Vi finns här för er dygnet runt! Ni når oss på 042 - 16 80 00

Veterinär och djursjukhus i Helsingborg

Vårdavdelningen Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Trygghet och omvårdnad

Om ditt djur behöver stanna kvar för vidare utredning eller mer avancerad vård, skrivs djuret in på vår vårdavdelning. På avdelningen finns personal dygnet runt. Dagtid arbetar tre veterinärer och sju djursjukskötare eller djurvårdare. På kvällstid arbetar en veterinär och tre djursjukskötare eller djurvårdare på avdelningen.


Vårdavdelningen hos oss består av

Intensivvårdsavdelning

Djur som kräver extra övervakning och behandling vårdas på vår intensivvårdsavdelning. Här finns extra avancerad utrustning som t ex syrgasbehandling, EKG, dialys och kuvös. Intensivvårdsavdelningen är uppdelad i en kattavdelning och en hundavdelning. Våra mest kritiskt sjuka djur ligger i upphöjda burar som har höj- och sänkbara gallerväggar så flera personer kan behandla djuren samtidigt. På vår intensivvårdsavdelning arbetar veterinärer och djursjukskötare med speciellt intresse för och kunskap inom intensivvård.

Vårdavdelning Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Medicinsk avdelning

På den medicinska avdelningen placeras djur som är inne för medicinska utredningar, olika skador eller som återhämtar sig efter en operation. Vi ser till att djuren alltid har det rent och fint i sin burar.

Våra djursjukskötare och djurvårdare pysslar om djuren och försöker ge dem mycket kärlek så att saknaden efter matte och husse inte blir för stor.

Vårdavdelning Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Vårdavdelning Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Kirurgisk avdelning

Djur som genomgått ortopedisk kirurgi, till exempel operation av diskbråck eller benbrott får sin eftervård på den kirurgiska avdelningen. Burarna är inredda med halkmattor och upphöjda matskålar. Det finns en travers för att kunna lyfta större djur eller djur som inte kan gå själva.

Våra sjukgymnaster lägger upp individuellt anpassade rehabiliteringsprogram för de djur som är i behov av det. Allt för att djuren ska återhämta sig så snabbt som möjligt.

Vårdavdelning Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Vårdavdelning Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Kattavdelning

Vi är stolta över att vara godkända som en Feline Friendly Clinic. För att få den utmärkelsen måste kattavdelningen vara specialanpassad så att katterna ska kunna bete sig naturligt och utsättas för så lite stress som möjligt.

Katterna har ett eget stall avskilt från övriga djur. Varje katt har en egen bur med sovkorg, klösmatta och en låda som de kan krypa in i eller hoppa upp på om deras sjukdomstillstånd tillåter det. I anslutning till kattstallet har katterna ett eget litet behandlingsrum där vi tar ut dem om vi ska ta blodprover eller utföra behandlingar.

Vårdavdelning Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Infektion/Antibiotika

Evidensia Specialistdjursjukhuset i Helsingborg har i flera år satsat mycket på att vara i framkant avseende essentiella frågor kring infektionskontroll. Detta innefattar båda tidsaktuelle hygienrutiner samt fokus på en målriktad användning av antibiotika. Djursjukhusets hygiengrupp omfattar alla husets avdelningar och räknar 12 medlemmar varav en är certifierad hygienombud. Eftersom hygien och antibiotika går hand i hand är delar av gruppen även involverat i djursjukhusets antimicrobial stewardship program.

Infektionsavdelning

Vårdavdelning Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Vårdavdelning Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Vi har en stor, toppmodern infektionsavdelning speciellt anpassad för de patienter som kan ha en smittsam sjukdom eller en infektion med en multiresistent bakterie. Infektionsavdelningen har egna mottagningsrum för att inte patienter med olika  smittsamma sjukdomar ska sitta i samma väntrum och riskera att smitta varandra. Djuren som skrivs in på infektionsavdelningen får ett eget stall. Avdelningen har även en intensivvårdsavdelning, ett stall för djur med extra smittsamma sjukdomar och en operationsavdelning. I takt med att antibiotikaresistens och vissa smittsamma sjukdomar ökar är det av yttersta vikt att vi arbetar på ett sätt som minimerar risken att föra en smitta vidare.

