Vi finns här för er dygnet runt! Ni når oss på 042 - 16 80 00

Kirurgi - Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Kirurgi Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Välkommen till avdelning kirurgi på Specialistdjursjukhuset Helsingborg. Till oss är ditt djur välkommet för mjukdelskirurgiska-, ortopediska- samt neurokirurgiska ingrepp. 

Exempel på vad vi kan hjälpa till med

 • Mjukdelskirurgiska ingrepp 
 • Ortopediska ingrepp
 • Neurokirurgiska ingrepp. 
 • Laparoskopiska ingrepp (titthålskirurgi)
 • Interventionell radiologi
 • Akuta operationer

Verksamheten består av erfarna kirurger och rutinerade sköterskor och djurvårdare med speciell utbildning för hantering av den kirurgiska patienten innan, under och efter operationen. 

Titthålskirurgi allmänt

Titthålskirurgi, eller laparoskopisk kirurgi som det också kallas, används mycket inom humansidan och är framtiden även inom veterinärmedicin. Vid titthålskirurgi så görs små hål som används för att föra in kamera och arbetsinstrument. Buken fylls med koldioxid för att visualisera och ge plats åt instrumenten. Fördelarna med titthålskirurgi är många: minskad smärta för patienten, snabbare återhämtning, mindre vävnadstrauma och mindre komplikationer. Titthålskirurgi erbjuds hos oss vid följande tillstånd:

 • Inspektion av bukhålan
 • Ta biopsier/vävnadsprover: lever, njure, pankreas, lymfknutor
 • Ovarie remnant syndrome (kvarvarande äggstocksvävnad)
 • Pyometra (livmoderinflammation)
 • Kryptorkidektomi (ta bort testikel i buken)

Kirurgi Operation Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Titthålskastrationer

Titthålskastrationer för hund innebär en stor fördel för djuret. Det är visat att denna typ av kirurgi ger mindre smärta, snabbare återhämtning, mindre vävnadstrauma och mindre komplikationer. Ingreppet innebär att man gör två små hål i buken och fyller den med koldioxid. Med hjälp av en kamera och fina arbetsinstrument tas äggstockarna bort. Det är visat att det normalt sett räcker med att ta bort enbart äggstockarna utan risk för framtida sjukdom i livmodern, men ser vi någon pågående sjukdom i livmodern tas den också bort.  Såren sys ihop med stygn som löses upp av sig själv. Vi erbjuder titthålskastrationer till djur som väger 4 kg och uppåt. 

Kirurgi Operation Specialistdjursjukhuset Helsingborg

CUE – Canine unilateral elbow

CUE är en operationsteknik som används som en sista utväg för hundar som lider av kraftig armbågsledsartros. Denna operationsmetod möjliggörs enbart om den mediala delen av armbågsleden är påverkad. Kirurgen avgör i varje enskilt fall om patienten är en kandidat för att bli hjälpt av metoden. 

Portosystemiska shuntar

Portosystemiska shuntar innebär att djuret har en missbildning i sin kärlanatomi vid levern, där ett missbildat kärl gör att blodet kan passera till den systemiska cirkulationen utan att passera levern. De missbildade kärlen kan vara inuti (intrahepatiska) eller utanför (extrahepatiska) levern. Det finns olika metoder att sluta de missbildade kärlen, bla med ameroidring, cellophan, direktligering eller med IR (interventionell radiologi). Vilken metod som används avgörs i varje enskilt fall. 

Kirurgi Operation Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Trachealstent

Hundar som lider av trachealkollaps kan vid grav sjukdom (grad 3-4) som inte svarar på medicinsk behandling behöva hjälp med en stent (metallrörscylinder) som håller luftstrupen öppen. Varje enskild individ behöver bedömas under narkos och stenten utformas efter varje enskild individs behov och storlek. Stenten placeras i luftstrupen under narkos med hjälp av genomlysning (flouroskopi). 

Trubbnosproblematik- BOAS

Hundar med kort nos kallas för brakycefala eller vanligare trubbnosiga. Det är inte alla hundar med kort nos som har problem med andningen men det är ett vanligt problem. Detta kallas för brakycefalt syndrom och är en multifaktoriell sjukdom som påverkar andningen och som ofta även kan ge magbekymmer , vanligen i form av kräkningar.

 • Upplever du att din hund rosslar och låter från näsan och svalget?
 • Ser du att din hund har en ansträngd andning (andas med hjälp av magen)?
 • Vill din hund sällan ligga ner en längre period?
 • Upplever du att din hund får försämrad andning vid längre promenader, eller när det är varmt ute?
 • Kräks din hund vid upphetsning eller om den springer?

Hör gärna av er om ni har frågor eller undrar om er hund kan lida av brakycefalt syndrom.  Hundar som lider av brachycephalt syndrom kan få markant bättre livskvalitet efter operation av luftvägarna. 

Anestesi

Vi har speciellt utbildad och erfaren narkospersonal som tar hand om ditt djur under operationen. Vi har tillgång till en lång rad olika moderna metoder och övervakningsutrustning för att göra anestesin så säker och trygg som möjligt, skräddarsydd för just ditt djur.

