Vi finns här för er dygnet runt! Ni når oss på 042 - 16 80 00

Tandavdelning - Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Tandavdelningen Specialistdjursjukhuset Helsingborg

På tandmottagningen erbjuder vi tandvård för hund och katt, från tandsten och rotfyllningar till tumörer och käkfrakturer.

Tandmottagningen

I tandteamet ingår både veterinärer och djursjukskötare med intresse och vidareutbildning inom munhålans sjukdomar. Då våra patienter ofta är äldre eller har flera sjukdomar så är våra djursjukskötare erfarna och rutinerade i narkos av riskpatienter.

Evidensia Djursjukvård

Kostnadsfria

Tandkontroller

Behöver du råd och hjälp med din hund- eller katts tandhälsa? Kom och prata med vår tandsköterska. Vi erbjuder en första tandundersökning kostnadsfritt.

Det här kan vi hjälpa till med

Parodontit – tandlossning

Parodontit (tandlossning) är en mycket vanlig sjukdom hos hund och katt. Du bör misstänka parodontit om ditt djur luktar illa ur munnen, har rött eller lättblödande tandkött, eller verkar smärtsam runt munnen.


Professionell tandrengöring (PTR)

Vid en professionell tandrengöring (PTR) går vi igenom hela ditt djurs mun. Vi rensar tandsten, polerar, och röntgar alla tänder. Därefter gör vi en behandlingsplan för ditt djur. 


Tandfrakturer

En avslagen tand med blottad pulpa är smärtsamt för djuret och en ingångsport för bakterier. Bakterier från munnen infekterar pulpan och infektionen sprids med tiden ut i käkbenet.


Tandresorption – FORL

Tandresorption (TR) förekommer främst hos katter men ses även hos hundar. Bland katter är sjukdomen vanlig, uppemot 30% av våra katter lider av TR. Sjukdomen kan drabba alla åldrar men är vanligare hos äldre.


Persisterande mjölktänder

Hundar och katter bör ha tappat alla sina mjölktänder när de är 6 månader gamla. När de permanenta tänderna har brutit igenom ska mjölktanden trilla ut inom två veckor.


Bettfel

När tänder sitter fel så att de biter upp i läppen eller skär in i gommen kan det leda till allvarliga skador och vara mycket smärtsamt för våra djur.

Observera att det i Sverige inte är tillåtet att utföra ingrepp av kosmetiska skäl. Vi behandlar alltså endast bettfel som är smärtsamma för djuret.


Boka tid till tandmottagningen

Ni är välkomna att ringa till djursjukhusets kundservice för tidsbokning.

042 - 16 80 00


Vi som ingår i tandteamet

Jacob Eriksson
Leg. veterinär och specialist i hundens och kattens sjukdomar 

Lina Brandt
Leg. veterinär


Tandvård, hund, katt, veterinär, Helsingborg


Våra recensioner

Rosie Pallin

5

Åkte in akut med min katt. Fick vänta väldigt länge men det var pågrund av många akuta ärenden vilket de inte kunde hjälpa. Kan tänka mig att de var väldigt stressade men de höll mig uppdaterad om läget och var väldigt tillmötesgående. De veterinärer jag träffade var extremt kunniga och jag märkte att de verkligen bryr sig om djur. Även efter min katt kom hem har jag kunnat ringa och få rådgivning. De som arbetar på receptionen var också väldigt snälla och hjälpsamma. Jag och min katt Nisse tackar extremt mycket för er hjälp ☀️

Öppettider

Öppettider receptionen
Måndag - fredag kl. 07:30 - 21:00
Lördag - söndag kl. 09:00 - 20:00

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Butiken

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 20:00
 • Onsdag
  08:00 - 20:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 19:00
 • Söndag
  10:00 - 19:00

Medarbetare

Abtin Mojarradi

Team: Neurologi

Abtin Mojarradi

Leg. Veterinär. Specialist i neurologi samt specialist i hundens och kattens sjukdomar.

Specialist i hundens och kattens sjukdomar och Specialist i Neurologi Abtin tog examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013, innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar samt sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi. Han har sedan 2015 arbetat på Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg och blev snabbt involverad i Neurologimottagning som han kort därefter blev ansvarig för att driva framåt. De neurologiska patienterna har ofta dramatiska symtom men med rätt handläggning kan många av dessa patienter återhämta sig bra efter korrekt diagnos och behandling. Kompetens Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Specialistkompetens i Neurologi Aspirant ESAVS Neurologi Publikationer Mojarradi A, Van Meervenne S, Suarez-Bonnet A, De Decker S. Diagnosis, treatment and postsurgical complications in a dog with epileptic seizures and a naso-ethmoidal meningoencephalocele. Acta Vet Scand. 2021 Jul 8;63(1):26. Mojarradi A, De Decker S, Bäckström C, Bergknut N. Safety of early postoperative hydrotherapy in dogs undergoing thoracolumbar hemilaminectomy. J Small Anim Pract. 2021 Dec;62(12):1062-1069. Pilkington EJ, De Decker S, Mojarradi A, Rossanese M, Brockman DJ, Van den Steen N, Cahalan SD, Fenn JT. Sinonasal mycosis following transfrontal craniotomy in three dogs. J Am Vet Med Assoc. 2022 Jan 4;260(6):643-649. Erfarenhet Examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013 Innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Innehar sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi      
Läs mer om Abtin
default avatar

TEAM: KIRURGI

Alexandra Lindström

Leg. Veterinär

Alexandra har arbetat som veterinär sedan 2011 och med djursjukvård sedan 2000. Alexandra är speciellt intresserad av kirurgi och ortopedi och hon är under utbildning till European Master of Small Animal Medicine - Kirurgi. På Specialisdjursjukhuset arbetar hon sedan september 2022 och har tidigare både arbetat på Evidensia Djursjukhuset i Malmö samt på två mellanstora och en mindre klinik.  Egna husdjur: En Greyhound och en whippet  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2011 AI-kompetens (artificiell insemination) sedan 2017. 
Läs mer om Alexandra
default avatar

TEAM: AKUT/OP

Antonia Skog Candemo

Leg. Veterinär

Antonia började på djursjukhuset 2022 och arbetar huvudsakligen på akutmottagningen och operationsavdelningen. Hon har tidigare arbetat på lite olika mellanstora kliniker i Stockholm. Hemma hos Antonia bor två Whippets, Solo och Jabba. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2018
Läs mer om Antonia
Casandra Nors

Casandra Nors

Leg. Veterinär

Under utbildning till specialist i hundens och kattens sjukdomar.  Casandra har arbetat som veterinär sedan 2019 och intresserade sig tidigt i sin utbildning för neurologi och akutvård. Ni träffar henne framför allt på akutmottagningen, men hon arbetar även på övriga avdelningar på djursjukhuset  Egna djur:  En Podenco Ibicenco.  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2019  
Läs mer om Casandra
Våra medarbetare

Facebook inlägg