Vi finns här för er dygnet runt! Ni når oss på 042 - 16 80 00

Veterinär och djursjukhus i Helsingborg

Vårdavdelningen Specialistdjursjukhuset Helsingborg

På vårdavdelningen tar vi hand om djur som behöver stanna kvar hos oss för vidare utredning eller mer avancerad vård. Här finns personal dygnet runt.

Vårdavdelning Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Trygghet och omvårdnad

Om ditt djur behöver stanna kvar för vidare utredning eller mer avancerad vård, skrivs djuret in på vår vårdavdelning. På avdelningen finns personal dygnet runt. Dagtid arbetar tre veterinärer och sju djursjukskötare eller djurvårdare. På kvällstid arbetar en veterinär och tre djursjukskötare eller djurvårdare på avdelningen.

Vårdavdelningen hos oss består av:

Intensivvårdsavdelning

Medicinsk avdelning

Kirurgisk avdelning

Kattavdelning

Infektionsavdelning


Intensivvårdsavdelning

Djur som är kritisk sjuka och som kräver extra övervakning och avancerad djursjukvård vårdas på vår intensivvårdsavdelning. Här finns möjlighet för avancerad övervakningsutrustning, syrgasbehandling, dialys, transfusionsmedicin för både hund och katt och kuvös om det behövs. 

Vår intensivvårdsavdelning är uppdelad i en kattavdelning och en hundavdelning. Våra mest kritiskt sjuka djur ligger i upphöjda burar som har höj- och sänkbara gallerväggar så flera personer kan behandla djuren samtidigt. Avdelningen bemannas dygnet runt av både veterinär och leg. djursjukskötare med specialintresse för akut och intensivvårdsmedicin. 

Vår intensivvårdsavdelning har ett tätt samarbete med djursjukhusets akutmottagning så att vi snabbt kan ta emot och behandla de kritiskt sjuka djuren som kräver omedelbar omvårdnad.  


Vårdavdelning Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Medicinsk avdelning

På den medicinska avdelningen placeras djur som är inne för medicinska utredningar, olika skador eller som återhämtar sig efter en operation. Vi ser till att djuren alltid har det rent och fint i sina burar.

Våra djursjukskötare och djurvårdare pysslar om djuren och försöker ge dem mycket kärlek så att saknaden efter matte och husse inte blir för stor.


Kirurgisk avdelning

Djur som genomgått ortopedisk kirurgi, till exempel operation av diskbråck eller benbrott får sin eftervård på den kirurgiska avdelningen. Burarna är inredda med halkmattor och upphöjda matskålar. Det finns en travers för att kunna lyfta större djur eller djur som inte kan gå själva.

Våra sjukgymnaster lägger upp individuellt anpassade rehabiliteringsprogram för de djur som är i behov av det. Allt för att djuren ska återhämta sig så snabbt som möjligt.


Kattavdelning Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Kattavdelning

Vi är stolta över att vara godkända som en Feline Friendly Clinic. För att få den utmärkelsen måste kattavdelningen vara specialanpassad så att katterna ska kunna bete sig naturligt och utsättas för så lite stress som möjligt.

Katterna har ett eget stall avskilt från övriga djur. Varje katt har en egen bur med sovkorg, klösmatta och en låda som de kan krypa in i eller hoppa upp på om deras sjukdomstillstånd tillåter det. I anslutning till kattstallet har katterna ett eget litet behandlingsrum där vi tar ut dem om vi ska ta blodprover eller utföra behandlingar.


Infektionsavdelning

Vi har en stor, toppmodern infektionsavdelning speciellt anpassad för de patienter som kan ha en smittsam sjukdom eller en infektion med en multiresistent bakterie. Infektionsavdelningen har egna mottagningsrum för att inte patienter med olika smittsamma sjukdomar ska sitta i samma väntrum och riskera att smitta varandra. Djuren som skrivs in på infektionsavdelningen får ett eget stall. Avdelningen har även en intensivvårdsavdelning, ett stall för djur med extra smittsamma sjukdomar och en operationsavdelning. I takt med att antibiotikaresistens och vissa smittsamma sjukdomar ökar är det av yttersta vikt att vi arbetar på ett sätt som minimerar risken att föra en smitta vidare.


