Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Våra hjärtan klappar för djuren & deras bästa

Idag: Öppet dygnet runt

Välkommen till Specialistdjursjukhuset Helsingborg. Vårt fokus är omsorg och omtanke för varje djur och varje situation. Vår position inom svensk djursjukvård gör att många av våra patienter kommer långväga för att få hjälp. På vår smådjursklinik har vi både den erfarenhet och kompetens som krävs för att ge hundar, katter och andra mindre sällskapsdjur bästa tänkbara vård.

Vi arbetar ständigt för att utveckla våra metoder för medicinska utredningar, operationer och rehabilitering. Även om mycket av det vi gör handlar om kvalificerad djursjukvård har vi också ett stort engagemang för att kunna hjälpa till vid enklare medicinska problem och friskvård. Läs gärna mer i vår broschyr på länken nedan.

https://evidensia.se/klinik/evidensia-specialistdjursjukhuset-helsingborg/

Vi finns här för dig dygnet runt, året om!

Cat Friendly Clinic

Idag firar vi att vi blivit godkända som Cat Friendly Clinic. Det innebär att vi gjort vår klinik mer kattvänlig. I receptionen har katterna ett eget väntrum med hyllor och filtar som man kan låna för att täcka över buren. Om katten behöver stanna över natten för vård bor de på kattavdelningen som ligger separat från alla andra djur. Där är en lugn miljö med stora burar som har bekväma sängar och plats för katten att gömma sig. Detta firar vi kl 14 med att klippa bandet till kattväntrummet och erbjuder 20% rabatt på (ord.priser) kattillbehör i butiken.

Tandkväll

Kom och lyssna på vår tandläkare Linn Wikhamre som pratar om hur man sköter hundens och kattens munhälsa.
Vi bjuder på fika och goodiebags. Vi ber er att låta djuren stanna hemma denna kväll. Föreläsningen är kostnadsfri.
Anmäl er via mail till djuragarekvall.djursjukhusethbg@evidensia.se senast den 19/3.

Välkomna!

Se mer om evenemanget på Facebook

Den allergiska hunden

Kom och lyssna på vårt hudteam med veterinär Lina Jerrebo i spetsen. De kommer att prata om orsaker, symptom, behandling och sanningar och myter.
Vi bjuder på fika och goodiebags. Anmäl dig till djuragarekvall.djursjukhusethbg@evidensia.se senast den 9/4.Välkomna!

Se evenemanget på Facebook

Salmonella hos katt

I Uppsala och Stockholmsregionen har det konstaterats många fler fall av salmonella hos katt än det brukar vid denna tiden på året. Här har vi än så länge bara sett enstaka fall. Hör vår veterinär Linda Toresson bli intervjuad av Radio P4 Malmöhus om salmonella hos katt.

Lyssna på intervjun här

Massagekurs

För er som missat de andra datumarna så kör vi en gång till. Välkomna till vår praktiska massagekurs för hemmabruk. Kursen pågår i ca 2 timmar, kursmaterial och fika ingår.
Pris 400:-
OBS begränsat antal platser, först till kvarn gäller.
Samling i receptionen, ta med en filt som din hund kan ligga på.
Anmäl dig på djuragarekvall.djursjukhusethbg@evidensia.se senast den 12/3.

Välkommen!

Mer info

Akutmottagning

Vi har alltid öppet dygnet runt, året om. Akutteamet arbetar kontinuerligt med att prioritera fallen, utföra undersökningar och behandlingar samt vid behov även utföra akuta operationer.

Läs mer

Vårt trubbnosteam

Det är inte alla hundar med kort nos som har problem med andningen men det är ett vanligt problem. Hör gärna av er om ni har frågor eller undrar om er hund kan lida av brakycefalt syndrom. Vi finns här som stöd och för att förbättra din hunds och din egen livskvalitet.

Läs mer