Neurologi Hund Katt Södra Djursjukhuset

Neurologiavdelningen på Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Välkommen till neurologiavdelningen på Södra Djursjukhuset Kungens Kurva. Här utreder och behandlar vi sjukdomar i hjärna, ryggmärg och centrala nervsystemet hos hund och katt. 

Idag: 07:00 ­- 22:00

Akut öppettider

Telefontid: 
Vardagar 07:00-22:00 | Helger 09:00-22:00

Neurologi – sjukdomar i nervsystemet

Patienter med neurologiska sjukdomar har ofta dramatiska symptom som till exempel epileptiska anfall, förlamningar, balanssvårigheter och ryckiga ögonrörelser. Det är därför viktigt att dessa hundar och katter tas om hand av veterinärer och djursjukskötare med specialutbildning inom neurologi. 

Även om många av fallen har allvarliga symptom vid första anblick så kan många av dessa fall ha en god prognos efter korrekt hantering. 

Vi finns här för dig som djurägare men också dig som remittent som önskar hjälp med specifika fall.

Vanliga symptom/ Sjukdomstillstånd

Många djur som kommer till neurologiavdelningen har visat tecken på följande symptom:

  • Kramper och anfall
  • Förlamning
  • Akut smärta från ryggen
  • Balansrubbning
  • Epilepsi
  • Diskbråck
  • Onormalt rörelsemönster
  • Onormalt/avvikande beteende
  • Dövhet

Hur går en utredning på neurologiavdelningen till?

Vid besöket kommer en noggrann sjukdomshistoria och neurologisk undersökning av ditt djur att genomföras. Detta syftar till att avgöra om ditt djur lider av en neurologisk sjukdom och i vilken del av nervsystemet sjukdomen sitter. Man får också en idé om vilka olika sjukdomar ditt djur kan lida av.

För att leta närmare orsak till problematiken krävs ofta vidare diagnostik, exempelvis blodprov, magnetkameraundersökning, datortomografiundersökning och/eller ryggmärgsvätskeprov.

Vissa neurologiska sjukdomar läker av sig själva med tiden, en del behöver medicinsk behandling och några behöver kirurgi. Vid allvarliga tillstånd där kurerande behandling inte bedöms möjlig prioriteras alltid djurens välbefinnande, ofta kan understödjande behandling leda till god livskvalité under en kortare eller längre tid.

Målet för varje patient som besöker vår neurologiavdelning är att skräddarsy utredning och behandling för varje individ efter förutsättningarna för just din hund eller katt.

Inför ditt djurs utredning

  • Tänk igenom när problemen började och hur symptomen har utvecklats, anteckna gärna och ta med dessa anteckningar till besöket
  • Filma gärna ditt djur när det uppvisar symtom och ta med filmerna till besöket.
  • Informera vid bokning om ni besökt annan veterinär tidigare för samma problem, då kan vi beställa en journalkopia.
  • Ge ingen mat 8 timmar innan besöket om ingen annan information ges vid bokning. Vatten får ges fram till besöket.

Vi som jobbar på neurologimottagningen

På neurologiavdelningen arbetar veterinärer och djursjukskötare som är specialutbildade inom neurologi. De lägger ner stort engagemang i ditt djurs välmående och tillfriskande.

Boka en tid

Du bokar tid till oss på neurologiavdelningen via receptionen eller telefon.

08-505 288 00

Remittera till oss

Vi tar emot samtliga typer av remisser av neurologiska fall hos hund och katt.

08-505 288 00

remiss.esd@evidensia.se

Våra recensioner

5

Otroligt hjälpsamma och kompetenta. Tog hem min maine coon kattunge och fick åka akut med honom innan en vecka ens gått. Som de kämpat med min kattunge och mottagit oss, han har träffat specialister och olika veterinärer, alla så empatiska o kompetenta.

5

NEJ, NEJ och åter NEJ!!!Brist på empati. Rädsla för regelverk och polis. En katt fylld med psykotropa ämnen för att inte orsaka problem. Efter ett och ett halvt dygn på kliniken var katten extremt stressad på grund av ensamhet och tvångsmatning. Diagnosen ställs på ett sätt som är tänkt att skrämma ägaren och uppmuntra denne att lämna husdjuret på sjukhuset eller avlidna det - det finns inget annat alternativ hos dem!!! Endast PENGARNA som räknas!Undvik denna plats till varje pris!!!Betyget baseras på genomsnittet efter att ha besöket den underbara kardiologen KARIN KRISTRÖM – ängel och tröstare. Efter skräcken som vi hade upplevt dagen innan med vår katt visade sig Hon vara en underbar, empatisk djurvän från vilken vi fick tillförlitlig information (avsevärt annorlunda än dem som tidigare, skrämmande läkare gav oss) och rekommendationer. 100 STJÄRNOR och ett stort hjärta för henne <3

5

Tack för att ni tog hand om Serenety Lady.❤️. Tack för uppdateringarna på hur hon mådde och vad ni gjorde för att hon skulle bli bättre.

5

En otroligt stor eloge till detta djursjukhus som igår, den 11 September tog emot oss panikslagna hundägare med sådan proffsighet, snabbhet och medkänsla.Vi kom akut in till djursjukhuset då vår hund fått komplikationer efter en operation på en mindre klinik.Vår hund fick kramper/EP anfall efter sin operation och den mindre kliniken sa att VI som hundägare fick komma och hämta hunden och själva köra vår sjukt krampande hund till ett större djursjukhus, HELT ÅT HELVETE kan jag tycka, att vi som hundägare ska göra deras jobb att köra en krampande hund som behöver vård och deras mediciner.Men vi ringer till Södra Djursjukhuset när vi är 3 minuter ifrån dom och säger att vi kommer in med en akut krampande hund.När vi kommer fram, så står dom i dörren, ser oss och kommer springande ut med bår och de lyfter ut henne ur vår bil och fort tar de sig in på ett rum och får i henne mediciner så kramperna avtar. Grymt jobb av personalen!Nu ligger vår hund på intensivvårdsavdelningen och vi väntar på om hon ska överleva eller inte.

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Telefontid: 
Vardagar 07:00-22:00 | Helger 09:00-22:00
Helgdagar och andra öppettider

Djursjukhuset

  • Måndag
    07:00 ­- 22:00
  • Tisdag
    07:00 ­- 22:00
  • Onsdag
    07:00 ­- 22:00
  • Torsdag
    07:00 ­- 22:00
  • Fredag
    07:00 ­- 22:00
  • Lördag
    09:00 ­- 22:00
  • Söndag
    09:00 ­- 22:00

Facebook inlägg