Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Idag: 09:00–21:00

Medicinska utredningar på Södra Djursjukhuset

Hundar och katter kan drabbas av olika sjukdomar som yttrar sig i form av till exempel kronisk kräkning och diarré, hosta, ökad törst, urinträngningar, trötthet och kramper. Utredning av dessa symptom brukar ofta innebära klinisk undersökning, någon form av bilddiagnostik (röntgen eller ultraljud), blodprov och urinprov. Blodtrycksmätning, EKG, cellprovsundersökningar med mera är också vanliga inslag i medicinska utredningar. Vi har flera veterinärer med fördjupade kunskaper i internmedicin som gärna vill hjälpa dig och ditt djur fram till diagnos och behandling. Tillsammans har vi lång erfarenhet av behandling av till exempel kroniska magtarminflammationer, diabetes och astma för att nämna några sjukdomar.

Kronisk klåda och återkommande öroninflammationer är vanliga hudsymptom hos allergiska hundar och katter. De får träffa våra veterinärer med fördjupade kunskaper i dermatologi. En hudutredning innebär ofta provtagning från öron och hud, eliminationsdiet och allergitest.

Vår bilddiagnostiska avdelning är mycket värdefull i diagnostiken av olika sjukdomstillstånd. Röntgen, ultraljud och datortomografi används vid olika indikationer och vi kan ofta erbjuda tid i nära anslutning till besöket på djursjukhuset.

Du bokar tid via tidsbokningen på 08 – 505 288 00

Läs mer om symptom och sjukdomar i Djurvårdguiden.