Vi finns här för er dygnet runt! Ni når oss på 042 - 16 80 00

Veterinär och djursjukhus i Helsingborg

Bilddiagnostisk Specialistdjursjukhuset Helsingborg


På den bilddiagnostiska avdelningen arbetar ett dedikerat team bestående av flera specialutbildade veterinärer, djursjukskötare och djurvårdare för att kunna erbjuda Er tillgänglig och komplett diagnostik.

På bilddiagnostiska avdelningen arbetar vi inom följande områden

 • Ultraljud
 • Röntgen
 • Datortomografi (CT eller skiktröntgen)
 • Magnetkameraundersökning

 

Ultraljud

På ultraljudsmottagningen arbetar veterinärer med speciellt intresse och utbildning inom området vilket gör att vi kan erbjuda hög tillgänglighet och kompetens. Våra ultraljudsveterinärer genomgår fortlöpande utbildningar för att hålla sig uppdaterade inom de senaste rönen. Det pågår även forskningsprojekt på avdelningen för att ytterligare kunna vara med och driva utvecklingen framåt.

Vi har ultraljudsmottagning varje vardag och även vissa kvällar. Ofta har vi även möjlighet till akuta ultraljud på kvällar och helger då vi har såpass många veterinärer med denna kompetens.

Ultraljudsmottagningen bistår de flesta övriga medicinska och kirurgiska områdena med utökad diagnostik för att kunna få en så korrekt diagnos innan mer invasiva ingrepp.

Det vi kan undersöka med ultraljud är bland annat dräktighetsundersökningar, stenar i urinblåsan, främmande föremål i magsäck eller tarm, inflammationer i bukorganen med mera.

I ultraljudsteamet arbetar de legitimerade veterinärerna Sofia Honkavaara, specialist i hundens och kattens sjukdomar, Mia Nilsson, specialist i hundens och kattens sjukdomar, Ditte Ljungquist, specialist i hundens och kattens sjukdomar samt Stine Hoelgaard, specialist i hundens och kattens sjukdomar.

För Er som djurägare kan det vara bra att veta att för att få den bästa diagnostiska kvalitén på undersökningarna så kommer Ert djur att behöva rakas vid området för ultraljudet, exempelvis på buken. Vi vill helst inte att Ert djur skall ha ätit precis innan undersökningen då det kan försvåra diagnostiken. Om urinprov skall tas skall de heller inte ha kissat på 2-4 timmar innan. Fråga vad som gäller Ert djur vid bokning!

 

Röntgen

På vår röntgenmottagning träffar Ni en specialintresserad djursjukskötare eller djurvårdare som är utbildad inom området. Vi arbetar med en s.k. direktdigital röntgen som gör att bildhanteringen blir både snabbare och säkrare än tidigare och vi får bilder med hög kvalitet.

Röntgen kan användas för flera olika tillstånd, exempelvis för att räkna antal valpar på en dräktig tik, se om det finns brutna ben eller vid tecken på hjärt- eller lungsjukdom.

I de flesta fall kan svar på röntgenundersökningen ges direkt men vi har även tillgång till specialistbedömning vid mer komplicerade fall.

 

Datortomografi och magnetkameraundersökning

Datortomografi (kallas även för CT eller skiktröntgen) är en teknik som bygger på vanlig röntgen i grunden. Genom att röntgenapparaten snurrar runt djuret kan man med datorns hjälp generera 3D bilder för att få en mer specifik undersökning än vid vanlig röntgen. Det är av största vikt att djuret ligger helt still vid undersökningen så vi ger alltid lugnande medicin eller narkos vid tillfället.

Vanliga saker som vi undersöker med hjälp av datortomografi är bland annat ledskador på unga hundar, lungsjukdomar, kärlmissbildningar och näshålor.

Magnetkameraundersökningen (MR) är ingen röntgen utan den bygger på radiovågor. Denna typ av undersökning ger extra bra hjälp när vi vill diagnosticera sjukdomar i nerver, hjärna och ryggmärg. Djuren är alltid sövda vid en MR då det tar mellan 45 min och upp till 2 timmar för att få en komplett undersökning.

Vi har ett nära samarbete med specialister för avläsning av dessa bilder för att kunna erbjuda högsta kvalitet vid diagnostiken.

På avdelningen för CT och MR arbetar nu de legitimerade veterinärerna Sofia Honkavaara, specialist i hundens och kattens sjukdomar, Mia Nilsson, specialist i hundens och kattens sjukdomar, Lina Nowak, specialist i hundens och kattens sjukdomar, Abtin Mojarradi, specialist i hundens och kattens sjukdomar. Dessa veterinärer arbetar i nära samarbete med specialutbildade djursjukskötare.

