensioner

Erica Svejderud

5

Alla besök hos Evidensia Södra har varit jättebra för oss. Otroliga veterinärer, väldigt respektfulla och fina mot min stundtals människoskygga och osäkra gatuhund. Dom tar sig tid och bryr sig genuint. Leg. veterinär Samuel Jakobsson fann smärtpunkterna som ingen annan veterinär på andra kliniker kunnat lokalisera. Rekommenderar allra starkast leg. fysioterapeut Anna Abarca som är väldigt bra och kunnig och har fått min blygerhund Sam att älska att åka till sjukhuset. Hon vann hans tillit och kärlek på nolltid. Tack till dig! Enda minuset är priserna, tyvärr. Men för den vård och omsorg min hund får så känns det värt varenda krona.

Sofia Taraldsson

5

Hade jag kunnat ge er fler än 5 stjärnor så hade ni fått det. Är evigt tacksam för er hjälp, oavsett om det varit via telefon eller på plats. Alla jag har pratat med under året har varit så otroligt snälla, omtänksamma, kunniga och fått både mig, min familj och mitt lilla hjärta att känna oss lugna och trygga. I veckan var min älskade katt tvungen att somna in och ni var så professionella, han var inte alls nervös eller orolig❤️ Det märks tydligt att ni älskar ert jobb. Evigt tacksam för varenda en av er på Evidensia södra. Kommer aldrig åka till en annan veterinär. Rekommenderar starkt!

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Telefontid: Vardagar 06:00 - 22:00 | Helger 09:00 - 22:00

Helgdagar och andra öppettider

Djursjukhuset

 • Måndag
  07:00 ­- 22:00
 • Tisdag
  07:00 ­- 22:00
 • Onsdag
  07:00 ­- 22:00
 • Torsdag
  07:00 ­- 22:00
 • Fredag
  07:00 ­- 22:00
 • Lördag
  09:00 ­- 22:00
 • Söndag
  09:00 ­- 22:00

Facebook inlägg