Efter operationen

En från operationsteamet ringer upp dig när operationen är klar. Vid hämtning av ditt djur får du muntlig och skriftlig information om vad vi gjort och eftervårdsråd anpassat för just ditt djur.

Vi som ingår i kirurgiteamet

 • Yaacob Sharon, legitimerad veterinär och specialist i hunden och kattens sjukdomar.
 • Anna Ström, legitimerad veterinär. GPCertOrto
 • Alexandra Lindström, legitimerad veterinär, utbildning Master kirurgi
 • Katharina Lunde, legitimerad veterinär, GPCertOrto
 • Marta Fjällström, legitimerad veterinär och specialist i hundens och kattens sjukdomar, GPCertSAS
 • Emmy Winqvist, leg veterinär

Våra recensioner

5

Vi var där med vår lilla hund efter vi blev remitterade hit, jag är så otroligt glad över all hjälp som vi har fått på kliniken. Specialist veterinären Eva är otroligt kunnig och satte diagnos på Nelly på första besöket och vi kunde börja med medicinering samma dag, Nelly har nu blivit väldigt pigg och glad och behandlingen ser ut att fungera. Veterinärerna och djursjukvårdarna tar tid på sig att undersöka samt lyssna på oss, fin klinik i fina lokaler och alla är jättetrevliga. Fem stjärnor!

4

Var inne med min katt som blev hastig väldigt sjuk och dom tog väl hand om honom.. Väldigt bra veterinär dom vi hade kontakt med under hans vård! Tack för ni vårdade min Rufus 🙏❤️

5

Lugn och välkomnande miljö. Kompetent personal.

5

Tack för att ni gjorde allt för Måns som kom in igår den 9/2.Tyvärr var det för sent. MVH Susanne

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Butiken

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 20:00
 • Onsdag
  08:00 - 20:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 17:00
 • Söndag
  10:00 - 17:00

Medarbetare

Abtin Mojarradi

Team: Neurologi

Abtin Mojarradi

Leg. Veterinär. Specialist i neurologi samt specialist i hundens och kattens sjukdomar.

Specialist i hundens och kattens sjukdomar och Specialist i Neurologi Abtin tog examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013, innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar samt sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi. Han har sedan 2015 arbetat på Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg och blev snabbt involverad i Neurologimottagning som han kort därefter blev ansvarig för att driva framåt. De neurologiska patienterna har ofta dramatiska symtom men med rätt handläggning kan många av dessa patienter återhämta sig bra efter korrekt diagnos och behandling. Kompetens Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Specialistkompetens i Neurologi Aspirant ESAVS Neurologi Publikationer Mojarradi A, Van Meervenne S, Suarez-Bonnet A, De Decker S. Diagnosis, treatment and postsurgical complications in a dog with epileptic seizures and a naso-ethmoidal meningoencephalocele. Acta Vet Scand. 2021 Jul 8;63(1):26. Mojarradi A, De Decker S, Bäckström C, Bergknut N. Safety of early postoperative hydrotherapy in dogs undergoing thoracolumbar hemilaminectomy. J Small Anim Pract. 2021 Dec;62(12):1062-1069. Pilkington EJ, De Decker S, Mojarradi A, Rossanese M, Brockman DJ, Van den Steen N, Cahalan SD, Fenn JT. Sinonasal mycosis following transfrontal craniotomy in three dogs. J Am Vet Med Assoc. 2022 Jan 4;260(6):643-649. Erfarenhet Examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013 Innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Innehar sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi      
Läs mer om Abtin
default avatar

TEAM: KIRURGI

Alexandra Lindström

Leg. Veterinär

Alexandra har arbetat som veterinär sedan 2011 och med djursjukvård sedan 2000. Alexandra är speciellt intresserad av kirurgi och ortopedi och hon är under utbildning till European Master of Small Animal Medicine - Kirurgi. På Specialisdjursjukhuset arbetar hon sedan september 2022 och har tidigare både arbetat på Evidensia Djursjukhuset i Malmö samt på två mellanstora och en mindre klinik.  Egna husdjur: En Greyhound och en whippet  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2011 AI-kompetens (artificiell insemination) sedan 2017. 
Läs mer om Alexandra
default avatar

TEAM: AKUT/OP

Antonia Skog Candemo

Leg. Veterinär

Antonia började på djursjukhuset 2022 och arbetar huvudsakligen på akutmottagningen och operationsavdelningen. Hon har tidigare arbetat på lite olika mellanstora kliniker i Stockholm. Hemma hos Antonia bor två Whippets, Solo och Jabba. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2018
Läs mer om Antonia
Casandra Nors

Casandra Nors

Leg. Veterinär

Under utbildning till specialist i hundens och kattens sjukdomar.  Casandra har arbetat som veterinär sedan 2019 och intresserade sig tidigt i sin utbildning för neurologi och akutvård. Ni träffar henne framför allt på akutmottagningen, men hon arbetar även på övriga avdelningar på djursjukhuset  Egna djur:  En Podenco Ibicenco.  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2019  
Läs mer om Casandra
Våra medarbetare

Facebook inlägg