Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Våra hjärtan klappar för djuren och deras bästa

Idag: Öppet dygnet runt

Laboratoriet


Labbremiss »

Laboratoriet på specialistdjursjukhuset Helsingborg är ett av Sveriges största veterinärmedicinska laboratorium. Hos oss arbetar tre legitimerade BMA, Mariana Cigut, avdelningsansvarig, Annika Andersson och Emese Barabás.

Med hjälp av avancerad teknisk utrustning kan vi säkerställa högsta möjliga kvalité på provsvaren.

Vi tar emot prover från kliniker runt om i Sverige och Danmark. Ca 80 000 prover analyseras varje år på vårt laboratorium.

Vi gör många olika analyser av bland annat blodprov, urinprov och avföringsprov från många olika djurslag. Även bakteriologiska undersökningar med resistensbestämning är en stor och viktig del av vår verksamhet. Detta är av stor vikt idag när bakteriers resistens mot antibiotika är ett ökande globalt bekymmer.

Som Specialistdjursjukhus och med verksamhet inom onkologi utför vi också många cytologiska undersökningar, där biologiskt material och olika vätskor undersöks. Prover tas från t.ex. tumörer, öron, kroppsvätskor och hud. Sedan djursjukhuset startade sin onkologiverksamhet har antalet patienter och därmed cytologiska prover ökat markant. Det remitteras många patienter och det är generellt svåra fall som kräver stor kunskap och säkerhet i diagnostiken, vilket våra BMA är en viktig del av.

Våra öppettider är vardagar 8.00 – 17.00

Har ni, som remittent eller djurägare, frågor till oss eller vill besöka oss med ert djur så är ni välkomna att kontakta oss!