Fästingrecept 95 kr direkt i mobilen, ladda ner Evidensia-appen.
Neurologi Hund Katt Södra Djursjukhuset

Neurologi Södra Djursjukhuset

Utredning och behandling av sjukdomar i hjärnan, ryggmärgen, perifera nerver och muskulatur.

Sjukdomar i nervsystemet kan ge upphov till många olika symptom, exempelvis kramper, ryggsmärta, vinglighet och svaghet. Vid misstanke om sjukdom i nervsystemet är ni välkomna att boka en tid till neurologimottagningen på Evidensia Södra Djursjukhuset.

Neurologiavdelningen Södra Djursjukhuset

Så går det till

Vid besöket kommer en noggrann sjukdomshistoria och neurologisk undersökning av ditt djur att genomföras. Detta syftar till att avgöra om djuret lider av en neurologisk sjukdom och i vilken del av nervsystemet sjukdomen sitter, man får också en idé om vilka olika sjukdomar hunden eller katten kan lida av. 

För att leta närmare orsak till problematiken krävs ofta vidare diagnostik, exempelvis blodprov, magnetkameraundersökning, datortomografiundersökning och/eller ryggmärgsvätskeprov. 

Vissa neurologiska sjukdomar läker av sig själva med tiden, en del behöver medicinsk behandling och några behöver kirurgi. Vid allvarliga tillstånd där kurerande behandling inte bedöms möjlig prioriteras alltid djurens välbefinnande, ofta kan understödjande behandling leda till god livskvalitét under en kortare eller längre tid.

Målet för varje patient som besöker vår neurologiavdelning är att skräddarsy utredning och behandling för varje individ beroende på förutsättningarna för just din hund eller katt. 


Boka tid

För att boka tid, kontakta oss på 08-505 288 00 eller remiss.esd@evidensia.se


Inför besöket

 • Tänk igenom när problemen började och hur symtomen har utvecklats, anteckna gärna och ta med dessa anteckningar till besöket.
 • Filma gärna ditt djur när det uppvisar symtom och ta med filmerna till besöket. 
 • Informera vid bokning om ni besökt annan veterinär tidigare för aktuellt problem, då kan vi beställa en journalkopia från aktuell veterinär. 
 • Ge ingen mat åtta timmar innan besöket om ingen annan information ges vid bokning, vatten får ges fram till besöket.

Hjärtligt välkomna till oss!


Våra recensioner

Pernilla Nord

5

Vi kom in Måndag den 10.10.22 på e.m med vår älskade hund (yorkshireterrier) pga livmodersinflammation som visade sig hade spräckt. Det blev många timmar av oro och ingen sömn men vi fick hämta hem henne redan vid lunchtid dagen efter. Lyckan är fantastisk och det känns som att vi vunnit högsta vinsten på lotto! Stort TACK till personalen som tog emot oss så fint och alla ni som vårdade och opererade henne! Ni räddade livet på vår älskade Tyra! 🐾♥️🙏🏼 Evigt tacksamma! ♥️

John Malmgren

4

Jag har varit här två gånger. En för sjukdom hos katt och en för avlivning. Avlivning gick väldigt bra upplever jag då det var tydligt från början kring administration etc. Allt gick snabbt och värdigt. Jag är mycket nöjd med det. Femstjärnigt. Sjukdom tycker jag var jobbigt. Mycket kopplat till hur, vad och när försäkringsbolaget täcker kostnaderna. Att inte försäkringsbolaget och Evidensia kan ha ett närmare samarbete tycker jag är konstigt. Undersökningar skedde i sekvenser vilket gjorde att det blev över lång tid. Katten sövdes för röntgen men då gjordes inte kontroll i öronen som man först försökte göra utan att söva redan från början och när jag frågade om det ville man söva på nytt. Helheten av sjukdomsbesöket upplevde jag tyvärr som en affärsuppgörelse. Trestjärnigt.

Gerdan Malm

5

Åkte in akut för 1 v sen. En av mina katter var så fruktansvärt sjuk. Jag fick bara vänta 5 min och så fick jag träffa veterinären. Helt underbar. Det blev ultraljud på magen. Han hade pankreatit. Jag har hämtat hem honom idag. Fick alla mediciner med mig hem så jag behöver inte gå på apoteket. Underbar och fin personal som verkligen älskar djur. Dyrt som tusan men jag har bra försäkring. Han låg inne 1 vecka. Fick komma dit och besöka honom också. Går alltid dit med mina djur och har alltid blivit bra benött.

carina björkman

5

Fantastisk personal Kände mig för första gången mig lugn att lämna min hund kvar över natten Förklarande veterinär vid lämnade och en otroligt kunnig tjej som hade svar på alla våra frågor när vi hämtade vårat allt. Trots milen dit från Västerås så var det värt resan /från Ozzy med familj nyår 2022

Baserat på recensioner från Google

Djursjukhuset

 • Måndag
  07:00 - 22:00
 • Tisdag
  07:00 - 22:00
 • Onsdag
  07:00 - 22:00
 • Torsdag
  07:00 - 22:00
 • Fredag
  07:00 - 22:00
 • Lördag
  09:00 - 21:00
 • Söndag
  09:00 - 21:00
 • Facebook inlägg