Våra recensioner

5

Vi var där med vår lilla hund efter vi blev remitterade hit, jag är så otroligt glad över all hjälp som vi har fått på kliniken. Specialist veterinären Eva är otroligt kunnig och satte diagnos på Nelly på första besöket och vi kunde börja med medicinering samma dag, Nelly har nu blivit väldigt pigg och glad och behandlingen ser ut att fungera. Veterinärerna och djursjukvårdarna tar tid på sig att undersöka samt lyssna på oss, fin klinik i fina lokaler och alla är jättetrevliga. Fem stjärnor!

4

Var inne med min katt som blev hastig väldigt sjuk och dom tog väl hand om honom.. Väldigt bra veterinär dom vi hade kontakt med under hans vård! Tack för ni vårdade min Rufus 🙏❤️

5

Lugn och välkomnande miljö. Kompetent personal.

5

Tack för att ni gjorde allt för Måns som kom in igår den 9/2.Tyvärr var det för sent. MVH Susanne

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Butiken

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 20:00
 • Onsdag
  08:00 - 20:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 17:00
 • Söndag
  10:00 - 17:00

Medarbetare

Abtin Mojarradi

Team: Neurologi

Abtin Mojarradi

Leg. Veterinär. Specialist i neurologi samt specialist i hundens och kattens sjukdomar.

Specialist i hundens och kattens sjukdomar och Specialist i Neurologi Abtin tog examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013, innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar samt sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi. Han har sedan 2015 arbetat på Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg och blev snabbt involverad i Neurologimottagning som han kort därefter blev ansvarig för att driva framåt. De neurologiska patienterna har ofta dramatiska symtom men med rätt handläggning kan många av dessa patienter återhämta sig bra efter korrekt diagnos och behandling. Kompetens Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Specialistkompetens i Neurologi Aspirant ESAVS Neurologi Publikationer Mojarradi A, Van Meervenne S, Suarez-Bonnet A, De Decker S. Diagnosis, treatment and postsurgical complications in a dog with epileptic seizures and a naso-ethmoidal meningoencephalocele. Acta Vet Scand. 2021 Jul 8;63(1):26. Mojarradi A, De Decker S, Bäckström C, Bergknut N. Safety of early postoperative hydrotherapy in dogs undergoing thoracolumbar hemilaminectomy. J Small Anim Pract. 2021 Dec;62(12):1062-1069. Pilkington EJ, De Decker S, Mojarradi A, Rossanese M, Brockman DJ, Van den Steen N, Cahalan SD, Fenn JT. Sinonasal mycosis following transfrontal craniotomy in three dogs. J Am Vet Med Assoc. 2022 Jan 4;260(6):643-649. Erfarenhet Examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013 Innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Innehar sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi      
Läs mer om Abtin
default avatar

TEAM: KIRURGI

Alexandra Lindström

Leg. Veterinär

Alexandra har arbetat som veterinär sedan 2011 och med djursjukvård sedan 2000. Alexandra är speciellt intresserad av kirurgi och ortopedi och hon är under utbildning till European Master of Small Animal Medicine - Kirurgi. På Specialisdjursjukhuset arbetar hon sedan september 2022 och har tidigare både arbetat på Evidensia Djursjukhuset i Malmö samt på två mellanstora och en mindre klinik.  Egna husdjur: En Greyhound och en whippet  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2011 AI-kompetens (artificiell insemination) sedan 2017. 
Läs mer om Alexandra
default avatar

TEAM: AKUT/OP

Antonia Skog Candemo

Leg. Veterinär

Antonia började på djursjukhuset 2022 och arbetar huvudsakligen på akutmottagningen och operationsavdelningen. Hon har tidigare arbetat på lite olika mellanstora kliniker i Stockholm. Hemma hos Antonia bor två Whippets, Solo och Jabba. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2018
Läs mer om Antonia
Casandra Nors

Casandra Nors

Leg. Veterinär

Under utbildning till specialist i hundens och kattens sjukdomar.  Casandra har arbetat som veterinär sedan 2019 och intresserade sig tidigt i sin utbildning för neurologi och akutvård. Ni träffar henne framför allt på akutmottagningen, men hon arbetar även på övriga avdelningar på djursjukhuset  Egna djur:  En Podenco Ibicenco.  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2019  
Läs mer om Casandra
Våra medarbetare

Facebook inlägg