Vi finns här för er dygnet runt! Ni når oss på 042 - 16 80 00

Tandavdelning - Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Tandavdelningen Specialistdjursjukhuset Helsingborg

På tandmottagningen erbjuder vi tandvård för hund och katt, från tandsten och rotfyllningar till tumörer och käkfrakturer.

Tandmottagningen

I tandteamet ingår både veterinärer och djursjukskötare med intresse och vidareutbildning inom munhålans sjukdomar. Då våra patienter ofta är äldre eller har flera sjukdomar så är våra djursjukskötare erfarna och rutinerade i narkos av riskpatienter.

Evidensia Djursjukvård

Kostnadsfria

Tandkontroller

Behöver du råd och hjälp med din hund- eller katts tandhälsa? Kom och prata med vår tandsköterska. Vi erbjuder en första tandundersökning kostnadsfritt.

Det här kan vi hjälpa till med

Parodontit – tandlossning

Parodontit (tandlossning) är en mycket vanlig sjukdom hos hund och katt. Du bör misstänka parodontit om ditt djur luktar illa ur munnen, har rött eller lättblödande tandkött, eller verkar smärtsam runt munnen.


Professionell tandrengöring (PTR)

Vid en professionell tandrengöring (PTR) går vi igenom hela ditt djurs mun. Vi rensar tandsten, polerar, och röntgar alla tänder. Därefter gör vi en behandlingsplan för ditt djur. 


Tandfrakturer

En avslagen tand med blottad pulpa är smärtsamt för djuret och en ingångsport för bakterier. Bakterier från munnen infekterar pulpan och infektionen sprids med tiden ut i käkbenet.


Tandresorption – FORL

Tandresorption (TR) förekommer främst hos katter men ses även hos hundar. Bland katter är sjukdomen vanlig, uppemot 30% av våra katter lider av TR. Sjukdomen kan drabba alla åldrar men är vanligare hos äldre.


Persisterande mjölktänder

Hundar och katter bör ha tappat alla sina mjölktänder när de är 6 månader gamla. När de permanenta tänderna har brutit igenom ska mjölktanden trilla ut inom två veckor.


Bettfel

När tänder sitter fel så att de biter upp i läppen eller skär in i gommen kan det leda till allvarliga skador och vara mycket smärtsamt för våra djur.

Observera att det i Sverige inte är tillåtet att utföra ingrepp av kosmetiska skäl. Vi behandlar alltså endast bettfel som är smärtsamma för djuret.


Boka tid till tandmottagningen

Ni är välkomna att ringa till djursjukhusets kundservice för tidsbokning.

042 - 16 80 00


Vi som ingår i tandteamet

Jacob Eriksson
Leg. veterinär och specialist i hundens och kattens sjukdomar 

Lina Brandt
Leg. veterinär


Tandvård, hund, katt, veterinär, Helsingborg


Våra recensioner

5

Very kind, considerate, and professional team!

5

I am very grateful to the help and customer service provided by Sanna Säther a the remisskoordinator in Helsinborg. There was a miscommunication between my hometown vet and the vet hospital in Helsinborg in regards to the remiss. Sanna took care of it, followed up on everything in one morning, and facilitated an appointment for my pet and I. Tack så mycket, fantastisk customer service.

5

Vill tacka alla som jobbade den 20/3 på kvällen och den 21/3 på dagen för fantastiskt bemötande mot vår hund och mot oss. Raka och ärliga vilket uppskattades. Vi känner oss väl omhändertagna när vi kom in med vår 8 månaders valp som fick diagnosen lymfom och där vi bestämde att han skulle få somna in. Så tusen tusen tack alla sköterskor och veterinärer som tog sig an vår valp. Tack för att ni lyssna och förstod och brydde er. Ni är guldvärda⭐️

5

Vi var där med vår lilla hund efter vi blev remitterade hit, jag är så otroligt glad över all hjälp som vi har fått på kliniken. Specialist veterinären Eva är otroligt kunnig och satte diagnos på Nelly på första besöket och vi kunde börja med medicinering samma dag, Nelly har nu blivit väldigt pigg och glad och behandlingen ser ut att fungera. Veterinärerna och djursjukvårdarna tar tid på sig att undersöka samt lyssna på oss, fin klinik i fina lokaler och alla är jättetrevliga. Fem stjärnor!

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Övriga öppettider

Kliniken

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Butiken

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 20:00
 • Onsdag
  08:00 - 20:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 17:00
 • Söndag
  10:00 - 17:00

Medarbetare

default avatar

TEAM: KIRURGI

Alexandra Lindström

Leg. Veterinär

Alexandra har arbetat som veterinär sedan 2011 och med djursjukvård sedan 2000. Alexandra är speciellt intresserad av kirurgi och ortopedi och hon är under utbildning till European Master of Small Animal Medicine - Kirurgi. På Specialisdjursjukhuset arbetar hon sedan september 2022 och har tidigare både arbetat på Evidensia Djursjukhuset i Malmö samt på två mellanstora och en mindre klinik.  Egna husdjur: En Greyhound och en whippet  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2011 AI-kompetens (artificiell insemination) sedan 2017. 
Läs mer om Alexandra
default avatar

TEAM: AKUT/OP

Antonia Skog Candemo

Leg. Veterinär

Antonia började på djursjukhuset 2022 och arbetar huvudsakligen på akutmottagningen och operationsavdelningen. Hon har tidigare arbetat på lite olika mellanstora kliniker i Stockholm. Hemma hos Antonia bor två Whippets, Solo och Jabba. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2018
Läs mer om Antonia
Casandra Nors

Casandra Nors

Leg. Veterinär

Under utbildning till specialist i hundens och kattens sjukdomar.  Casandra har arbetat som veterinär sedan 2019 och intresserade sig tidigt i sin utbildning för neurologi och akutvård. Ni träffar henne framför allt på akutmottagningen, men hon arbetar även på övriga avdelningar på djursjukhuset  Egna djur:  En Podenco Ibicenco.  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2019  
Läs mer om Casandra
Cecilia Odén

Team: Bild

Cecilia Odén

Leg. Veterinär

Cecilia tog sin veterinärexamen i Italien på Milanos veterinärfakultet i december 2016. Hon började arbeta hos oss på Specialistdjursjukhuset 2017. Cecilia hittar ni oftast på akutmottagningen på natten. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2016
Läs mer om Cecilia
Våra medarbetare

Facebook inlägg