Våra recensioner

Liselott Larsson

5

Kvalitet: BÄST! Pris: Dyrt. På de djursjukhus jag har varit på är det ingen som slår er! Fantastisk service, behjälpliga i allt. Villiga att göra det mesta för att hitta sjukdom på djur. BÄST helt enkelt.

linn moop

5

både matte och bill fick ett trevligt och kunnigt bemötande. cordelia är jätteduktig. kliniken fixar smidigt med direktreglering. priserna är att vänta sig. helt perfekt ställe helt enkelt! vi kommer tillbaka vid behov.

Caroline Strömberg

5

Vi tandsanerade vår pomeranian och bemötandet vi fick var fantastiskt från start till mål av all inblandad personal. Att åka från Borås till Helsingborg var värt varje km och Jacob Eriksson är den bästa veterinär vi någonsin träffat och vi kan rekommendera alla att söka hans hjälp vid tandproblem.

Inger Nilsson

5

Så väl omhändertagna vi blivit av världens bästa Patricia Kihlberg under två års tid. Inte bara en perfekt behandling med akupunktur utan också ett varmt, vänligt och empatiskt bemötande från Patricia varje gång katten Doris varit på besök. Tack till Patricia för all hjälp🙏🏼❤️

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Öppettider receptionen
Måndag - fredag kl. 07:30 - 21:00
Lördag - söndag kl. 09:00 - 20:00

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt
 • Butiken

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 20:00
 • Onsdag
  08:00 - 20:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 17:00
 • Söndag
  10:00 - 17:00
 • Medarbetare

  Abtin Mojarradi

  Team: Neurologi

  Abtin Mojarradi

  Leg. Veterinär. Specialist i neurologi samt specialist i hundens och kattens sjukdomar.

  Specialist i hundens och kattens sjukdomar och Specialist i Neurologi Abtin tog examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013, innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar samt sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi. Han har sedan 2015 arbetat på Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg och blev snabbt involverad i Neurologimottagning som han kort därefter blev ansvarig för att driva framåt. De neurologiska patienterna har ofta dramatiska symtom men med rätt handläggning kan många av dessa patienter återhämta sig bra efter korrekt diagnos och behandling. Kompetens Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Specialistkompetens i Neurologi Aspirant ESAVS Neurologi Publikationer Mojarradi A, Van Meervenne S, Suarez-Bonnet A, De Decker S. Diagnosis, treatment and postsurgical complications in a dog with epileptic seizures and a naso-ethmoidal meningoencephalocele. Acta Vet Scand. 2021 Jul 8;63(1):26. Mojarradi A, De Decker S, Bäckström C, Bergknut N. Safety of early postoperative hydrotherapy in dogs undergoing thoracolumbar hemilaminectomy. J Small Anim Pract. 2021 Dec;62(12):1062-1069. Pilkington EJ, De Decker S, Mojarradi A, Rossanese M, Brockman DJ, Van den Steen N, Cahalan SD, Fenn JT. Sinonasal mycosis following transfrontal craniotomy in three dogs. J Am Vet Med Assoc. 2022 Jan 4;260(6):643-649. Erfarenhet Examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013 Innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Innehar sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi      
  Läs mer om Abtin
  Alexander Sjölund

  TEAM: AKUT/TAND

  Alexander Sjölund

  Leg. Veterinär

  Alexander kommer från Åland och har arbetat som veterinär sedan 2021. Han har ett särskilt intresse för oral-hälsa och medicin. Alexander har arbetat på Specialistdjursjukhuset sedan Maj 2022 Egna djur: Hemma finns Borderterriern Noah Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2021
  Läs mer om Alexander
  default avatar

  TEAM: KIRURGI

  Alexandra Lindström

  Leg. Veterinär

  Alexandra har arbetat som veterinär sedan 2011 och med djursjukvård sedan 2000. Alexandra är speciellt intresserad av kirurgi och ortopedi och hon är under utbildning till European Master of Small Animal Medicine - Kirurgi. På Specialisdjursjukhuset arbetar hon sedan september 2022 och har tidigare både arbetat på Evidensia Djursjukhuset i Malmö samt på två mellanstora och en mindre klinik.  Egna husdjur: En Greyhound och en whippet  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2011 AI-kompetens (artificiell insemination) sedan 2017. 
  Läs mer om Alexandra
  default avatar

  TEAM: AKUT/OP

  Antonia Skog Candemo

  Leg. Veterinär

  Antonia började på djursjukhuset 2022 och arbetar huvudsakligen på akutmottagningen och operationsavdelningen. Hon har tidigare arbetat på lite olika mellanstora kliniker i Stockholm. Hemma hos Antonia bor två Whippets, Solo och Jabba. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2018
  Läs mer om Antonia
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg