Vi finns här för er dygnet runt! Ni når oss på 042 - 16 80 00

Laboratoriet på Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Laboratoriet på Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Hos oss finns ett av Sveriges största veterinärmedicinska laboratorium. Här arbetar legitimerade biomedicinska analytiker med lång erfarenhet av veterinärmedicinsk diagnostik.

Laboratoriet

Vi har ett av Sveriges största veterinärmedicinska laboratorium och tar emot ca. 80 000 prover från kliniker runt om i Sverige varje år.

Hos oss arbetar legitimerade biomedicinska analytiker (BMA) med lång erfarenhet av veterinärmedicinsk diagnostik. Med hjälp av avancerad teknisk utrustning kan de säkerställa högsta möjliga kvalité på provsvaren.


Vi gör analyser av bland annat

 • blodprov, urinprov och avföringsprov från många olika djurslag.
 • även bakteriologiska undersökningar med resistensbestämning. Detta är av stor vikt idag när bakteriers resistens mot antibiotika är ett ökande globalt bekymmer.
 • cytologiska undersökningar, där biologiskt material och olika vätskor undersöks. Prover tas från till exempel tumörer, öron, kroppsvätskor och hud.

Sedan starten av vår onkologiverksamhet har antalet patienter och därmed cytologiska prover ökat markant. Till oss remitteras många patienter, som generellt är svåra fall, som kräver stor kunskap och säkerhet i diagnostiken, vilket våra biomedicinska analytiker (BMA) är en viktig del av.


Laboratoriet Specialistdjursjukhuset Helsingborg


Våra recensioner

4

Recension efter besök hos Lina Nowak.Är väldigt nöjd med bemötande vid undersökning och att Lina var lyhörd mot min hund, berömde och lyfte känslan i rummet.Helhetstänkande av besöket är dock lägre. Jag uppskattar när djurvårdare hälsar på mina hundar, säger att de är "bäst i världen" typ....Nä men ni förstår vad jag menar- jag vill att de SER min hund!! Jag har lagt otaliga timmar på frivillig hantering för att veterinärbesök ska gå snabbt och smidigt för hund och personal och främst för att det ska vara minsta möjliga lidande och obehag för hunden.Visa att ni uppskattar det!! Lyft ägare och hund och uppmuntra till ännu mer övning vettja!Jag hade bett att få vara med på sedering. Inget ont om tjejen som kom och fixade det men jag saknade verkligen "vi ska ta hand om henne" eller "hon kommer att sova så gott"Ni vet vad jag menar?!Djurvårdare och veterinär innebär ju inte bara att ta hand om djur, det är att ta hand om ägaren också.Det va hafsigt när min hund rullades iväg för röntgen och ingen värme....Nä det tyckte jag verkligen inte om och det kändes inte bramI helhet så lyckades ni inte med det.Jag kanske kräsen och bortskämd. Jag skriver inte detta som klagomål, mer som en uppmuntran och påminnelse om att ta er tiden och ha förståelse för djurägaren känslorJag hoppas bli mer nöjd nästa gång- som helhet

5

Teamet räddade vår hund Fannys liv efter att akut kommit in en söndag med livmoderinflammation som hade läckt till buken. De handlade snabbt och opererade henne direkt efter ultraljud. Vi är så tacksamma och alla var väldigt professionella och vänliga. De ringde efter hemkosten och stämde av läget och hade en omfattande uppföljning efter 4 dagar. De sydde fina stygn på magen. Stort tack för allt!

5

Very kind, considerate, and professional team!

5

I am very grateful to the help and customer service provided by Sanna Säther a the remisskoordinator in Helsinborg. There was a miscommunication between my hometown vet and the vet hospital in Helsinborg in regards to the remiss. Sanna took care of it, followed up on everything in one morning, and facilitated an appointment for my pet and I. Tack så mycket, fantastisk customer service.

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Övriga öppettider

Kliniken

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Butiken

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 20:00
 • Onsdag
  08:00 - 20:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 17:00
 • Söndag
  10:00 - 17:00

Medarbetare

default avatar

TEAM: KIRURGI

Alexandra Lindström

Leg. Veterinär

Alexandra har arbetat som veterinär sedan 2011 och med djursjukvård sedan 2000. Alexandra är speciellt intresserad av kirurgi och ortopedi och hon är under utbildning till European Master of Small Animal Medicine - Kirurgi. På Specialisdjursjukhuset arbetar hon sedan september 2022 och har tidigare både arbetat på Evidensia Djursjukhuset i Malmö samt på två mellanstora och en mindre klinik.  Egna husdjur: En Greyhound och en whippet  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2011 AI-kompetens (artificiell insemination) sedan 2017. 
Läs mer om Alexandra
default avatar

TEAM: AKUT/OP

Antonia Skog Candemo

Leg. Veterinär

Antonia började på djursjukhuset 2022 och arbetar huvudsakligen på akutmottagningen och operationsavdelningen. Hon har tidigare arbetat på lite olika mellanstora kliniker i Stockholm. Hemma hos Antonia bor två Whippets, Solo och Jabba. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2018
Läs mer om Antonia
Casandra Nors

Casandra Nors

Leg. Veterinär

Under utbildning till specialist i hundens och kattens sjukdomar.  Casandra har arbetat som veterinär sedan 2019 och intresserade sig tidigt i sin utbildning för neurologi och akutvård. Ni träffar henne framför allt på akutmottagningen, men hon arbetar även på övriga avdelningar på djursjukhuset  Egna djur:  En Podenco Ibicenco.  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2019  
Läs mer om Casandra
Cecilia Odén

Team: Bild

Cecilia Odén

Leg. Veterinär

Cecilia tog sin veterinärexamen i Italien på Milanos veterinärfakultet i december 2016. Hon började arbeta hos oss på Specialistdjursjukhuset 2017. Cecilia hittar ni oftast på akutmottagningen på natten. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2016
Läs mer om Cecilia
Våra medarbetare

Facebook inlägg