Vi på vårdavdelningen är ett engagerat team som varje dag har som mål att ge den trygghet och omsorg som varje enskilt djur och djurägare har behov av.

Vårdavdelning Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Vårdavdelning Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Våra recensioner

Liselott Larsson

5

Kvalitet: BÄST! Pris: Dyrt. På de djursjukhus jag har varit på är det ingen som slår er! Fantastisk service, behjälpliga i allt. Villiga att göra det mesta för att hitta sjukdom på djur. BÄST helt enkelt.

Anna Rosberg

5

Tusen tack till veterinär Bea med personal för er empati och Bästa bemötande när vår älskade Myran fick somna in idag 8 maj . Tack än en gång från Anna och Lennart ⚘⚘

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Öppettider receptionen
Måndag - fredag kl. 07:30 - 21:00
Lördag - söndag kl. 09:00 - 20:00

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt
 • Butiken

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 20:00
 • Onsdag
  08:00 - 20:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 17:00
 • Söndag
  10:00 - 17:00
 • Medarbetare

  Abtin Mojarradi

  Team: Neurologi

  Abtin Mojarradi

  Leg. Veterinär. Specialist i neurologi samt specialist i hundens och kattens sjukdomar.

  Specialist i hundens och kattens sjukdomar och Specialist i Neurologi Abtin tog examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013, innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar samt sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi. Han har sedan 2015 arbetat på Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg och blev snabbt involverad i Neurologimottagning som han kort därefter blev ansvarig för att driva framåt. De neurologiska patienterna har ofta dramatiska symtom men med rätt handläggning kan många av dessa patienter återhämta sig bra efter korrekt diagnos och behandling. Kompetens Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Specialistkompetens i Neurologi Aspirant ESAVS Neurologi Publikationer Mojarradi A, Van Meervenne S, Suarez-Bonnet A, De Decker S. Diagnosis, treatment and postsurgical complications in a dog with epileptic seizures and a naso-ethmoidal meningoencephalocele. Acta Vet Scand. 2021 Jul 8;63(1):26. Mojarradi A, De Decker S, Bäckström C, Bergknut N. Safety of early postoperative hydrotherapy in dogs undergoing thoracolumbar hemilaminectomy. J Small Anim Pract. 2021 Dec;62(12):1062-1069. Pilkington EJ, De Decker S, Mojarradi A, Rossanese M, Brockman DJ, Van den Steen N, Cahalan SD, Fenn JT. Sinonasal mycosis following transfrontal craniotomy in three dogs. J Am Vet Med Assoc. 2022 Jan 4;260(6):643-649. Erfarenhet Examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013 Innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Innehar sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi      
  Läs mer om Abtin
  Alexander Sjölund

  TEAM: AKUT/TAND

  Alexander Sjölund

  Leg. Veterinär

  Alexander kommer från Åland och har arbetat som veterinär sedan 2021. Han har ett särskilt intresse för oral-hälsa och medicin. Alexander har arbetat på Specialistdjursjukhuset sedan Maj 2022 Egna djur: Hemma finns Borderterriern Noah Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2021
  Läs mer om Alexander
  default avatar

  TEAM: KIRURGI

  Alexandra Lindström

  Leg. Veterinär

  Alexandra har arbetat som veterinär sedan 2011 och med djursjukvård sedan 2000. Alexandra är speciellt intresserad av kirurgi och ortopedi och hon är under utbildning till European Master of Small Animal Medicine - Kirurgi. På Specialisdjursjukhuset arbetar hon sedan september 2022 och har tidigare både arbetat på Evidensia Djursjukhuset i Malmö samt på två mellanstora och en mindre klinik.  Egna husdjur: En Greyhound och en whippet  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2011 AI-kompetens (artificiell insemination) sedan 2017. 
  Läs mer om Alexandra
  default avatar

  TEAM: AKUT/OP

  Antonia Skog Candemo

  Leg. Veterinär

  Antonia började på djursjukhuset 2022 och arbetar huvudsakligen på akutmottagningen och operationsavdelningen. Hon har tidigare arbetat på lite olika mellanstora kliniker i Stockholm. Hemma hos Antonia bor två Whippets, Solo och Jabba. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2018
  Läs mer om Antonia
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg